Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (231)

castor 

všechny recenze uživatele

Další upovídaný kus plný energie. Možná má okoukaný námět, ve kterém opisuje klasické atributy komediálních romancí pro mladé, zpracování je ovšem nesmírně fajn. Tuhle dvojku „jakože budeme kámoši“ spojuje prořízlá pusa, smysl pro kousavý humor i bystré poznámky. Samozřejmě některým nemusí sedět to, že mluví, jako kdyby denně přespávali na akademické půdě, přesto je chemie mezi potencionálními milenci uvěřitelná. Pár chybek a umělých popostrčení v ději tvůrcům odpustíme a můžeme se kochat tím, že obrýlený čaroděj Daniel Radcliffe má po potterovské éře sakra dobrý čuch na neotřelé role. Má to asi jako Elijah Wood. Oba jsou navždy spjatí s jednou až hystericky populární postavou, oba si (Radcliffe pečlivěji) vybírají, do čeho půjdou. Frodo třeba Maniakem šokoval coby šmírák v zaplivaném městě skalpující své oběti, Harry si užil role v žánrovém mišmaši Horns nebo ve velmi funkční duchařině Žena v černém. Nyní se vypořádává (už rok) z rozchodu s přítelkyní. Vzala mu chuť do života i do pokračování studia medicíny. Introvert nyní po roce potkává Zoe Kazan (napsala Ruby Sparks), která by mohla být TOU. Jenže má přítele. A není to úplný ňouma, kterého půjde snadno vystrnadit z role. Základ je ohraný, ale tvůrci ho pojí hodně silnými dialogy a liniemi, což se jim potom příjemně vrací. A vůbec nevadí, že jsou mnohdy potrhlé. Mají uvěřitelné jádro, jsou citlivé a výborně zahrané. A v tom to asi celé je. Je to obyčejné a možná proto tak příjemné. Velká pochvala pro scenáristu Elana Mastaie. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Hned od prvních minut jsem měl z filmu stejně dobrý pocit jako z Perks of Being Wallflower a když se objevila skvělá scéna s Věcí, tak jsem si byl jistej, že se mi to bude opravdu líbit. Navíc jsem se dozvěděl, co vlastně bylo poslední jídlo Elvise Presleyho. Daniel Radcliffe dal okamžitě zapomenout na Harryho Pottera a Zoe Kazan byla taky zajímavá a sympatická. Tenhle žánr očividně svědčí hercům z Harryho Pottera (Perks - Emma Watson) a rozhodně svědčí i mě samotnému. Bavil jsem se, příjemně se mi na to koukalo a nebránil bych se tomu koukat na to znovu. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu mi vlastně nejvíc vadil Radcliffe, který byl bezpochyby nejslabším hercem (ten jeho děsivý harrypotterovský úsměv je hrozný) a pak také hlavní hrdinka, která si tak trochu ve své sobeckosti uzurpovala právo na dva muže, přičemž od toho jednoho vyžadovala, aby byl jen její přítel a bylo jí celkem jedno, jak se cítí on. Ale jinak moc hezký film. ()

Ace.Anita 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit jsou kamarádi do deště a Wallace chce něco víc ještě. No já nevim jak vy, ale cením si romcomů, ve kterých na základě hovorů z bistra pochopím, že se hrdinové mají rádi, protože je oba fascinuje olbřímí bageta s burákovým máslem a slaninou. Jo a taky mám teorii, že Harrymu věříme, že má strach, že nikdy nebude víc než kočiččin kámoš, protože Radcliff má strach, že nikdy nebude víc než Potter, hm? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celou dobu je to docela příjemný film, kde vás upoutají oba dva herci v hlavní roli, ale prostě to kazí takové ty klasické romanticko-dramatické momenty, s nimiž se v podobných filmech prostě musíte setkat. Díky tomu to není dostatečně novátorská romantická komedie, na druhou stran je to pořád nadprůměr v žánru. Jen ne o tolik. Docela jsem zvědavý na to, jak Daniel zvládnul "Rohy", protože to by z něj mohlo udělat skutečně zajímavého herce své generace. Zoe Kazan už zajímavá je. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Scénář vznikl na motivy populární divadelní hry "Toothpaste" and Cigars od dvojice autorů T.J. Dawe a Michael Rinaldi. (Neffy)
  • Počas nakrúcania v Dubline strávil Daniel Radcliffe večer na párty s futbalistami Dublin Minor Gaelic v dome, v ktorom oslavovali víťazstvo na All-Ireland Minor Championship. Avšak ďalšie ráno bol na pľaci o ôsmej. (Mathew234)

Reklama

Reklama