Reklama

Reklama

Catch .44

  • USA Catch .44
Trailer

Pro Tes a její dvě kámošky Karu a Dawn to zprvu vypadalo jednoduše: v odlehlém motorestu se měly zmocnit drogové zásliky pro jejich šéfa Mela (Bruce Willis). Když se ale rozpoutá řetězec nezastavitelných událostí, velmi rychle jim dojde, že tohle může být jejich poslední kšeft. To, co zprvu vypadalo jako snadná práce, se postupně mění na nebezpečnou hru kočky s myší. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když si někdo hraje na Tarantina a vůbec mu to nejde. Hodně ukecaný film a naprostá většina dialogů je silně o ničem a nudí. Tomu tedy říkám trefa do černého! Děj se tváří hrozně chytře, není přitom chudý na logické nesrovnalosti a v mnohem lepším provedení by se dal vylíčit několika krátkými větami. To ne zrovna slabé osazenstvo je mi tedy dosti záhadou. Mimochodem, Bruce Willis se tu stejně jako v případě podobně špatného „Setup“ mockrát neobjeví. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Sedm let jsem s tebou pracoval. Stál jsem za tebou. Ale nevěřil jsem ti........... Hned od začátku je v tom příběhu cejtit kopírace Quentina Tarantina. Příběh se lehce odehrává po zpátku, dlouhé dialogy zakončené nějakou šokující scénkou, podmanivá hudba ne nepodobná Pulp Fiction, snaha o zestárnutí materiálu na který je film točen nebo třeba scéna z kufrem okolo 30 minuty. Otázka zní, zda se to dá přehlédnout nebo na to koukat jako o snahu napodobit Q. T. Já to překonal a nakonec jsem nelitoval. Ponořte se tedy do příběhu tří dívek, které nedělají zrovna legální práci. CITÁT - Tři vylízaný Barbíny.......... Tady musím napsat, že jsem trochu nechápal hlavní situaci filmu, bez které by vlastně ani nemohl pokračovat. Zásadová Tess (Malin Akewrman) tu udělá něco zásadně proti svému tvrdému chování. Nechá se odvést k úplně neznámému muži (MEL - Bruce Willis) i přes původní scénu, která nám jí ukazuje právě jako tvrdě zásadovou. Tady já opět opakuji již to klasické klišé, že bez tohoto, i když stupidního, činu by prostě děj nemohl dále fungovat. Tady je to prostě napsané ve scénáři a basta, nehledejte v tom logiku. Tato scéna ubrala filmu přinejmenším jednu hvězdu. Příběh vlastně žije v budoucnosti a pomocí flashbacků nás popohání do dalšího děje. Je tu povedená a podmanivá hudba, což příběh velice podporuje a je to jen dobře. Tvůrci tu vsadili ještě na podobnost, s právě již zmiňovaným Quentinem Tarantinem a v celku to působí jako dobrý akční snímek. CITÁT - Znáte přece pravidla?........... Já osobně se docela bavil. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá připomínka filmů, ve kterých byly všechny postavy záporné, a na takových filmech začínal i Tarantino. Ale ani pilný žák, jakým je Aaron Harvey, svého velkého učitele nemůže dohnat za jeden film. Aaron Harvey není především zdatný scenárista. Odrazuje se to především na unyle rozehrané situaci, do které se dostanou tři věrné kamarádky, vůdčí osobností je pochopitelně milá blondýnka, a proti nim budou stát maniakální drogový dealer a kuchař, kteří se v nesprávnou dobu ocitli na nesprávném místě. Konkrétně v zapadlém bistru, kde se všichni navzájem postřílí kvůli tučnému balíku peněz a drogám. Ještě předtím, než k tomu dojde, tak se několikrát vrátíme v ději (obehraná věc), dívky mezi sebou vedou sáhodlouhé a rádoby vtipné plky o ničem (snaha o Tarantinovy dialogy naprosto selhala) a u každé postavy objevující se na scéně se spolu s ní objeví i povinná jmenovka (obehraná věc), aby v nich asi divák neměl zmatek. Přesto film působí zmateně, občas jsem nevěděl, o co přesně v danou situaci kráčí a nebylo mně jasné, proč se v jednom dialogu zmíní jméno Bruce Willis, a pokud to byl vtip, nepochopil jsem ho. Pokud film selhává po scenáristické stránce, mnohem lépe si vede po té režijní a zvláště technická stránka filmu je nejpovedenější. Soundtrack rovněž není k zahození, i když hudba až nápadně připomíná motivy ze stylově příbuzných a lepších filmů, nejvíc Pulp Fiction. Ne náhodou se tady ocitl Bruce Willis ve vedlejší roli drogového bosse, co s oblibou pojídá pekanové ořechy, který se zřejmě rozpomněl po letech na svoje úspěchy ve vedlejších rolích, a asi proto je poslední dobou vidět, jak vedlejšáky (rozuměj vedlejší role) bere. Nezesměšnil se a byl tím lepším, co film nabídl. To samé se dá říct i o zbytku hereckého ansámblu. Blondýnu Malin Akerman hrající servírku v strip clubu bych sice raději viděl jako striptérku, ale její výkon film táhl, i přes zjevné slabiny ve scénáři a dominantně slizkým výkonem se prezentoval Forest Whitaker. V jedné scéně dokonce připomněl starého dobrého Michaela Madsena, a to když si střihl taneček poté, co odpráskl dva hosty v bistru. Je to však tak, že ani jedna ze scén filmu není příliš zapamatovatelná, a pokud k tomu má nakročeno, z hlavy bezprostředně vyprchá jako celý zbytek filmu a v podstatě film jako celek ničím nenadchne, ale ani na odpis to není. Možná to tajemné Catch.44 jednou bude kultovní záležitost. Vzpomínám si, že když jsem poprvé viděl Pulp Fiction, byl to pro mě jeden z nejblbějších filmů. 60% ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

HSJP (Hihňám se jak p*ča), přesně takový pocit jsem měl při sledování téhle sračky. Akorát že smích byl sarkastický. Brús Hnilis se celou dobu tváří jak drsňák, ale přitom jeho drsnota z pleti zmizela někdy při natáčení Pulp Fiction, Forest Hitmaker se zase pro změnu tváří jak kokot, ty dvě nebo tři holky byly sice hezký ale pěkně k hovnu, kamera se třesala jak ratlík na kolečkových bruslích...zkrátka to bylo o hovně. Tarantino se musí obracet. To už si radši dejte tohle http://www.csfd.cz/film/277235-killing-jar-the/. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bylo opravdu nezbytně nutné tento příběh vyprávět? Co vlastně nutí americké producenty aby lidem jako Aaron Harvey svěřili peníze na film? A proč do těchto projektů vůbec lezou herci jako Willis anebo Whitaker? Tak přesně tyto a mnohé podobné otázky se mi honily po celou dobu sledování Catch .44. Jedna hvězdička za koktajícího Foresta. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Do role Dawn byla původně obsazena Lizzy Caplan. Později ji však nahradila Ann Woll. (Ekkan)
  • Ačkoliv je uniforma zastřeleného šerifa silně pocákaná krví, Ronny (Forest Whitaker) ji má posléze dokonale čistou bez jediné skvrny. (Conspi)

Reklama

Reklama