Reklama

Reklama

Neviditelný symbol

  • Česko Neviditelné znamení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mona je dvacetiletá samotářka, jejíž otec onemocněl, když byla ještě dítě a ona se proto upnula k matematice a hledala v ní vykoupení. Nyní je Mona dospělá a jako učitelka matematiky se snaží pomoci studentům překonat jejich krize. Moniným vzorem byl její zbožňovaný otec, vynikající matematik. Náhle se u něj však projevily příznaky duševní choroby a Mona se stala doslova posedlá čísly. Používala je nejen k řešení příkladů ve škole, ale i k vyhodnocení nepředvídatelných hrozeb světa. Nyní je Mona (Jessica Alba) dospělá a její vztah k pověrám i nadále vzkvétá. Coby učitelka matematiky na základní škole však možná bude muset konečně vylézt ze své ulity. Tento dojemný příběh, vyprávěný s humorem a fantasií, s sebou přináší zvláštní citlivost k realitě duševní choroby. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

zipS 

všechny recenze uživatele

V istých momentoch silná vec, no prevažuje tu nudnosť a rozťahanosť. Dakedy mi to pripadalo ako film "o ničom", nie o číslach... Jessica zahrala v pohodke, ale na takúto "outsiderku" akú hrá, mali tvorcovia vybrať inú herečku, nie jednu z najkrajších na svete :) potom by bola jej postava uveriteľnejšia. anyway film má svoju jedinečnú atmosféru... three stars ()

pend 

všechny recenze uživatele

Film ve mě vyvolal rozporuplné pocity. Je v něm řada skvělých momentů, které ale vůbec nikam nevedou a za chvíli jako by se vůbec nic nestalo (chování dětí ve škole). Jessica Alba hlavní postavu ovšem zahrála skvěle a tu jinakost jí docela dobře uvěříte. Škoda, že se režie nechopil někdo zručnější a důslednější. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Invisible Sign sice nenaplnil moje očekávání na 100%, ale to se dnes podaří jen málokterému filmu. Rozhodně to nebylo zklamání, spíš jen neurčitý pocit, že se to s větší důkladností dalo udělat líp. Nicméně již podle traileru člověk věděl, zda je to jeho krevní skupina a proto není třeba se poté ofrňovat, diváci. Zpětně mohu zodpovědně říct, že trailer opravdu vystihnul film, který není pro každého, není ničím násilný (kromě letící sekery), spíš v některýcj momentech úsměvný. Pro mě 4 poctivě zasloužené hvězdy. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Příběh o jedné roztomilé a podivné dívce, která miluje čísla a svého otce. Nenáročný film, na který si bohužel za pár dnů ani nevzpomenu. Jessica Alba je tu opět krásná a hlavně trošku jiná, než jsem na ni zvyklý. Místy zaujmou klidné, lehké písně, to je ale vše. Nic vysloveně extra, ale na klidný večer, který nechcete narušit hutnou a těžkou atmosférou vážnějšího filmu je AN INVISIBLE SIGN ideální volbou. Pro mne mírný podprůměr - cca 40%. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Niekto sa pomýlil, kedˇ do popisku k filmu napísal, že to je dráma. Ono to je romantika nahovado a s brutálnym happy endom k tomu! No a z mojej favoritky urobili Aničku z Kopaníc, ktorú keby som stretol na ulici, tak o ňu ani bicykel neopriem! Našťastie to bolo pozerateľné a pár krát som sa i zasmial, takže tie tri sú podľa mňa ou kej. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen podle knihy „An Invisible Sign of My Own“ (2001) Aimee Bender. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Mona (Jessica Alba) vysvětluje dětem znaménka větší a menší, objeví se v jednom ze záběrů matematický symbol na tabuli ještě dříve, než jej sama napíše. (ČSFD)
  • Do role Mony Grayové byla původně obsazena America Ferrera. Nakonec ale z projektu vypadla a nahradila ji Jessica Alba. (Taninaca)

Reklama

Reklama