Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 1
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (482)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jejda, toto už nemôžem nazvať inak ako totálny orgazmus. Jeden z najlepších a najintenzívnejších hororových zážitkov, aký som vôbec tento rok mal (a možno nie len tento rok). V záverečnej tretine som si vlastne ani neuvedomoval, že je to čiernobiele. Už dlho som sa na niečo netešil tak "brutálne" a "nechutne", ako sa teším na trojku :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tramtadadááá...Nejzvrhlejším a nejsadističtějším filmem letošního roku se stává právě tento, který bortí mýty o typicky rodinné filmové podívané. Dvojka je příběhem cesty do hlubin duše psychicky narušeného muže, hlídače podzemních garáží, který se nechal inspirovat prvním filmem a po vzoru šíleného doktora sešívá lidi k sobě. Představitel hlavní role je nemluvný, malý, obrýlený tlouštík, který je odpudivý jako stonožka, která si také ve filmu zahrála ne nepodstatnou roli. Film je natočen černobíle a tím občas ztrácí na síle, protože zaniknou krvavé scény, kterých je opravdu hodně. Však se jedná o hororový subžánr torture porn mixnutý exploitation, a proto jeho zhlédnutí doporučuji zvláště otrlým jedincům, to jen pro případ, aby věděli, do čeho jdou. Film se rozhodně s ničím nemaže a svoji sadistickou exhibici postupně vyhání do extrémů. Postupně to odnese matka hlavního hrdiny, neurvalý náckovský soused, neušetří ani těhotnou ženu (té dá nejmenší sadu) a dokonce se zvrhlík nebojí angažovat herečku z jedničky, která tady hraje samu sebe a namluví ji, že se jedná o konkurs do filmu Quentina Tarantina, než ji přišije ústy k zadku jiné oběti. Ultra bizarní obrázek sešitých živých lidských obětí je jedním z nejšílenějších scén, které jsem ve filmu viděl, a to ani nechci popisovat, co všechno se odehraje, až maniak těch několik lidí sešije k sobě. To je totiž dost síla. Nejvíce šokuje, jak se filmu daří být realistický, a je velmi zvláštní, kde režisér Tom Six vlastně čerpal inspiraci k natočení takového kousku. Nemám mu to za zlé, je to přece jen film, ale stejně si nedovedu představit, s čím chce vyrukovat v avizovaném třetím pokračování. Nechci mu radit, ale podle mě dvojkou naprosto dané téma vyčerpal a dál už by se jen opakoval, pokud nemá v zásobě (a to silně pochybuji), něco originálního. Tady se však ukázal v plné (sadistické) síle a diváka zlikvidoval. Ve trojce ho asi rovnou popraví. 100% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to husté. Sterilnosť jednotky nahradila živočíšnosť dvojky. Pedantného chirurga vystriedal prchký strážnik podzemného parkoviska, ktorý sa s tým proste neserie. Anestetikum podávané injekčnou striekačkou nahradila rana páčidlom do hlavy. Naberie obetí za plný sklad a keď amatérsku súrovú operáciu nejaký neprežije, chvíľka záchvatu vystrieda náhradný kus. Obete sú bez príbehu, všetko však nahrádza opäť podarený záporák a jeho zdravotné, rodinné a susedské vzťahy. Pokračovanie rozvinulo námet jednotky, upgrade však môže mať za následok, že niekto to nepoberie podobne ako pri REC 2. Ja však takýto posun iným smerom vítam s nadšením, surovosť snímky mala na mňa väčší dopad ako v jednotke, ktorú som bral iba ako len fajn bizarný nápad. Toto však malo tie čarovné momenty, jedny pobavili, druhé zhnusili. ČB feeling ako i karikatúry postáv spolu s nezameniteľným štýlom snímania tomu dodali tú kúzelnú atmosféru a trojku na rozdiel od dvojky očakávam s oveľa väčším nadšením. Tom Six sa nezdá, ale má na to dotiahnuť s Final Sequence sériu Human Centipede k zdarne bizarnej trilógii ponúkajúcej vždy niečo iné. PS: Ktorý článok ľudskej stonožky si zahrá Ashlynn Yennie v trojke? =) ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Jak navázat na něco tak absurdního jako Human Centipede? Samotná premisa se nijak více rozvinout nedá, Tom Six se proto vydal tou nejprostší cestou. Tedy rozšířením ´řetězce´, intenzivnější mírou brutality a nahrazením doktora Heitera ještě bizarnější karikaturou. Druhá stonožka tak není ničím vyjímečnější ani originálnější, ale definitvně zábavnější. Samotná sebereflexe i obsazení hvězdy prvního filmu je nadmíru funkční a přesunutím děje z filmové fikce do reality získává druhý díl fyzičtější formální stránku. HC2 doslova přetéká humusem a zvrhlostí, to, co v Six v prvním filmu jen naznačil, tady explicitně demonstruje. Vše je ještě korunováno Martinovou neznalostí medicíny a jeho ptimitivními nástroji. Místy ale až zbytečně silně tlačí na pilu samoúčelnosti a závavěrečnou naturalizací reality natrhává Tom Six anus akorát sám sobě. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Původní verze je spíš nízkorozpočtový kousek se zajímavým a řádně nechutným ústředním nápadem. Druhá verze (nepoužívám raději pojem druhý díl, však zjistíte...), není již tak zajímavá, ale v obsahu a zobrazení nechutnosti a brutality je na míle daleko od první. Celé je to ale jiné, takže se nenechte zaskočit formou, jakou je film vyprávěn. Je to úplně jiné, ale ve výsledku je to mnohem lepší. Lepší je to ve vypracovanosti obrazu, kamery, vizuálu apod. Vizuál mi připadal jako nějaký starý černobílý dokumentární film. Desítky minut stonožku neuvidíte, ale budete sledovat život jednoho zneužívaného úchyláčka, opravdu špičkově vybraná a zahraná postavička. Jeho shánění "článků" do stonožky, rodinné trable s máti a nerudným sousedem, spíš takové odporné drama než horor... Poslední třetina je pak ale již orgastickým "náserem a výstřikem" brutality, zvrácenosti, humusu a nechutnosti toho nejtěžšího kalibru!! Tom Six si prostě servítky nebere. Masakr!!! /95% + FILM ROKU/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Tretí film Ashlynn Yennie, v ktorom si zahrala samú seba. (Lukoh)
  • Film bol vo Veľkej Británii zakázaný ešte pred svojou premiérou, a to paradoxne i napriek tomu, že sa Briti podieľali na prvom diele. Zakázaný bol takisto v Nemecku, Malajzii a na Novom Zélande. (StrYke)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 8. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama