Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad severní Amerikou proletí neznámý objekt šířící radiaci. Je to některá ze starých sond, nebo se snad jedná se o teroristický útok? Trosky nalezené v Kanadě pak vyvolávají další otázky ohledně jednoho velikého tajemství. Jak moc byli Sověti šílení a kam daleko se při dobývání vesmíru dostali? (McClane)

Recenze (8)

honajz 

všechny recenze uživatele

Musím se připojit k hodnocení arbitra. Jenom snaha točit z dobrovolných darů nestačí, to by pak musel mít reklamu každý amatérský film. Tohle vypadá, jako když si pozvete pár přátel a teď s nimi točíte domácí video, kdy kamoška hraje vědkyni, kamoš matematika, druhý kamoš pilota s charismatický soused staršího pilota. A o všem se jen mluví, diskutuje, případně telefonuje. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sérii: Na odvyprávění dobrého příběhu nepotřebujete velký rozpočet (příkladů by se našlo dost, The Cube, Man from Earth, The Blair Witch Project...) a příběhy ztracených sovětských kosmonautů jsou ohromně zajímavé samy o sobě, viz Lost Cosmonauts na Wikipedii. Pioneer One v tom ale selhává na celé čáře - z originálního nápadu nedokázal vytěžit vůbec nic, první série nemá v podstatě žádný děj, 90% stopáže tvoří nesouvisející výplňová vata. Možná by z toho šel sestříhat obstojný půlhodinový kraťas, ale takhle je to jen ubíjející nuda, při které mi neustále v hlavě znělo: "Máte lidi na Marsu, využijte toho proboha nějak!!" ()

Reklama

arbitr 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech seriálu, který vzniká na základě experimentu s dobrovolnými příspěvky, více na http://vodo.net/pioneerone, nemůžu jinak hodnotit. Nadprůměrná je pouze samotná myšlenka "samo" financování a pozor Spoiler! nápad se satelitem vrátivším se z Marsu. Jinak z toho čiší béčkovitost, obsazením počínaje a nulovou výpravou konče. Prostě taková ochotnická konverzační rádoby sci-fi hra, které by vyzněla možná lépe v rozhlase. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že jde o nízkorozpočtovou konverzačku - ovšem i tak nelze upřít schopnost zahrávat si s divákovo vírou (a uvěřitelností jednotlivých větví děje). Další body přibývají za skutečnou a opravdovou nezávislost produkce (a formu distribuce) - Creative Common (CC) - jeden z prvních kvalitnějších počinů na tomto poli! ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, ale nikdo s ním ani malinko nehnul. Jen se žvaní a pije kafe z kelímku. Všichni porušují sliby, přísahu, subordinaci o sto šest, a to je jediný děj. Tedy až na to pití kafe z kelímku a žvanění. Těsně nad odpad. Taková škoda fajn nápadu... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Pilotní díl seriálu vyhrál na newyorkském televizním filmovém festivalu v kategorii nejlepší pilotní díl dramatického seriálu mezi nezávislýmy seriály. (Agita)
  • Každá epizoda seriálu byla na internet uvolněna všem zcela zdarma s tím, že na další epizody se musí vybrat určité sumy v příspěvcích. Pilotní díl byl vytvořen s rozpočtem 6 000 amerických dolarů, na další 3 epizody se muselo vybrat 20 000 dolarů. (Agita)
  • Projekt byl zpočátku realizován jen díky serveru kickstarter.com, který dává finanční prostředky začínajícím tvůrcům a který funguje na bázi příspěvků uživatelů internetu stejně jako samotný seriál. (Agita)

Reklama

Reklama