Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I v dnešní době je občas s podivem co v širší filmové distribuci dokáže vzniknout. "Somrák s brokárnou" vznikl jen díky experimentu, který před časem zkusili Tarantino s Rodriguezem (pro nezasvěnce se jedná o projekt Grindhouse, ve kterém Rodriguez nedávno pokračoval Mačetou) a jedná se o ten typ filmu, který divákovi už na začátku ukáže co od něj může očekávat. Je to ten typ filmu, kde se prakticky nevyskytuje jediná kladná nebo alespoň duševně normální postava, celé se to tváří jako ze 70. let a po chvíli divákovi nepřijde divné ani to, že někdo vypálí plný školní autobus. Je zde povoleno opravdu vše a občas to je i docela (ale značně zvráceně) zábavné. Divák musí přistoupit na hru, kterou po něm tvůrci chtějí a pokud očekává umění, nevyléčí ho z tohoto zážitku ani všechna Tarkovského díla po sobě. Problém nakonec není v tom, že je film odporný a debilní ale že není dostatečně, zábavně debilní po celou stopáž. Na šaškárny, které se zde odehrávají je prostě 90 minut až moc a divák se těch ustřelených a utržených hlav, rozpáraných těl a ustřelených ptáků (ne těch lítacích) brzy přejí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se neštítí naprosto ničeho. Ať už to bylo disco inferno ve školním autobuse nebo pedofilní santa klaus. Moc se mi líbilo to barevné podbarvování, které z velké části odbouralo ten béčkový smrad. Naštěstí je to celé bráno, tak nadlehčeně, že jen hlupák by to mohl cenzurovat, či zakazovat. Dialogy stály za velké hovno, ale byly mi z části vykompenzovány posledními větami před smrtí, které pronášel Rutger Hauer svým obětím, předtím než jim vystřelil mozek z hlavy. Ale co si budeme povídat, jak málo chybělo a Hobo by sekal trávníky. Naštěstí mu osud přál, sáhl po brokovnici a show mohla začít. A nebyla to ledajaká show, s tou brokovnicí se oháněl slušně, alespoň do doby, než přijeli ti dva plechoví bastardi. Bez nich bych se ve filmu obešel, všechno ostatní bylo pěkné, ovšem to nelze říct o tom co nám vcelku neznamí herci a herečky předváděli. Ale neschopnost herců je neodmyslitelnou součástí béček. Ruther Hauer byl však v roli somráka, který se rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou úžasný. Váhal jsem i nad 4*. Ale za pořádné díry ve scénáři, nedotaženou hudbu a příšerné herce to dát nemohu, i když jsem se velmi pěkně bavil. Takže lepší * * *. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lehce vyčichlou a lacinou poctu grindhouse, vezoucí se na módní vlně podobných projektů současností, s vyčpělým Rutgerem Hauerem těsně před koncem jeho kariéry v béčkových flácích. Nestává se to často, ale tentokrát jsem byl příjemně překvapen! Nekomplikovaný děj frčí bez zbytečných zastávek od jedné přehnaně brutální scény ke druhé, lidé umírají co pár minut z nicotných důvodů v až comicsově absurdních splaterových scénách, a brzo je jasné, že tohle není žádná parodie, imitace ani pocta - ale takřka vylepšení žánru! A Hauer v podstatě v životní roli. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na okenu jezdící Rutger, co spí pod kartonem od LCD vs. sadistická rodinka kolem Cristiana Ronalda s bruslemi! Zní to divně a taky to divně vypadá, ale co taky chcete po druhém filmovém zhmotnění fake traileru z Grindhousu? Eisenerův krvavý, střeva rozvěšující exploitation s disco příchutí nechal skrupule doma na kredenci (viz.sežehnutý obsah žlutého prostředku hromadné dopravy), ale přitom nedokáže souvisleji bavit ani diváka toužícího po morálním úpadku. To, že sociální podtext vymetání korupce, násilí a bezcitnosti je tam spíše z donucení, vůbec nevadí, ale co schází, je lehkost nadsázky a hlavně momenty stavící Hoba na potenciálně možný piedestal kultovnosti. I když, jakmile začal ne dvakrát štíhlý houmles Hauer poprvé úřadovat na ulici s Remingtonem za doprovodu Colombierova motivu z L´Alpagueur, zamáčknul jsem slzu dojetí.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chápu, že jsem se u toho měl nasmát, jako třeba u Machety. To byl taky jediný důvod, proč jsem se rozhodl na tenhle film podívat. Jenže na rozdíl od Machety mi přišlo, že tenhle film je neuvěřitelně bez smyslu, nápadu a se vším tím, co se od něj dá čekat. Takže s absurdností, násilím až nad půdu a všude přítomnou krví, která stříká snad i z pampelišky. Tahle bezúčelná hovadina mi ale nepřišla vůbec sympatická, vtipná a už vůbec ne zábavná. Macheta tohle všecko měl a díky tomu mě jeho filmy vážně baví. A to i přesto, že tyhle typy filmů spíš ignoruju. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (Zdroj: ČSFD)
  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Nové Skotsko, kde žije velmi početná francouzská komunita. Ve scéně se školním autobusem je tak možné na zadním okně autobusu vidět nápis "sortie de secours", což je francouzský výraz pro únikový východ. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama