Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

ing.man 

všechny recenze uživatele

Mě to baví. Když jsem se přestěhoval do velkého města často jsem zastavárny a vetešnictví navštěvoval. Nevěřím v autenticitu pořadu jako takovou, myslím, že režisér hodně zasahuje do "vztahů" a povzbuzuje např. Chumleeho aby byl větším pitomcem atd. Každopádně sledování je pro mě skvělý relax a to mi stačí. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Hoci bez takého napätia a prekvapení, príde mi to o hodne zaujímavejšie než VOJNY SKLADOV, keďže hrdinami nie sú iba obyčajní ziskuchtiví zdochlinári, ale skutoční ziskuchtiví starožitníci/záložníci (čo ako typicky americkí, ľudí spojených s týmto slovom si predstavujem tak akosi odlišne...) a drvivá väčšina predmetov, ktoré k ním ľudia prinesú sú skutočne zaujímavé, či už z historického alebo iného hľadiska - nemyslím tým nutne, starožitnosti, ale doslova zaujímavé staré veci... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Až mě jednou přestane bavit manželka, odnesu ji Chumleemu a budu historicky první, kdo naopak zaplatí, aby se své věci zbavil.. Jo, je to všechno dopředu připravené a inscenované (je to reality show, ne realita) a ano, zákazníci jsou veřejně krásně oškubávání (je to ale zastavárna, ne chcete být milionářem), ale je tak zábavné to sledovat, že kdybych si mohl vybrat, co chci v životě dělat, na prvním místě by byla spolupráce s touhle vypečenou partičkou a až na druhém degustace nových výrobků českých pivovarů. Princip je sice pořád stejný, ale každý díl nabízí vtipnou a v závěru vypointovanou epizodku kolem nákupu nebo rodinného konfliktu, divák se dozví hodně zajímavého převážně z americké historie a všechny čtyři hlavní postavy tak nějak přirostou k srdci. Když nemám na dvacet minut co dělat, už nepouštím Simpsonovi, ale Pawn Stars. Chumleeho dabing je pak genialita sama o sobě.. ()

Hoonza 

všechny recenze uživatele

Znalec: Má to cenu tak 8 až 10 tisíc dolarů... Zákazník: Super, tak já za to chci 10 tisíc dolarů Rick: Dám vám za to 1500 dolarů Zákazník: OK Jedna věc je, že ten pořad je celkem slušná zábava díky zajímavým předmětům, druhá věc je, že tomu nevěřím ani ň. Už jsem na netu spoustu článků o tom, že většina kšeftů v tomto pořadu, je hraná/domluvená... Jestli nevěříte, koukněte sem: http://centraltendencies.com/2011/03/pawn-stars-is-fake/ ()

Drom 

všechny recenze uživatele

K těmhle neumělým divadelním představením, plynoucím z naprosto zcestných životních hodnot, se strašně těžko píše komentář. Viděl jsem četné ukázky několika (které jsou pod moji rozlišovací schopnost a proto budou jeden komentář sdílet) a strašně zápasím s tím, abych tu fanouškům nevmetl do jejich tupých tváří, že v hlavě mají stejnou veteš v jaký se hrabou herci v téhle pseudošou. On je totiž pak jen malý krůček k poznámkám o tom, že by neměli mít volební právo nebo být zbaveni svéprávnosti no a už jsme skoro u pracovních táborů a kulek do lebky. Ale budu na ně výjimečně hodný. Vždyť jsou to vlastně postižení chudáci bez hodnot, jejichž koníčkem je konzumovat kecy z obrazovky a věřit pohádkám. Ubožáci. Takže tu nebudu psát, jak jejich konzumem opovrhuji a dokonce ani že lidstvo je verbež. Já ten komentář prostě bez jakýchkoliv impertinencí ukončím a budeme nadále sdílet jednu planetu ve dvou realitách. Vy si necháte tu vaši, která nedává smysl, a já se vám nebudu smát. Tedy nikoliv tak často. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Když si projdete diskuzní fóra fanoušků pořadu, zjistíte, že osobní zkušenosti návštěvníků jsou různorodé. Někteří uvádí, že obchod navštívili, avšak v obchodě nezastihli žádnou z „hvězd“ pořadu. Ti šťastnější uvádí, že zastavárnu zastihli v momentě, kdy se natáčelo a mohli tak alespoň jednu ze známých postav zahlédnout, většinou Ricka Harrisona. Někteří návštěvníci uvádí, že během filmování museli zastavárnu opustit, jiní naopak tvrdí, že mohli zůstat vevnitř, avšak zůstat potichu. Často dále rezonuje názor, že zastavárnu neobklopuje právě líbivé prostředí. Kdybyste se i vy chtěli pokochat vzácnými předměty prodejny a přesvědčit se o názorech návštěvníků, z Prahy byste do Las Vegas koupili v roce 2017 zpáteční letenku v cenovém intervalu přibližně 14 000 - 34 000 Kč. (oje)
  • V 8. epizodě 16. série s názvem Pawn Off the Grid je možné zahlédnout v Las Vegas futuristickou „deformovanou“ stavbu z ocele. Jejím architektem je Frank O. Gehry, k jehož stavbám patří i pražský Tančící dům. Roky odolával Gehry nabídkám města Los Angeles, jež toužilo mít v architektonickém profilu i dílo tohoto architekta. Ten ale zarputile odmítal. Stavba slouží jako centrum pro výzkum mozkových chorob a nese název Lou Ruvo Center v Clevelandu. Komplex stál sto milionů amerických dolarů a byl otevřen v roce 2010. (sator)
  • Chumlee nebo také Chum, jak jej kolegové nazývají, se ve skutečnosti jmenuje Austin Russel. Přezdívky dostali i ostatní členové obchodu, a to aby byli lépe zapamatovatelní. Pravé jméno "Big Hosse" je pak Corey Harrison a "Old Mana" Richard Harrison. Rick dostal původně přezdívku "The Spotter" a Richard Harrison "The Appraiser", avšak ty se nikdy neuchytily. Kompletní seznam známých jmen pak doplňuje obří černošský člen ochranky u dveří Antoine, Scott, který nakupuje na tržištích a aukcích mimo zastavárnu, mechanik "Fat Black", hispánec "Audie" a nedochvilná "Peaches", vlastním jménem Danielle Rainey, která je v mnoha zdrojích z neznámých důvodů vedena jako Pearey. (oje)

Reklama

Reklama