foto

Steve Carell

  • nar. 16.8.1962 (54 let)
    Concord, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Steven John Carell sa narodil 16. 8. 1962 v Concorde štáte Massachusetts. Tento talentovaný herec súčasne patrí k najpopulárnejším tváram americkej komédie. Jeho otec Edwin Caroselli bol pôvodom Talian (priezvisko si zmenil ešte predtým ako sa narodil Steve) a matka Harriet bola Američanka. Najskôr sa chcel stať právnikom a nie hercom, ale keď vypisoval prihlášku do právnickej školy, v ktorej mal uviesť dôvod prečo chce byť práve právnikom, nebol schopný odpovede a tak ju neposlal. Neskôr pracoval ako poštový doručovateľ, ale s tým po niekoľkých mesiacoch skončil, lebo ako sám povedal: “V tomto povolaní som bol veľmi, veľmi zlý.“

Neskôr začal vystupovať so skupinou The Second City, kde sa trochu viac priblížil k herectvu a v tom istom roku dostal svoju prvú menšiu filmovú rolu ako Tesio vo filme KUČERAVÁ SUE (1991). V roku 1996 sa stal trochu známejším pre divákov televízie ako scenárista, ale aj ako predstaviteľ niekoľkých rolí v TV šou "The Dana Carvey Show".

Potom hral v rôznych (pre nášho diváka nie príliš známich) televíznych seriáloch ako napríklad v sitcome OVER THE TOP (1997) alebo WATCHING ELLIE (2002-2003). V roku 2004 prišiel film WAKE UP, RON BURGUNDY, ktorý rozpráva príbeh Rona (Will Ferrell) amerického hlásateľa v 70-tych rokoch, ktorý tvrdí, že ženy môžu hlásiť len počasie a nie správy. Steve tu predstavoval rosničku Bricka Tamlanda.

Rok 2005 bol pre neho bohatý na nakrúcanie. Účinkoval vo filme MOJA KRÁSNA ČARODEJNICA, kde stvárnil len malú úlohu ako strýko Arthur. V tomto filme si zahral aj s Nicole Kidman. V komédii 40 ROKOV PANIC (2005) sa predstavil v hlavnej roli ako Andy Stitzer, ktorý je ešte stále panicom, aj keď už má 40 rokov. Film ako stvorený pre Steva, ktorý zvládol svoju rolu perfektne, je poprepletaný množstvom komických situácii a bol vyhlásený Americkým filmovým inštitútom za jeden z 10-tich najlepších filmov roku 2006. V tomto roku sa opäť vrátil na strieborné plátna vo filme BRUCE VŠEMOHÚCI (2006) po boku Jima Carreyho a Morgana Freemana.

Ale pre Carella sa v tej dobe stal dôležitejším komediálny seriál OFFICE (2005-2007, remake britského sitcomu). V tomto seriáli hrá hlavnú rolu Michaela Scotta, šéfa ktorý vždy niečo pokazí a je neskonale trápny. Hoci premiérová séria mala len priemerné ratingy, už druhá priniesla veľký úspech, pretože humorné scénky sa čím ďalej tým viac zlepšujú. Tomu nasvedčuje aj jeho plat v tretej sérii, ktorý sa vyšplhal na výšku 175 000 dolárov za jednu epizódu. Dokonca mal aj flexibilnú pracovnú dobu počas nakrúcania jeho najčerstvejšej roli Evana všemohúceho, cez týždeň točil Evana a cez víkend Office.

Jaňo

Herecká filmografie

2017 ACME
Battle of the Sexes
The Dogs of Babel
2016 Café society
2015 Freeheld
Mimoni
Sázka na nejistotu
2014 Alexandr a jeho opravdu hodně špatný a příšerně blbý den
Hon na lišku
2013 Já, padouch 2
Kouzelníci
Nezapomenutelné prázdniny
Zprávař 2 - Legenda pokračuje
2012 Druhá šance
Hledám přítele pro konec světa
2011 Bláznivá, zatracená láska
Life's Too Short (TV seriál)
Terapie online (TV seriál)
2010 Blbec k večeři
Home Makeover
Já, padouch
Noční rande
2008 Dostaňte agenta Smarta
Horton
2007 Božský Evan
Příběhy z USA
Zbouchnutá
Život podle Dana
2006 American Storage
Hammy's Boomerang Adventure
Malá Miss Sunshine
Za plotem
2005 Kancl (TV seriál)
Moje krásná čarodějka
40 let panic
2004 Come to Papa (TV seriál)
Konec snění
Melinda a Melinda
Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie
Zprávař: Příběh Rona Burgundyho
2003 Božský Bruce
Lunchbox Chronicles, The (TV film)
Street of Pain
2002 Watching Ellie (TV seriál)
2000 H.U.D. (TV film)
1999 Suits
1998 Tomorrow Night
1997 Over the Top (TV seriál)
1991 Kudrnatá holka
Life As We Know It! (TV film)
1989 Simpsonovi (TV seriál)

Dokumentární

2015 Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2014 Hollywood Film Awards (TV film)
2009 Barack Obama: Koncert 2009 (koncert)

TV pořady

2016 Oscar 2016 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 The EE BAFTA Film Awards 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Stand Up to Cancer (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 Do hlubin komedie (TV pořad)
2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 The Jay Leno Show (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 MTV Movie Awards 2008 (TV pořad)
Night of Too Many Stars: An Overbooked Concert for Autism Education (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2008 (TV pořad)
TV Guide Live at the Emmy Awards (TV pořad)
80. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Teen Choice Awards 2007, The (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 Saturday Night Live: The Best of Saturday TV Funhouse (TV pořad)
2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
78. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Comedy Central Laughs for Life Telethon 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2000 Indecision 2000: Election Night - Choose and Lose (TV pořad)
1999 Greatest Millennium, The (TV pořad)
1996 Dana Carvey Show, The (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Pharrell Williams: Happy (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

2016 Angie Tribeca (TV seriál)
2005 Kancl (TV seriál)
40 let panic

TV pořady

1996 Dana Carvey Show, The (TV pořad)

Režijní filmografie

2016 Angie Tribeca (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(329)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace