Studnařova dcera

Well Digger's Daughter, The

Romantický

Francie, 2011, 107 min

Daniel Auteuil

Obraz každodenního života Pagnolovy rodné Provence, má své neopakovatelné kouzlo, jako milá pohlednice z dávných časů. Tu a tam zazní drobný sentiment kýčovitosti, (i to může mít svůj půvab), jak dívka svodům první lásky podlehla, a ona pak na svět dítě přivedla. Za sebe mohu uvést jen tolik, že iluze zfilmovaných příběhů od Marcela Pagnola mě vždycky potěší svým vybroušeným poetickým realismem. Pane Pagnole, díky, vždy mě umíte nadchnout.(19.5.2012)

Variace na známé téma zpočátku nechtěmého dítěte, které se časem stane dítětem více než chtěným, stmelí rodinu a překlene i chudobu nevěsty. Kdyby nebylo skvělého DanielaAuteuila, dal bych o hvězdučku míň.(30.4.2012)

Ono to asi není úplně na čtyři hvězdy, ale já to zaokroulím už jen z vděčnosti za to, že se stále ještě točí takové filmy.(30.4.2012)

Nějak se mi nedaří vyrovnat s tím, že tohle komorní drama na někoho působí jako červená knihovna. Na mě rozhodně ne, byť jeden společný prvek se určitě najde, slušná dávka romantiky. Ta však příběhu a rozvoji postav nijak nezavazí.(29.4.2012)

Patrícia ala Astrid Berges-Frisbey - nežná, milá, nevinná, a láskavá....a tak pôsobil na mňa aj tento snímok. ***/****(28.4.2012)

Film, který měl asi připomínat známé zfilmované Pagnolovy příběhy z minulých let (Auteuil si v Jeanovi od Florety i zahrál), ale dle mého názoru se mu poetiku těch dřívějších filmů na plátno přenést nepodařilo.Trochu na vině byli i dva mladí hrdinové, kteří k sobě vůbec nešli a nějak jsem nevěřil, že by tak ctnostná dívka podlehla takovýmu hejskovi bez charizmatu.Ale ani Auteuil, kterého mám jako herce rád, nepředvedl nějaký super výkon.(1.5.2012)

Pol hviezdicky pridam, za realistickost celeho deja a uzasny herecky vykon Daniela Auteuila. Naozaj pekny film a nevsedny umelecky zazitok.(17.5.2012)

Uplne novy film pro pametniky. Stavba pribehu i filmove prostredky jsou totiz jako nekdy ze 40. let, kdy si dva lide rikali: " Musite mi dat hubicku!" a ona na to: "Nerikejte hlouposti!" Ale zachranuje to krajina v Provence, skvely Auteuil i krasne herecky(13.6.2011)

Vynikající a věkem zakulacený Daniel Auteuil, z něhož doslova sálá obyčejnost, jednoduchost a bezelstná přímočarost vesnického člověka - v tom naprosto pozitivním slova smyslu. Jen kvůli němu ty hvězdy. Jinak souhlasím s "tou" milou červenou knihovnou".(24.4.2012)

• rigby

Francouzské filmy, hlavně ty z posledních let, mám moc rád. Ale tady se jedná o naivní červenou knihovnu, i když zasazenou do nádherné krajiny. Moc příjemně se na to dívá, ale nestojí to za to.(25.4.2012)

Ja som tak rad ze sa v dnesnej dobe najdu taketo filmy.(19.5.2012)

Milá červená knihovna.(23.4.2012)