Reklama

Reklama

Tajemství starého hotelu

  • USA The Innkeepers (více)
Trailer 1

Claire (Sara Paxton) a Luke (Pat Healy) jsou posledními zbývajícími zaměstnanci v hotelu Yankee Pedlar Inn, který má být po více než 100 letech fungování uzavřen. V minulosti se tu odehrála děsivá vražda dívky, jejíž tělo bylo poté ponecháno po tři dny ve sklepení, aby na hrozný čin nikdo nepřišel. Hotel získává pověst nejstrašidelnějšího hotelu Nové Anglie. Claire a Luke jsou určeni k tomu, aby odhalili tajemství hotelu a potvrdili tak jeho temnou pověst. Do hotelu přicházejí poslední hosté a vše se zatím zdá být normální. Luke na své internetové stránce popisuje podivné události v hotelu. Mladé Claire vypráví o tom, jak v hotelu uviděl ducha zavražděné dívky a během nocí proto nahrává zvuky v domě. O nahrávání se střídá s Claire, která jako první narazí na divné zvuky a události. Jejich pátrání je usilovnější a nebezpečnější. Zjišťují, že klíč ke všemu je ve sklepení hotelu. Když se rozhodnou navštívit jeho temné chodby, zjišťují, že tak neměli raději nikdy učinit. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

teutates 

všechny recenze uživatele

Opět tady ta úchýlácká banda vyvedla něco do červených výšin a já doufal, opravdu doufal, že to snad nebude stát za hovno jako obyčejně. Začnu příznačně, ehm. Nebudu chválit řemeslnou stránku, protože tu opravdu žádna není, taky mne nebaví číst rozebíraní "ducha", jakého ducha? naprcaný zombie, který vypadá jak panák v zahrádce na plašení drůbeže. Hošani od chororu to tu rozebrali do posledního punktu, člověk se až bojí nesouhlasit (obzvlášť po tom co vzhledne jejich krvelačné profily, samozřejmě omlouvám se, že sem Vás vzal znovu do huby, taky bych nerad ranil vaše city, to jen aby bylo jasno), bojím se kudli do zad, ale když vidím tady těch momentálních 68% a ještě hodinu zpátky to tu svítilo na červeno?! To co Vám kluci neřekli je, že řemeslník Ti West natočil duchem vyprahle dílo, kde 100 min se nejenom zdá být věčných, ale taky kurva zbytečných. Myslím, že co měsíc sem si nebyl odpadem takhle jistý... joóo a H.N.H - horor na hovno. For Sara * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento horor má 2 zásadné problémy. Prvý: nič sa v ňom nedeje. Párik sa potuluje po atmosférickom hoteli. Vie, že tu možno je duch, ale nejako extra to nerieši. Síce sa ho občas snaží zachytiť na kameru, ale v zásade o žiadny plnohodnotný dej nejde. Netuším, prečo to muselo trvať až dve hodiny. A druhý problém: film nie je príliš strašidelný. Väčšina scén, z ktorých sa divák zľakne, pozostáva z toho, že všade panuje hrobové ticho a zrazu zvrieskne hudba a dvere sa zabuchnú samé od seba. Takéto strašidelné scény vie robiť s prepáčením každý druhý debil. Snímka je plná logických hovadín a pozoruhodných náhod. V hoteli sa náhodou nachádza médium alebo postavám hrozí smrteľné nebezpečenstvo od ducha, ale napriek tomu si najskôr idú zbaliť veci (!), lebo šak čo, pohoda. Naopak, oceňujem príjemne pomalé, ležérne budovanie hrôzostrašnej atmosféry... ktorá je však budovaná TAK pomaly, až pri tom zrejme zaspíte. Herci sa snažia, ale nemajú čo hrať. Režisér pri budovaní pomalej atmosféry zaspal rovnako, ako vy, či ja. A scenár stojí za prázdny tetrapack od plnotučného mlieka. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Není to horor a nemá to příběh, takže se není čeho bát. Atmosféra je dobrá jen díky krásným kulisám starého hotelu. Výhodou je strašně fajn herečka Sara Paxton a svěží humor. Ale od filmu, který o sobě tvrdí, že je duchařským hororem, čekám úplně něco jiného. Velká škoda, že to není ani horor ani komedie, ale jen rozpačité dílko, které se dá bohužel velmi snadno zapomenout. 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som postupné odkrývanie záhady okolo starého hotelu a perfektnú atmosféru na základe tajomna a hororových okolností. Prvá hodinka však z tohto nesplnila absolútne nič. Ústredný príbeh okolo legendy neoslnil, bol až moc priamočiary, nudný a tuctový. Vlastne som sa dočkal iba jednej lepšej scény, ktorá pripomenula, že pozerám horor. Keď postavy vojdú do sklepa, situácia sa po obsahovej stránke zlepší, film konečne získa na atmosfére a nuda sa vytratí. Tiež masky neboli zlé. Keby bol snímok v tomto duchu už od začiatku, išiel by som s hodnotením vyššie. Čo sa týka konca nebol zlý, pobavil, ale ocenil by som väčšiu precíznosť, prípadne ešte nejaké tie vysvetlenia. Zdal sa mi mierne nedorobený. Celkovo ide o priemerný hororík s dobre hrajúcou Sarou Paxton, ktorý nič nepokazí ale ani nenadchne. 55/100 ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Působivý horor, který zaujal i mne a to se za jejich velkého fandu rozhodně nepovažuju. Ti West dokázal natočit horor s atmosférou a stylem, na které jsem byl zvyklý několik let zpět. To na mě zapůsobilo asi nejvíc. Žádné krvavé lázně, nechutné úchylné pitvačky, jak je zvykem posledních let, ale pěkně zvládnutá, mrazivá cesta starým hotelem s mrazivou pověstí. Příběh je vlastně hodně kvalitní divadlo dvou herců. Sara Paxton (Claire) působí hodně mile, celkově jako normální a hezká holka odvedle, chvílema roztomilá, malinko roztěkaná a unuděná prací v hotelu, poté nezvykle statečná :-). Pat Healy (Luke) jako lehce introvertní podivín, kterého byste si asi v reálu ani nevšimli. K tomu pár normálních i nezvyklých hostů hotelu a to je celé herecké obsazení. Ti West spojil obyčejný pracovní život dvou posledních zaměstnanců hotelu (který je okořeněn i o vtipné pasáže) s jeho temnou pověstí. K tomu tzv. strašidelnému se tak prokousáváme svižně a s nevinností (Sara Paxton - Claire). Při prvním pořádném záběru ducha, kdy se vedle Claire začne zvedat prostěradlo si říkáte "to si snad dělají pr..l" a ono ouva, nedělají a navíc to má správný efekt. Poslední minuty filmu už jsou jen děsivá a napínavá jízda. Perfektní je např. scéna ve sklepení, kde Claire a Luke žádají ducha mrtvé dívky, aby jim dal znamení své existence. Nevím, co si hlavně Pat Healy promítal v hlavě, ale zahrál to na 1*. Celkově tedy velké překvapení a THE INNKEEPERS řadím hned mezi své BEST HORROR. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v skutočnom hoteli Yankee Pedlar Inn v Torringtone, Connecticut. Natáčalo sa 17 dní. (beso74)

Reklama

Reklama