Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Špičkový cestopis, kde kultury jsou tak trochu spíš vedlejším produktem, přičemž tím hlavním faktorem jsou zážitky a dobrodružství samotných cestovatelů. Sympatická parta lidí, kteří se prostě rozhodli, že dokáží něco, "co nejde". Pravdou je, že o jednotlivých zemích, jejich kulturních specifikách a památkách se tu nedozvíte příliš mnoho, ale energie a síla, kterými je tento cestovatelský klenot nabitý, nemají ve filmovém cestopiseckém světě konkurenci. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Není tam podrobněji vysvětleno plno věcí, třeba způsoby přespávání, způsob přepravy jídla a hlavně doplňování zásob tekutin nebo řešení oprav, mnohdy to vypadá na neřešitelný problém, najednou střih a zase se jede. To jsou ale výtky shrnuté rozumem spíše z povinnosti, čistě pocitově jsem na takové myšlenky neměl moc času, neb jsem byl od začátku do konce stržen viděným, k čemuž vydatně přispívaly Přibáňovy hlášky, provázející hlas Davida Novotného nebo perfektně zvolená hudba. A hlavně africké scenérie a informace, které vydají za několik poučných dokumentů naráz. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Co mi to nejvíc připomíná? Takový trabantový Top Gear speciál po česko-studentsku. Dokumentární, dobrodružné, zábavné, okouzlující. A lehce fascinující. Celovečerní stopáž je sympatická, zpracování zrovna tak. Co víc říct. Takové lehce cestopisné dobrodružství, které vás určitě alespoň trochu nadchne. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Aj tento trabantí dokument, tentoraz naprieč Afrikou bol skvelý. Síce bola trochu komornejšia zostava a nebolo to také svižné a svieže, ale bola to jazda jak sa patrí. Mnohé zábery ukázali pravú tvár Afriky. Čo by som vytkol, bolo, že niektorým krajinám ktorými prechádzali sa venovali až žalostne málo a to mi bolo ľúto. Inak výborne. 80-85% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Cestopisná reportáž, která má nápad - a to nejen odvahu vyrazit s trabanty do Afriky, ale i třeba vsuvky v podobě citátů, které korespondují s dějem. Nechybí vtip. Kamera si všímá každodennosti. Přesah na Člověka v tísni je pochopitelný, ale zbývající reklama mi trochu vadila, i když bez ní by cestu asi neuskutečnili. Občas mi přišly některé scény víc hrané než spontánní. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Ujetá trasa: 19 640 km + 230 km na korbě náklaďáku (heyda)
  • Přednáška „Trabantem napříč Afrikou“ vyhrála hlavní cenu festivalu Caminos v Karlových Varech. (heyda)
  • Závady EGU (expediční trabant): rozbitá volnoběžka, totálně zadřený motor, rozhozený karburátor, rozbité zadní okno, utržený zadní nárazník, potlučená zadní světla, ohnutý přední nárazník, ovládání dálkových světel, uklepané závěsy výfuku. (heyda)

Reklama

Reklama