Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Současné španělské horrorové filmy jsou poněkud nevyzpytatelné... Tenhle je naštěstí velmi důstojným zástupcem temné španělské strany. Na začátku se vyrojí spousty otázek ohledně Juliiny sestry, jejíž sbevražda vypadá podezřele. Ale jen pro Julii. Pátrání po pravdě však není příliš úspěšné, a tak se Julia chystá se svým mužem k odjezdu, jenže toho někdo vzápětí unese... Julia ztrácí zrak a nočním můrám narůstají křídla. Druhá část snímku se z roviny mysteriozní přesouvá do thrilleru. Julii jde o život a krátké chvilky štěstí nemohou zastavit lavinu hrůz, která se na ni řítí. Krvavou lavinu. Lavinu bez očí s jehlami a noži... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Guillem Morales je účinnější, než španělská chřipka. Dostal mě do nepříjemného stavu strachu a úzkosti. Ohlížet se budu nejméně čtrnáct dní ;) a každý den si budu testovat oči, abych se ujistila, zda mě zrak neklame… protože ty stíny za mnou nejsou právě běžným jevem. A přitom evropskou produkci dávkuji s úměrou, neboť vyvolává mnohem intenzivnější prožitky, než oblíbenější španělské mušky. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem se bála. Technicky nelze nic vytknout. Staré známé zase trochu jinak, zručně a strašidelně. Stíny, šero, zvuky, rybí oko, rozmazané vidění, skvělá hudba, herci... Lahoda. Hned ze začátku napínák, co strhne zápletkou pozornost diváka a zbytek pozornosti se soustředí na krásnou, přirozeně hrající a neskutečně sympatickou Belén Rueda. Další "sympatický" fakt je, že ač se tu moc krvákových scének nekoná, ty co uvidíte, jsou mnohem údernější a silnější, než kdyby na vás od začátku z obrazovky padaly končetiny. Nicméně zápletka nezačne od půlky košatit a vrcholit, spíš slábnout a vyplňovat (moje) obavy, že je to opravdu tak a ne jinak. Konečná premisa je dosti triviální a navíc mi hořce připomněla tucty hororů se stejným "typem zla" a vedle tak skvostně budovaného napětí a strachu působí až moc jednoduše a nezajímavě. I tak je to ale jeden z nejlepších hororů, co jsem poslední dobou viděla a fandům atmosférických a stupňovacích hororů doporučuju všema deseti! Srovnám-li tohle a třeba... no, třeba zrovna Captivity, je tohle skvost nad skvosty. Ideální volba na večer, bát se budete! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice pěkně natočené, s krásnou hlavní hrdinkou, ale to je asi tak vše. Na mě to bylo až moc dlouhé a chvilkama jsem se opravdu nudil. Nechybělo i několik strašně nelogických scén (+ chování postav). Váhal jsem mezi 3 a 4* a i přes tu solidní atmosféru, se tady přikloním přeci jen k nižšímu hodnocení.  (Full HD) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní podívaná, která se pomalinku, ale jistě rozjíždí do grandiózního finále, které do posledních minut nedá vydechnout - a že je to sakra napínavý a dechberoucí závěr... hodnotím 4 hvězdičky, i když poslední minuty lehce připomínají film s Audrey Hepburn: Čekej do tmy ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama