Reklama

Reklama

Tento amatérský film je záznamem svatebního obřadu z roku 2000, během kterého si řekli své "ano" Jiří Kára a Blanka Divišová. Autentický náhled do světa "dolních deseti tisíc" si získal početné publikum především na serveru YouTube.com, a díky prezentaci naprosté nonkonformity zúčastněných před, během i po obřadu má dnes až kultovní status. Vzhledem k osudům svatebčanů lze tento záznam vnímat také jako tragikomickou výpověď o životě pražských alkoholiků a drogově závislých spoluobčanů. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (214)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem se nerozhodl, jestli budu tomuto záznamu říkat film; jednu hvězdičku jsem dokázal přiklepnout jen za neoddiskutovatelnou autenticitu. Zážitek to tedy opravdu byl, jen byl z okruhu těch, které si už nechci zopakovat. Chápu, že si to mohou někteří lidé pouštět i několikrát denně, každý máme přece jiné chutě, a jsou jistě i dospělí, kteří ujíždějí třeba na Teletubbies. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

''Co jako, vole? Mrdam to, vole. Mam to v píči, vole. Je to tak?'' ''SS divize Wallonien.'' ''SS, volé. Hajl, vole.'' Kultovní záležitost. Unikátní veledílo. Vysněná svatba všech chlapů. Já se na tu svou taky vyfetuju a vyleju. Snad i to cígo si dam, dopíči, vole. Přece nebudu slušnej jak nákej zkurvenej Kelt či čůrák, vole, vydlážděnej. ()

Reklama

DonFrolimo

všechny recenze uživatele

Kdybych se snažil udělat kariéru sociologa, napsal bych práci s názvem "Nacistická symbolika v drogové subkultuře osmdesátých let" nebo "Úřední způsobilost lumpenproletariátu." Hehe. Komedie života... Komediální už moc není to, jak za nedlouho většina zúčastněných dopadla. Stojí za shlédnutí - zejména ze stran zájemců o onu šťastnou životní událost, jíž je svatba. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

"Dělej, ty magore, už si tady měl bejt před čtyřma minutama!" Lidé k pláči, (kultovní) video k popukání. Pátou hvězdu nedávám asi jen kvůli mizerné technické kvalitě - obraz je velmi neostrý a hlavně je "protagonistům" málokdy dobře rozumět (takže nejeden dobrý hlod člověk bohužel snadno přeslechne). ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak mě jako tvůrce zajímalo, co že je to ten nejlépe hodnocený amatérský "film" zde na ČSFD a hle, je to 13. let starý záznam v děsivé kvalitě ze svatby jednoho zajebanýho feťáka, oh jak neskonale božské.Tvůrčí a umělecká hodnota týhle náhravky je naprosto nulová a nedá se absloutně mluvit o nějakém filmu, vždyť je to proboha kamerový záznam party negramotných imbecilů, kteří se účastní svatby.Tohle tady opravdu nemá co dělat a je dosti ubohé, že to má 82% a v žebříčcích amatérského filmu je to na prvním místě.Smutné a dosti nefér ke všem tvůrcům, kteří se opravdu o něco snaží a všichni co to hodnotili 1* a víc, by si měli kurva uvědomit, že tohle nemá s filmem nic společného a jestli chtějí hodnotit obsah, či život Jiřího Káry, ať se "inteligentně" vyjádří na youtube, nebo panu Károvi na Hlaváku v Prahé koupí frťana metanolu, děkuji.0%, že je to tady je vyloženě trapný. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (12)

  • Video mělo sloužit pouze k soukromým účelům. Na veřejnost se pravděpodobně dostalo ukradením jeho jediné kopie, proti tvrzení o selhání na straně autora se tento důrazně ohradil s tím, že záznam okamžitě po svatbě byl předán Jiřímu Károvi a žádná další kopie v ten okamžik neexistovala. Jiří Kára však nikdy k uveřejnění souhlas nedal. (JoranProvenzano)
  • Na Google Play je k dispozici aplikace s názvem „Prcárna“, která je plná hlášek z této legendární svatby. (Stibak)
  • Jiří Kára byl v minulosti šestkrát ve vězení, mimo jiné za pokus těžkého ublížení na zdraví, za které si odseděl sedm a půl let vězení, či vykradení lékárny, za které si odseděl devět měsíců vězení. Celkově strávil ve vězení čtrnáct let. Byl několik let byl závislý na drogách, užíval pervitin, ale i dolsin, kodein či morfium. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama