Reklama

Reklama

Tento amatérský film je záznamem svatebního obřadu z roku 2000, během kterého si řekli své "ano" Jiří Kára a Blanka Divišová. Autentický náhled do světa "dolních deseti tisíc" si získal početné publikum především na serveru YouTube.com, a díky prezentaci naprosté nonkonformity zúčastněných před, během i po obřadu má dnes až kultovní status. Vzhledem k osudům svatebčanů lze tento záznam vnímat také jako tragikomickou výpověď o životě pražských alkoholiků a drogově závislých spoluobčanů. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (214)

JosefTomas

všechny recenze uživatele

Nakonec ruším hodnocení a nechávám jen komentář. Tohle totiž není film, to není dokument, to je prostě video, které se za zvláštních okolností dostalo na net v době, kdy nikoho netrápila autorská práva a bohužel se pro některé lidi stala svou bizarností modlou kultovního prožitku, k němuž někteří dokáží přistupovat bez jediné dávky empatie a rozumu. Sorry, ale nebudu se smát tomu, jak se spodina společnosti bez jediné dávky slušnosti a chování chová nepřijatelně, protože nevím, čemu se mám smát. A jestli jim, když jsou zřejmě všichni členové svatební párty mrtví (třeba manželku Káry někdo zabil), tak pardon, ale já si humor představuju jinak... Tohle je spíš smutná ukázka podivuhodných okolností a tomu se taky nehodlám nijak smát. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba a kult českýho youtube! Tohle by nedokázal zahrát nikdo! A taky by to nikdo nevymyslel, tohle může napsat jenom sám život. Jirka Kára by měl mít svojí talk show, protože jeho hlášky typu "Kelte zkurvenej", "čuráku vydlážděnej", "to je prcárna, co?" nebo "vstávej ty vokurko vožralej" a mnoho dalších jsou naprosto bezkonkurenční. Libový jsou taky scény, kde se řeší kdo je svědek, popíjení piva ve svatební síni, svatebčan v šusťákovce a mnoho dalšího. Tohle se nedá vyprávět, to se musí vidět. Kdo neuvidí, neuvěří! Bohužel však z účastníků svatby žije jenom Jirka Kára. Floyd spadnul do světlíku, nevěsta byla za záhadných okolností ubita k smrti a zbytek svatebčanů se (překvapivě) uchlastal. ()

Reklama

jedenzdvoch 

všechny recenze uživatele

Klenot na CSFD, krásne autentické zábery, ktoré nám odkrývajú tajomný svet feťákov, alkoholikov, vnukov bývalých eSeSákov, ukazujú nám ich ako ich nepoznáme. Milujúcich, hajlujúcich, plačúcich, tlieskajúcich nad týmto krásnym životným míľnikom spojenia dvoch spriaznených duší - Jířiho Káry (prosím nezamieňať s dopravným prostriedkom) a Blanky Divišové. Sú to tiež ľudia, ako aj my , bohužiaľ , chvalabohu že žiaľbohu niekedy aj žiaľbohu že chvalabohu je medzi nami údajne už len Jíři. Preto by som navrhol tento film oceniť in memorian cenou Internetu za kult. Usadia sa tak medzi hviezdami ako feťák Dušan alebo chlapci čo narafali keď išli do bordelu. PS: čongo, bongo, tito , lito, vito viete ako , títo dvaja sa nesklamali v láske, v láske sa nesklamali a na svadbe si nepovedali že už len túto fľašu si dajú preto ich Aďka nebude mať radšej..... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

"Dělej, ty magore, už si tady měl bejt před čtyřma minutama!" Lidé k pláči, (kultovní) video k popukání. Pátou hvězdu nedávám asi jen kvůli mizerné technické kvalitě - obraz je velmi neostrý a hlavně je "protagonistům" málokdy dobře rozumět (takže nejeden dobrý hlod člověk bohužel snadno přeslechne). ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Zařazení tohoto snímku (zdráhám se odhadnout, o jaký žánr se jedná) je velice diskutabilní - nemluvě o jeho vysokém (pro mě velmi překvapivě) hodnocení. Svatbu dvou bezdomovců doprovází podobně vyhlížející skupina svědků a dalších účastníků seance. Troufám si odhadnout, že nikdo z diváků neměl možnost na vlastní oči zhlédnout takovouto komedii či tragédii (každý tomu říkáme jinak). Film zachycuje skutečné události, které jsou mnohdy až k neuvěření. Pokud bych měla hodnotit kvalitu dokumentu, dala bych jednoznačně odpad, na druhou stranu beru v úvahu, že jsem měla možnost vidět něco, co už asi dlouho (možná nikdy) neuvidím, z tohoto důvodu trochu v nadsázce hodnotím 3*. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (12)

  • Pan Ouřada, svatebčan močící před svatební síní, zemřel za zvláštních okolností, kdy po pití s přáteli usnul a už se nikdy neprobudil. Kameník Hans již také zemřel, bližší informace však nejsou známy. (JoranProvenzano)
  • Na Google Play je k dispozici aplikace s názvem „Prcárna“, která je plná hlášek z této legendární svatby. (Stibak)
  • Jiří Kára byl v minulosti šestkrát ve vězení, mimo jiné za pokus těžkého ublížení na zdraví, za které si odseděl sedm a půl let vězení, či vykradení lékárny, za které si odseděl devět měsíců vězení. Celkově strávil ve vězení čtrnáct let. Byl několik let byl závislý na drogách, užíval pervitin, ale i dolsin, kodein či morfium. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama