Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Cayhall, někdejší člen Ku-klux-klanu, čeká v cele smrti na vykonání rozsudku za rasisticky motivovaný bombový atentát, který provedl v roce 1967 a při němž zahynuli dva židovští chlapci. O celý případ se začne zajímat mladý advokát Adam Hall, který je Cayhallovým vnukem. Ten je rozhodnut objasnit onu smutnou událost za každou cenu a žádá pro svého klienta udělení milosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Eonex 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že velmi dobře znám knižní předlohu, musím říct, že filmová verze mě naprosto zklamala. Chris O´Donnell jako Adam je naprosto nepřesvědčivý, mezi postavami ve filmu panuje čirá lhostejnost tam, kde by měly být vřelé a emotivní vztahy. Nikde žádné vyhrocené situace, nikde žádný stres, napětí a očekávání – ač jde o život. Vedle knižní předlohy je tohle slabá omáčka, kterou šéfkuchař zapomněl pořádně okořenit. Tři hvězdičky – za Gena Hackmana v roli Sama Cayhalla. ()

The Viper

všechny recenze uživatele

Když jsem si četl některé zdejší komentáře, nebral jsem vážně v potaz, že herecký výkon O´Donnella je tak hrozný, ale je tomu tak. V každé situaci ten stejně tupý výraz. S prominutím řečeno mi přišel jako debil. Hackmanovi jsem antisemitu věřil a tak jsem s ním spokojen. Film jako takový mě chvílema štval. Nesnáším, když takovýhle filmy se snaží poutat na politické názory ať KKK nebo jiné ,,rasistické'' organizace, špatný dojem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film mohol byť trochu kratší. Niektoré scény sú zbytočne dlhé a tým divák stráca záujem o pokračovanie. Ale inak celkom dobrý. Dívať sa na to dá, aj keď dá veľkú prácu vydržať až do konca filmu. Gene Hackman postupom času už stráca dych. Ale to je len subjektívny dojem. Ak sa vám nechce čítať objemnú knihu, tak vám film určite odporúčam. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

John Grisham se v problematice amerického Jihu nevyzná, to je patrné také u filmu A Time to Kill, který je spíš chaotickou parodií na Jih a boj o občanská práva. The Chamber je v tomto ohledu lepší, protože i režisér byl skromnější a nejal se přibarvování, i když banda buranů v hangáru na konci filmu je krutě nadsazeným prvkem. Film tak za celé dvě hodiny neřekne o Jihu, rasismu ani boji o občanská práva naprosto nic. Jen nudí se střídavou intensitou. Jediné, co v tomto filmu stojí za to, je Gene Hackman, který se do role konservativního Jižana výborně vžil. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu probíhalo také ve skutečných plynových komorách ve vězení v Parchmanu v Mississippi. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Johna Grishama, známého jako autora právnických thrillerů. (Terva)

Reklama

Reklama