Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych to do tý holky neřekl, ale Jessica Biel mě tady neskutečně překvapila. Po tomhle filmu jsem měl tak nečekaný pocit, jako když jsem se třeba jednou náhodou podíval na Lovce stínů a šoklo mě, jak ten film je dobrej, promakanej, zajímavej a díky svému příběhu zapamatování hodnej. Stejně na tom je i Tajemný muž. Film, o kterém jsem neměl ani šajnu a najednou bum, užil jsem si ho od začátku až do konce. Naprosto skvělej a poctivej thriller se vším všudy. S dobrými místy, místy i s nelogickými místy, ale s takovou mysteriozní atmosférou, kterou bych v žádném případě nečekal. Tenhle film se tak náhle stal suprovým filmovým žážitkem, který nemá problém myšlenku příběhu přehazovat z jedné strany na druhou a neustále něčím šokovat. Za mě určitě velká spokojenost. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je to taková sinusovka – vystřídají se pasáže, kdy se zdá vše jasné, kdy to vypadá, že už příběh nemá co dál nabídnout a jen zbývá odpovědět na otázku „proč?“, kdy mě až začíná nudit; a pasáže, kdy mi připadal geniální, kdy se vše otáčí o 180°, a i když tuším, stejně mám pochyby, jestli se nezhoupne zpátky a mám ono známé příjemné mrazení v zádech. # Líbí se mi, jak mě film staví před morální otázku, na kterou mám jasný názor, ale při trochu jiném úhlu pohledu už nedokážu určit, co je správné a co ne. # [viděno: TV, 5.1] # příběh 7 | hudba 5 | humor 0 | akce 1 | napětí 4 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zatracovat Laugiera jen proto, že nenatočil čistý horor, je stejná blbost jako nadávat na Carpentera, že natočil Starmana. Tvůrce brutálního exploiteru Martyrs tentokrát vytvořil působivé mysteriózní psychodrama, které se neopírá jen o slušné herecké výkony (osobně dávám přednost špinavé a zakrvácené Jessice Biel před tou mrtvolně bledou) a hračičkovou kameru, ale především na zajímavých twistech a ubírání se do nečekaných mezi-žánrových rovin. Pascal má tedy očividně co říct, a snaží se toho docílit i skrze negativní kritiku. Prst nahoru už jenom za tuhle odvahu. Protože zatímco ostatní remcají, já se perfektně bavil. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

I když je Tall man žánrově naprosto jiný film než Martyrs, jsou si v mnoha věcech velmi podobní... A to ve skvěle řemeslně zvládnutém zpracování a naprosto směšné pointě, po jejíž shlédnutí jsem měl pocit, jako by mi Laugier zase plivnul do ksichtu... Takže stejně jako u Martyrs, do poloviny výborný mysteriózní thriller, ale potom se děj obrátí úplně jiným směrem, začne neuvěřitelně zdlouhavé vysvětlování a film tak pomalu plyne až k zcela neuvěřitelnému závěru... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tady musím plně souhlasit s *CARNIFEXem*. Osobně jsem se na to těšil proto, že to dělal někdo, kdo mě šokoval svým posledním filmem. Tall Man, The není horor, jak jsem čekal, že bude. Je to Psychologické drama, což není úplně můj šálek kafe. Hlavně mi tam docela vadila Jessica, vůbec se do této role nehodila. Ač docela nerad, musím za 2*. Pro mě osobně velká nuda. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • S největší pravděpodobností je film insiprován duchem jménem Slender man, který má odnášet děti a potom je jíst. (josefklimes)
  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)
  • Když se Julie (Jessica Biel) umývá na toaletách, má na bradě otevřenou ránu, ovšem po opláchnutí má rázem bradu bez šrámu. (NICOTINE)

Reklama

Reklama