Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželský pár Kate a Martin Badenochovi (Thandie Newton a Cillian Murphy) odjíždějí na ostrov Island Retreat, aby znovu vybudovali jejich skomírající vztah, který ovlivnila tragédie. Odříznuti od okolního světa bez možnosti telefonického spojení či rádiové komunikace se snaží nalézt harmonii ve vztahu, připomenutím si šťastných vzpomínek z časů minulých. Vztah mezi Kate a Martinem je stále pod silným napjetím a úzkostí. Po obrovské bouři se na břehu ostrova objeví neznámý muž. Trosečník Jack (Jamie Bell) je charismatický, ozbrojený Američan oblečený v uniformě a s ránou na hlavě. Svým zachráncům přinese zprávy o dění ve světě na pevnině. Jeho zprávy jsou však děsivé… V sérii napjatých zvratů se snaží manželský pár rozplést pravdu. Ale je pravda to, co opravdu chtějí slyšet? Paranoia, konflikty a násilné chování vyústí v šokujícím odhalení. (strelenaL)

(více)

Recenze (61)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná, čas zastavující nuda. Musel jsem div ne stát na tlačítku FFWD, díky čemuž jsem sice přežil, ale zase mi unikly některé, zřejmě důležité, části filmu. Nevadí mi to a nehodlám na to koukat znovu. Jediný sympaťák byl záporák, což značí značně pokakaný casting. ~~~ Hvězdička za prostředí. Pro výlet na 14 dní ideální. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Začátek na parádní 4 hvězdičky. Manželský pár je na opuštěném ostrově v chatce, aby zažehnali krizi. Po pár dnech se na ostrově objeví zraněný voják, kterého vezmou k sobě do chaty, zatímco nejsou schopní kontaktovat nikoho přes vysílačku, která už i tak je pár dní hluchá. Když vojín přijde k sobě, sdělí jim, že venku vypukla epidemie a většina lidí je mrtvá. Manželé mu samozřejmě nevěří a stejně tak i divák je nechán v nevědomosti, zda-li má voják pravdu nebo je to vyšinutý blázen. Děj se přesouvá od chvilek, kdy věříte manželům, pak zas vojákovi a pořád dokola. Je to napínavé, vyhrocené a vlastně nevíte, ke komu byste měli chovat sympatie. A to se mi na příběhu líbilo nejvíce. Konec byl už slabší, ale i přes to a pár logických chyb (Jakto, že si nevšimli, že má voják u sebe zbraň, když ho nesli do chaty?) je to skvělý thriller pod taktovkou tří lidí. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Na papíře to asi vypadalo mnohem lépe, než na plátně. Potenciál tomuto filmu nechybí naopak se mi nápad zalíbil, ale to zpracování jaksi pokulhává. Za celou dobu mě Retreat nevtáhlo a ani jednou jsem nepocítila napětí nebo nějak tísnivý pocit. Uhrančivý Cillian bohužel neměl moc co hrát a Thandie Newton naopak mohla hrát, ale já jí ten věčně zkroucený výraz snad ani na chvíli nevěřila. Mnohem lépe bych si v její roli představila někoho vhodnějšího. No a Jamie Bell taky nebyl zrovna napsán jako nějaký fantasticky zlý záporák, klidně bych uvítala, aby se tlačilo víc na pilu, protože v jednání postav se sem tam taky objevila nějaká ta mezírka. Vypadá to sice, že na to hážu jen samou špínu, ale v podstatě chválím jen interiéry, exteriéry, Cilliana a slušně znějící námět, jinak vám Retreat opravdu nemá moc co nabídnout. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ten hudební doprovod by se spíše hodil k něčemu historickému, poetickému nebo mnohem více dramatickému. Sem se mi prostě vůbec nehodil. Kdyby se tu neobjevil ten zraněný voják, tak bych se zřejmě unudila k smrti. Atmosféra žádná. Psycho mezi postavami taky žádné. O napětí se taky nedá mluvit. Takže mi z toho vychází prakticky zbytečný film. Herci v podstatě neměli co hrát a ani se o nějaké hraní nesnažili. Akorát ta divoká příroda za něco stála. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Filmy, u nichž produkce nenaškrábe na více než tři herce a nějakého komparzního dědka, by měli zakázat točit. To se pak jeden místo nějakého děje může klidně dočkat i Godota! No nemělo to chybu! Bylo to záhatné a misteryjózní! A to, že na perfektní izolaci proti pandémii stačí na okno přibouchat tašku z Tesca, mi Úřad pro kontrolu nemocí dodnes taky tajil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama