Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Poslední recenze (2 222)

plakát

Sisyfos: Mýtus (2021) (seriál) 

2,5* -- Nápad to nemělo špatný, ale celek bohužel působí jako rozmáznuté hovno. Víte, takové to, když jdete a uvidíte před sebou rozmáznuté hovno, někdo do něj šlápnul, ale tak nešťastně, že po něm uklouznul a vy se jen divíte, jak dlouhou cestu mohl někdo takhle na hovně ujet, protože takhle daleko rozjeté lejno snad ani rozmáznout nejde. Tak takhle moc tenhle seriál, který max 3-4 díly příběhu rozmázl na neuvěřitelných 16, působí. Místy to působí navíc hrozně amatérsky a člověk by řekl, že si to natáčel někdo na crowdfunding. nebo se na tom střídalo strašně moc lidí.

plakát

Pacifik - Home (2010) (epizoda) 

23.5.2010Part 10 - Home: Závěrečná část, konec. Naši neohrožení válečníci se dozvídají o konci války a putují domů. Nejdelší cestu spolu putují vlakem Sledge a Snafu. Frajer s prořízlou hubou, Leckie, doma dostává svou starou práci a navíc i srdce místního děvčete. Oproti tomu Sledge se do normálního života nějak ne a ne dostat a tak tu hraje zdeptlého zbohatlického synáčka. Nakonec jsou popsány seriálem se mihnuté postavy a jejich skutečné předobrazy, váleční hrdinové, a jejich osudy. Bohužel, tahle část posledního dílu byla spíše k pláči (a nebylo to dojetím), protože si tak lze krásně ověřit, jak moc se vás seriál dotkl. Mě evidentně skoro vůbec, protože o drtivé většině postav jsem neměl ani ponětí, že se v těch 10 dílech někde vyskytovaly. No a to bylo vše. A ač to tak z popisu nevyznívá, kupodivu tohle byl asi jediný díl, který se nějak povedl. Bohužel, není to pro seriál pocta. Nemůže být pro seriál, zasazený do bojů o Pacifik, poklona, že jeho nejlepším dílem je díl, kde se nebojuje, kde není žádná akce, a jen se sleduje zubožená psýcha přeživších a navracivších se.

Poslední hodnocení (5 662)

Mladá dáma (2024)

17.03.2024

Invaze: Operace Mincemeat (2022)

10.03.2024

V letu (2024)

17.02.2024

Bod obnovy (2023)

03.02.2024

Na maděru (2023) (seriál)

31.01.2024

JAG (1995) (seriál)

29.01.2024

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023)

13.01.2024

Těla (2023) (seriál)

17.12.2023

Koruna - Série 6 (2023) (série) (S06)

17.12.2023

Reklama

Poslední deníček (42)

BR názor: Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
Edice: Edice k 20. výročí, 1 disk
Distribuce: Magic Box
Film-Arena: http://www.film-arena.cz/recenze/blu-ray-interview-s-upirem

Balení (3*)
Taková klasika - modrá krabka, přebal, bohužel žádný vnitřní obrázek, takže bílo, jednoduchý potisk placky s původním názvem, jednoduché statické měnu. Za povšimnutí stojí dvě věci: První je onen přebal, který je vybraný dobře a pěkně vypadá, druhým je skutečnost, že obrázek v menu je totožný s tím na přebalu, ale z nějakého důvodu je v něm název filmu ve francouzštině "Entretien Avec Un Vampire: Les Chroniques D'Un Vampire", což nějak nesedí ani k původu vzniku filmu (USA) ani k české edici.

Video (3,5*)
Ano, jde o přepis do FullHD, ale popravdě, zůstává nemálo prostoru, kde by se mohl obraz vylepšit. Těžko říct, jak moc je to záměrem, ale prostě obraz není úplně ostrý a je trochu zrnitý. Je to trochu škoda, protože zrovna tady je sena co dívat.

Audio (4*)
Tady nemám moc co zmiňovat, prostě anglický původní dabing v 5.1. České stereo jsem nezkoušel, nechci si kazit film a postavy.

Bonusy (3,5*)
Lehce nadprůměr a to i přes onu "Edici k 20. výročí". Bonus "Úvod" je jen vystřižená část Filmu o filmu, takže sám o sobě je zcela zbytečný. Další dva bonusy (přičemž jeden je nový právě v této edici) jsou si hodně podobné a skoro totožné, protože ve druhé jsou použity i části z toho prvního - a mluví se tu o postavách, jejich zrodu a vzniku a pohnutkách a filozofii a vlivu na vnímání upírů v moderní společnosti atd., což sice není špatné, ale dvakrát po sobě poněkud zdlouhavé. Nedozvíme se nic o práci na pozadí (krom popisu dvou tří efektů), na place, o kostýmech, výpravě, kulisách, maskách, hudbě... nic. Nic, co bych si představoval u speciální edice. A to je hodně velká škoda. Navíc všechno v nízkém rozlišení a většinou (ne vždy) ve 4:3. Alespoň jsou u všeho české titulky, díky za ně.

Verdikt
Edice k 20. výročí vzniku filmu, přinášející navíc jeden bonus a jiný přebal a obrázek v menu. Budiž. Ačkoliv jde o skvělý film, z edice na větvi úplně nejsem.

BR názor: Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles