foto

Oscar Isaac

  • nar. 9.3.1979 (39 let)
    Guatemala
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec Oscar Isaac se narodil v exotické Guatemale, což je stát ve Střední Americe. Má kubánské, izraelské a francouzské kořeny. Krátce po jeho narození se s rodina přestěhovala do Miami, kde později studoval herectví. Isaac vystupoval v místním divadle a také hrál na kytaru a zpíval v rockové skupině Blinking Underdogs, kteří kdysi dělali předskokany i Green Day. Momentálně žije v New Yorku.

K herectví se poprvé dostal v roce 2001. Po epizodní roličce v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK: ZLOČINNÉ ÚMYSLY, dostal první malou filmovou roli v akční komedii BENJAMINS. Nicméně hlavní roli se mu podařilo získat už o rok později v náboženském dramanu PŘÍBĚH ZROZENÍ, kde ztvárnil Josefa, otce Ježíše Krista. Posléze následovalo pár dalších již nepříliš důležitých filmů, z čehož je nejvýznamnější životopisný snímek zrežírovaný Stevenem Soderberghem CHE GUEVARA: PARTYZÁNSKÁ VÁLKA.

V následujících letech se na Oscara usmálo štěstí a povedlo se mu na sebe upozornit a zaujmout kritiky i diváky. Za znímku jistě stojí úspěšný film s politickými prvky BALIBO, kde si Isaac zahrál mladého a dychtivého novináře toužícího odhalit pravdu o smrti dalších pěti reportérů zavražděných ve východním Timoru. Následovala rolička ve snímku LABYRINT LŽÍ s Leonardem DiCapriem a Russelem Crowem. Nicméně většina z nás si ho bude pamatovat spíše jako prefekta a bývalého žáka filozofky Hypatie (Rachel Weisz) Orestese z historicky náboženského filmu AGORA, díky kterému získal roli ve snímku Ridleyho Scotta ROBIN HOOD, kde se opět objevil po boku Russela Crowea jako lehkomyslný princ Jan.

Isaac má slušně našlápnuto. Ještě tento rok ho uvidíme v hned několika filmech rozmanitých žánrů. Jako první to bude akční fantasy thriller SUCKER PUNCH, posléze se můžeme těšit na válečný snímek CRISTIADA s Evou Longoriou po jeho boku, dalším velice zajímavým projektem se stává romantická komedie W.E režírovaná královnou popu Madonnou a nakonec akční drama DRIVE s Carey Mulligan.

Neila__

Herecká filmografie

Filmy

2019 Star Wars: Episode IX
The Addams Family
Triple Frontier
2018 Annihilation
At Eternity's Gate
Life Itself
Operation Finale
2017 Star Wars: Poslední z Jediů
Suburbicon: Temné předměstí
2016 Lightningface
The Promise
X-Men: Apokalypsa
2015 Na okraji pouště
Star Wars: Síla se probouzí
2014 A Most Violent Year
Ex Machina
Smrt v labyrintu
Ticky Tacky
2013 Making a Scene
V nitru Llewyna Davise
V tajnosti
2012 Bourneův odkaz
Na dno nás nedostanete
Pro větší slávu
Revenge for Jolly!
2011 10 Years
Drive
Sucker Punch
W.E.
2010 Robin Hood
2009 Agora
Balibo
2008 Che Guevara
Labyrint lží
2007 Pocit viny
2006 Poločas rozpadu Timofeje Berezina
Příběh zrození
2005 Lenny, zázračný pes
2002 Benjamins
1996 Illtown

TV seriály

2018 Star Wars Resistance (TV seriál)
2015 Najděte mi hrdinu (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2006 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Léčitelka (S05E18)

Dokumentární

2018 The Director and The Jedi
2015 Unfiltered with Renee Young (TV seriál)
2013 Another Day, Another Time: Celebrating the Music of Inside Llewyn Davis (TV film)

TV pořady

2018 Oscar 2018 (TV pořad)
2017 WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Gravity (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace