Reklama

Reklama

Šťastní to lidé: rok v tajze

  • Německo Happy People - Ein Jahr in der Taiga (více)
Trailer

Obsahy(1)

Navštívíme vesnici Bakhtia. Evropanům připomínají zdejší podmínky zimu, ale tady je jaro. Jsme totiž v srdci Sibiře. Nekonečná divočina kolem se nazývá tajga. Nevedou tu žádné silnice, ani železnice. Existují jen dva způsoby, jak se sem
dostat: vrtulníkem nebo lodí. Řeka Jenisej je zamrzlá. Lodě se do Bakhtii dostanou jen během pár letních měsíců. Ve vesnici žije asi 300 obyvatel, většina se živí jako lovci kožešin. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Dont 

všechny recenze uživatele

Nezískal jsem dojem, že by ti lidé byli nějak zvlášť šťastní. Spíše mi přijde, že to divákovi podsouvají tvůrci (v názvu i ve filmu). V dokumentu je celkem detailně popsáno spoustu věcí (hlavně fungování pastí, výroba lyží nebo kánoí), ale některé zásadní věci tam nezazní, což je škoda. Nedozvěděl jsem se např., jak lovci žijí, když jsou doma. Jaké mají rodiny, jestli jejich děti mají vůbec nějaké vzdělání, jestli je v životě naplňuje i něco jiného než práce, tj. lov... Štěstí si zkrátka představuju ještě trochu jinak. U dokumentu jsem postrádal také nějaké emoce. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Opět dokumentární neděle, ale musím přiznat, že už jsem viděl opravdu hodně mnohem zajímavějších dokumentů. Tenhle z tajgy mě nějak extrémně nebavil. Nejvíc mě zaujala výroba lyží a kanoe, to mi vyrazilo dech, jinak mě lovení moc neoslovilo. Jako v každém dokumentu je tady pěkná příroda, ale to už mi tak nějak nestačí. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý a dobře natočený snímek jakoby z jiného světa. Jakoby ze světa toho nejprostšího prapůvodu života člověka. ČT2 mě stále více ke svým dokumentárním pořadům přitahuje. Takto si představuji seriózní dokument, oproštěný od "super" komentářů cestovatelů nebo spíše dobrodruhů, řekl bych až "suverénních vejtahů" z dokumentů TV Spectrum, Discovery, National Geographic a mnoha jiných na reklamu komerčně zaměřených televizních sdělovacích prostředků. Za tohle jsem ochoten ČT2 koncesionářské poplatky rád hradit. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Maestro Metadirector(tentokráte ve spolupráci s rusky znějícím jménem :D ) zase a znova vyplodil dechberoucí, krásný a silný dokument, který mě spolehlivě poslal do kolen.... Název mluví za vše..!............PS: Strhávat hodnocení za Herzogův komentář je jako strhnout body pornu, protože tam Asa Akira kroutí prdelkou....(nechápu) ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Niekedy v 70. rokoch minulého storočia napísal spisoval Žák knihu - Lovcom v tajge. Od jej prečitania sledujem vášnivo všetky dostupné dokumenty odohrávajúce sa v tejto nekonečnej divočine. Ale až tento film mi doslova presne zobrazil to čo popisovala knižka, ktorú som prečítal naposledy asi pred 5 rokmi. Presne ten štýl života, osamelého lovca v nekonečnom lese, ktorý si na svoj chlieb zarába lovom. Na druhej strane som mu závidel jeho slobodu, svet bez internetu, mobilu, stresu aj keď na druhej strane neskutočne drsný spôsob života. Teploty blížiace sa ku -50 cez zimu niesú ničím neobvyklím. Lovia pomocou starých a overených metód, aj keď mne osobne sa niektoré pasce nepozdávali. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama