Reklama

Reklama

Epizody(20)

Obsahy(1)

Yong si během dne hraje na neurvalce, ale jakmile zapadne slunce, mění se ve zloděje Iljimae, který okrádá vysoké hodnostáře a obdarovává chudé. Jenomže jeho pravým motivem není zase až tak pomáhat chudým, jako najít jistý meč, který viděl jako malý chlapec při vraždě svého otce, králova stoupence. Jednoho dne se setká s Eun Chae, dcerou jednoho z těch, které okrádá. A ta, protože má soucit s chudými, mu pomůže, aniž by kdy viděla jeho tvář. (Zíza)

(více)

Recenze (15)

vercinek 

všechny recenze uživatele

Nechtěla jsem vidět tento seriál právě kvůli Jun-Gi Leemu, který mě ničím neoslovoval. ALE nyní musím uznat, že je to pan HEREC, zvláště v komických situací. Seriál nikdy neztrácí tempo a napětí, každá epizoda končí, tak že se nemůžete dočkat další. Supr pro mě také je, že se děj nezaměřuje zbytečně na vedlejší příběhy, ani žádná velká kýčovitá romantika zde nebortí linii. Je to něco v žánru "Robin Hood", ale mnohem kvalitnější od podobného Hong Gil Donga. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Rozhoně jedno z nejlepších kdramat, co jsem viděla. Sice začátek mě až tak moc nevzal, ale jakmile se děj přestal zabývat tím, co se stalo v minulosti, tak mě to chytlo a už nepustilo. Nakonec jsem ten začátek docenila, protože kdyby se všechno tohle mělo odkrývat postupně během děje, tak by to u mě vyvolalo dost silný WTF pocit. Trochu jsem byla zmatená z toho konce, ale jestli je pravda, že poslední epizodu dotáčeli ještě v den vysílání, tak to potom klobouk dolů. I když pro mě by ideální konec vypadal trochu jinak - nicméně to je čistě věc osobního vkusu. A to co bylo mezi začátkem a koncem? Strhující. Určitě by se dalo leccos vytknout, nepopírám, ale v mých očích je to pořád na 5*, i když slabších. ()

Reklama

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Historie Jižní Koreje, a ještě v kombinaci seriál, akční, komedie a Lee Jun Gi - no tak to jde jakákoliv moje objektivita stranou :-) . Seriál mě chytil a odmítl pustit. Soundrack považuji (podle doposud zhlédnutých seriálů) za jeden z nejlepších - klasické korejské hudební nástroje jsou prostě dokonalost sama. Po dalších seriálech a s pominutím prvotní euforie :-) musím upravit na 4* ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Další zklamání. Nemám problém s tím, když se do seriálu nacpe větší množství humoru, ale vše má své meze a tady se jedná vysloveně o přehrávání až trapnou šaškovitost. Co je ale horší, děj se skoro nevyvíjí a zaplácává se prostě něčím, především humorným a nelogickým. Když pominu úvodní rozjezd děje a rozložení postav (vše značně krkolomné nutno dodat), tak až do oběšení té nebohé dívky se vlastně děj nikam neposouvá, tedy téměř se nevěnuje spiklenectví a intrikám v pozadí jak by si seriál zasloužil. Další problém je jistá lacinost a nereálnost co se provedení týče - král tam vůbec nepůsobí dojmem krále, vysoce postavené postavy rovněž ne a většina událostí má k realističnosti ukrutně daleko. Odbytost vážných scén prostě bije do očí. Holt já od historického seriálu očekávám větší míru realištičnosti, příběhu, dusna a napětí, humor mi vůbec nevadí (viz. např. úchvatná Dong Yi), ale nesmí tomu dominovat prázdná taškařice, třebaže docela zábavná (skončil jsem v 8. části). ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hraných akčních seriálů, na které se dá dívat, je asi jako počet výrazů v obličeji Kristen Steward. Proto mě dost překvapilo, že zrovna v Koreji jsem na něco podobného narazil. To mě utvrdilo, že korejské seriály jsou schopny přebít západní v každém žánru. Jenom na sex nikdy nedojde. Iljimae není dokonalý seriál, ale patří do kategorie "ještě jeden poslední díl a půjdu spát" a takové mám nejradši. Komu to nestačilo mohl by zkusit seriál The Return of Iljimae, ale není sranda se k němu dostat. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Se stejným námětem se do této doby na televizních obrazovkách objevilo hned několik rozdílných zpracování; Iljimae (1993), The Vigilantes In Masks (2011), The Return Of Iljimae (2009) a další. (Conspi)
  • Z malé části si snímek pohrává s komiksovým námětem "Iljimae" publikovaným v době od roku 1975 do roku 1977. Ten pracuje se skutečným čínským folklórním příběhem z doby vládnoucí císařské dynastie Ming o maskovaném ničemovi s dobrými úmysly a dobrým srdcem. (Conspi)

Reklama

Reklama