Reklama

Reklama

Epizody(20)

Obsahy(1)

Yong si během dne hraje na neurvalce, ale jakmile zapadne slunce, mění se ve zloděje Iljimae, který okrádá vysoké hodnostáře a obdarovává chudé. Jenomže jeho pravým motivem není zase až tak pomáhat chudým, jako najít jistý meč, který viděl jako malý chlapec při vraždě svého otce, králova stoupence. Jednoho dne se setká s Eun Chae, dcerou jednoho z těch, které okrádá. A ta, protože má soucit s chudými, mu pomůže, aniž by kdy viděla jeho tvář. (Zíza)

(více)

Recenze (15)

kubka4 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě slabost pro tyhle typy seriálů... Iljimae je výborné akční historické drama, které nepostrádá ani nějaký ten humor. Souboje vypadají opravdu dobře a napětí také rozhodně nechybí. Většina postav je velmi dobře napsána a také dobře zahraná. Osobně jsem si asi nejvíce oblíbil Bong Soo, která vždy dokázala vyvolat úsměv na mé tváři. Bohužel konec bych si představoval delší, méně nejasný a také trochu jiný, co se týče příběhu, ale to je jen můj osobní názor... Má vlna historických dramat pokračuje... 95% ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Historie Jižní Koreje, a ještě v kombinaci seriál, akční, komedie a Lee Jun Gi - no tak to jde jakákoliv moje objektivita stranou :-) . Seriál mě chytil a odmítl pustit. Soundrack považuji (podle doposud zhlédnutých seriálů) za jeden z nejlepších - klasické korejské hudební nástroje jsou prostě dokonalost sama. Po dalších seriálech a s pominutím prvotní euforie :-) musím upravit na 4* ()

Reklama

Sykon 

všechny recenze uživatele

Historická Korea, nepolapitelný a nezastavitelný zloděj, který bohatým bere a chudým dává, a ještě přitom stíhá sledovat vyšší cíle. Kde já jsem to jen slyšel... Naštěstí se druhý Hong Gil Dong nekoná. Jsem velmi rád, že jsem překonal svou počáteční skepsi a pomalý rozjezd několika prvních dílů, protože výsledek stál za to. Není to dokonalý seriál, ale oproti konkurenci mnohem lépe vyvážený. Vtipný, akční, romantický a i na melodrama dojde, ale na žádnou z těch složek se netlačí víc, než bych byl ochoten skousnout. Tvůrci se nebojí pár postav i zabít (u některých mě to i dost překvapilo) a i u záporáků lze najít lidskou stránku, takže další body k dobru. Několika chybičkám nebo scénáristickým berličkám se tvůrci nevyhnuli ani tady, ovšem tentokrát nad nimi přimhouřím oko a dávám plný počet, byť trošku slabší, protože takhle dobře se mi na seriál až do úplného konce dlouho nedívalo. ()

vercinek 

všechny recenze uživatele

Nechtěla jsem vidět tento seriál právě kvůli Jun-Gi Leemu, který mě ničím neoslovoval. ALE nyní musím uznat, že je to pan HEREC, zvláště v komických situací. Seriál nikdy neztrácí tempo a napětí, každá epizoda končí, tak že se nemůžete dočkat další. Supr pro mě také je, že se děj nezaměřuje zbytečně na vedlejší příběhy, ani žádná velká kýčovitá romantika zde nebortí linii. Je to něco v žánru "Robin Hood", ale mnohem kvalitnější od podobného Hong Gil Donga. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hraných akčních seriálů, na které se dá dívat, je asi jako počet výrazů v obličeji Kristen Steward. Proto mě dost překvapilo, že zrovna v Koreji jsem na něco podobného narazil. To mě utvrdilo, že korejské seriály jsou schopny přebít západní v každém žánru. Jenom na sex nikdy nedojde. Iljimae není dokonalý seriál, ale patří do kategorie "ještě jeden poslední díl a půjdu spát" a takové mám nejradši. Komu to nestačilo mohl by zkusit seriál The Return of Iljimae, ale není sranda se k němu dostat. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Se stejným námětem se do této doby na televizních obrazovkách objevilo hned několik rozdílných zpracování; Iljimae (1993), The Vigilantes In Masks (2011), The Return Of Iljimae (2009) a další. (Conspi)
  • Z malé části si snímek pohrává s komiksovým námětem "Iljimae" publikovaným v době od roku 1975 do roku 1977. Ten pracuje se skutečným čínským folklórním příběhem z doby vládnoucí císařské dynastie Ming o maskovaném ničemovi s dobrými úmysly a dobrým srdcem. (Conspi)

Reklama

Reklama