Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Cirkusové opice divoce vřeští ve svých klecích, zatímco venku se odehrává úplně jiné představení – Španělská občanská válka. Klaun je proti své vůli povolán do armády proti frankovským fašistickým jednotkám, do nichž tne svou ostrou mačetou. Zanechává po sobě syna Javiera, jenž v sedmdesátých letech také přilne k cirkusu jako „smutný klaun“. Javier se zamiluje do překrásné artistky, která náleží Sergiovi, veselému a v soukromí autoritářskému klaunovi. Mezi oběma muži se rozvine smrtící souboj o srdce akrobatky. Postavy obou klaunů prezentují dvě vzájemně soupeřící podoby Španělska – násilné autoritářství Frankova režimu a na druhé straně nevinnost. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

misterz 

všechny recenze uživatele

Šikovné spojenie osobnej drámy s hlbokým psychologickým ponorom so spoločenskými témami a politickým podhubím fašizmu spolu s Francovou diktatúrou. Taký guláš všetkého možného - od čierneho humoru, až po totálny bizár a horor - ktorý ale vo svojom výsledku pôsobil hrozne kompaktne. Snímok si však musí diváka nájsť, určite nie je pre každého a treba mať tú správnu náladu. Ja som to šťastie mal. 80/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je prosím pořádně zběsilá jízdá, která pozvedá dekadentní image klaunů ještě o několik levelů výše. Za obrátky které klauni v druhé půlce naberou by se nemusel stydět ani Joker. Přesto právě druhá polovina je v ale porovnánim s prvními desítkami minut výrazně slabší. Rozbíhající se milostný trojůhelník klaunů v prostředí cirkusu v době devastovaného Španělska to, je prostě síla. No a když je ústřední trojice ještě taková a režisér nepochybně správný úchyl, zážitek je na světě. Děkuji, Španělsko, pobavilo jsi mě. Jediná šance na spokojenost je pomsta. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Zahodiť všetky predsudky voči filmovým šablónam, vypnúť empatickosť, mozog nechať v režime spánku, jedine tak sa dá užiť táto psycho obsesná haluz. Nevšedná záležitosť, ktorú nedokáže stráviť hocikto, napriek tomu a napriek mnohým faktom ako je striedanie žánrov, nie stopercentné herecké výkony, krývajúca réžia, sa podarilo natočiť zábavný film plný absurdity, najčiernejšieho humoru, napätia a elegických momentov, ktorých zmes pôsobí akokoľvek, len nie ucelene. Napriek tomu dávam palec hore za nebojácnosť tvorcov, ich fantáziu a nakoniec aj umenie niečo podobné presadiť v takomto formáte. 80%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to celé strašně ujeté, vymyká se to snad všemu, ačkoli do jisté míry jde jen o hodně, hodně šílený romantický film a kromě toho romantického žánru je to ještě dost zvláštní mix dramatu, komedie, akčňáku, thrilleru (+ dejme tomu hororu) a válečného filmu, ale když se sám sebe zeptám, co mi to vůbec dalo, docházím k odpovědi, že vlastně nic. Rád jsem to viděl a zaujalo mě to určitě, ale i přes všechny ty podivnosti v tom mám pocit, jako bych právě dokoukal něco průměrného a lehce zapomenutelného - ačkoli vím, že na tohle fakt jen tak nezapomenu. Ale toho pocitu se prostě zbavit nemůžu a tak si nejsem jistý, jestli za to může především nezvládnuté práce s tempem (obzvlášť ve finále už to na mě trvalo moc dlouho) nebo to, že tu jsou všechny postavy nesympatické. Nebo něco jiného. Tak jako tak, víc jak na tři to nevidím. A ani mi nepřijde, že by z toho plynulo cokoli hlubšího. Možná to, že Francův režim odrodil blázny? Ale těžko říct, jak moc to tam fakt je a jak moc to tam vidím já, navíc mám pocit, že ten film se o něco hlubšího ani nepokouší a že mu šlo jen o tu zběsilost a podivnost. 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film, který by se chtěl vydat na sever, jih, východ i západ, ale místo toho nerozhodně přešlapuje ve středu. Občas prudce vyrazí tam či onam, ale vždy se nakonec rozpačitě vrátí, aby se rozhlížel, kterou ze stran si vybrat. Alespoň tak to na mě působilo. Budu se na to muset podívat ještě jednou. Zatím 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Originální soundtrack filmu nahrál Bratislavský symfonický orchestr. (=woody=)
  • Jedná se o první film Álexe de la Iglesia, na kterém nespolupracoval s Jorgem Guerricaechevarríou. (aadulka)
  • Slavný "Wilhelm Scream" je zde slyšet několikrát, především ve chvíli, když jsou dva trpaslíci vyhozeni ze stanu Wonderland Cirgo ve 20. minutě. (aadulka)

Reklama

Reklama