Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Cirkusové opice divoce vřeští ve svých klecích, zatímco venku se odehrává úplně jiné představení – Španělská občanská válka. Klaun je proti své vůli povolán do armády proti frankovským fašistickým jednotkám, do nichž tne svou ostrou mačetou. Zanechává po sobě syna Javiera, jenž v sedmdesátých letech také přilne k cirkusu jako „smutný klaun“. Javier se zamiluje do překrásné artistky, která náleží Sergiovi, veselému a v soukromí autoritářskému klaunovi. Mezi oběma muži se rozvine smrtící souboj o srdce akrobatky. Postavy obou klaunů prezentují dvě vzájemně soupeřící podoby Španělska – násilné autoritářství Frankova režimu a na druhé straně nevinnost. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je tedy super divný. Bohužel se mi film příliš nezamlouval. Nebyl ani zdaleka tak brutální, jak kde někteří povídají. Hlavní klaunské duo, je totiž páreček klaunů, kteří jsou v jádru vlastně skoro až hodní. Jsou pouze trošku magoři. Vlastně film na mě působil tak, že z celé výpravy, která se na vzniku tohoto filmu podílela nemohl být normální asi nikdo. Je to taková hodně zvláštní jízda napříč Španělskem. Mnou zřejmě nedoceněná. Lepší *. ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Už na začátku jsem se kvůli mrazení v zádi skoro pomočil. Takovýhle rozjez jsem nečekal ani náhodou, vraždící klaun s mačetou, prostě nádhera. Toto mé rozjaření trvalo tak do části, kdy nám Javier nadobro zešílí a rozleptá si xicht vším, co má zrovna po ruce. Pak už je to celé takové moc epické, nabubřelé a megalomanské. Každopádně ta všudypřítomná špinavost a šílenost je naprosto odzbrojující, ani krve se to nebojí. Budu se muset více zblížit s Iglesiou. A také musím poděkovat Houdinimu za další úžasný, obsáhlý a doslova magický komentář. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Psycho Circus! Zapomeňte na normy a normálnost, Balada obojí odmítá a nabízí čím dál vzácnější možnost vidět něco, co jste ještě téměř jistě neviděli. Jako kdybychom každou chvíli sledovali jiný film, jako kdyby Iglesia postupně strhával masky nejnemožnějších tvarů. Zkuste odhadnout, jakým směrem se tenhle bezohledný běh napříč žánry a španělskou historií bude ubírat a tvrdě narazíte. Je to film brutální, opulentní, eklektický a hlavně nevyzpytatelný. Jako psychopatický klaun, který se navenek usmívá. Tuším titul, jehož hodnocení bude s každým zhlédnutím stoupat. Zatím 80% ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

dobře dobře 5* za odvahu a za klauny.. když pominu tu nehorázně promarněnou šanci, že tam bylo spousta okamžiků kdy se to mohlo stočit v perfektní závěr.. během filmu jsem odpustil i to, že tady ten přepálený styl kamery se mi hnusí a málokdy se s ním pracuje kloudně..(tady je ten smysl v tom přepálení celého filmu, nejen kamera i v ději je toho tolik přepáleného, že se to občas nevyhne klišé..) jsem za to naštvaný a smutný, zároveň sem se skoro výsostně bavil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Včera jsem koukal na film Veneciafrenia(2021) a bylo to za mě celkem zklamání ale třeba Las brujas de Zugarramurdi(2013) byl celkem zábavnej úlet. A tak jsem si řekl, že ještě kouknu na to co Álex de la Iglesia skrývá ve svý filmografii. A našel jsem poklad v podobě tohoto filmu. Balada triste de trompeta je za mě hodně povedenej bizárek. Obsah filmu se jen stěží popisuje. To se muší vidět. Já osobně bych ale film asi nikomu nedoporučil, protože tohle nemusí sednout každýmu. Mě to ale vtáhlo hned na začátku a vyfluslo až na konci. Přiznávám, že to není úplně dokonalý ale v tomhle případě rád přimhouřím oči a klidně slabší pátou hvězdu dám. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Originální soundtrack filmu nahrál Bratislavský symfonický orchestr. (=woody=)
  • Jedná se o první film Álexe de la Iglesia, na kterém nespolupracoval s Jorgem Guerricaechevarríou. (aadulka)
  • Slavný "Wilhelm Scream" je zde slyšet několikrát, především ve chvíli, když jsou dva trpaslíci vyhozeni ze stanu Wonderland Cirgo ve 20. minutě. (aadulka)

Reklama

Reklama