Reklama

Reklama

Dvojí přežití

(pořad)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Jak přežít i v tom nejextrémnějším prostředí? Odborník na přežití Cody Lundin a bývalý armádní odstřelovač Dave Canterbury představují techniky, pomocí kterých si lze zachránit život i v těch nejhorších přírodních podmínkách. (oficiální text distributora)

Videa (23)

Trailer

Recenze (39)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ale áno, áno, Bear Grylls je borec. O tom neni čo diskutovať. Navyše je to priekopník tohto typu relácie. Lenže Cody a Dave sú prinajmenšom rovnako zdatní týpkovia. Urastený, kľudný Cody Lundin má dlhé vlasy a chodí za každých podmienok bosí. Dave Canterbury je malý, mrštný, výbušný chlapík z Texasu. Býval profesionálnym členom americkej armády. Každý je úplné iný, ale keď sa spolu ocitnú v extrémnych situáciach obdivuhodne prirodzene dokážu spojiť svoje schopnosti, skúsenosti a vedomosti. Ovládajú techniky ako prežiť v divočine. Vždy sa vedia o seba postarať a nájsť cestu do bezpečia. *** ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl "Peru". Zabilo mi to 45 minut času, což jsem tak chtěl. Ale nestačil jsem kroutit hlavou. Neříkám, že ti pánové nevědí, co dělají a v přírodě dokáží přežít, vytěžit s minima maximum. Taky jsem v jednom filmu, (kde hraje Lance Henriksen experta na přežití), slyšel, že přežití v divočině není otázka vybavení, ale srdce a pevné vůle - což může být pravda, ale nemít kvalitní boty, zvláště v terénu plném kamenů a trní a hadů a bůhví čeho všeho ještě je podle mě total demence. Nejen že Vás to strašně zpomaluje, a tak vlastně šanci na přežití snižuje - ve výsledku si tedy ten copatý pán odporuje. Nevím, o co mu jde, ale nejspíš chce evokovat image indiána a zkušeného, větrem a utrpením z nehostinné pustiny ošlehaného domorodce, který ovšem bohužel vůbec tak nevypadá, protože je tak vypasený, že by vydal za tři domorodce, kteří např. v Austrálii opravdu žijí z toho, co se dá. V tomto díle, který je pro mě posledním puštěným, tvrdil, že žije v horské poušti v Arizoně. To tam asi nachází potravy nabaděj. Co se týče mě, tak je to pro mě fake. Bear Grylls mě po pár dílech taky přestal bavit. Kecal pak už samý kraviny a jeho rady byly bezpředmětné, protože měl s sebou věci, který by člověk u sebe v extrémní situaci neměl. Když chcete dobrodružství, vydejte se někam daleko, do pustiny, a pokud nejste úplně vymatlaní, zjistíte si něco předem a podle toho si tam vezmete vybavení a hlavně dáte vědět spolehlivým osobám, kam jedete a kde budete. Ne jako Aron Ralston, který na to doplatil samoamputací paže, přičemž to byla hlavně jeho chyba z arogance a přehnaného sebevědomí ve vlastní schopnosti. Já vím, kde na to stačím a kde ne. V lokacích, které ukazují v podobných pořadech bych se nechtěl ocitnout ani nahodou ani za velký prachy, protože s velkou pravděpodobností bych si ty prachy ani pak neužil. Takže, kdo na to opravdu má, tomu čest, kdo ne, ať jako já sedí v klidu a bezpečí doma na prdeli nebo jede maximálně tak na Lipno, kde se maximálně utopí - ale hlavně ať nezkouší natočit pořad "jak přežít v divočině" a chodit bos a mít copánky jak Marfuša. Howgh ! ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Videl som takmer všetky časti Beara Gryllsa pri jeho potulkách lesom. Len náhodou som na Discovery narazil na podobný "seriál". Umenie prežiť od Lundina a Canterburyho je podstatne odlišné. Oni zohrávajú úlohu páru, kde približujú reálne možné následky nepodareného výletu. Ich charaktery sú veľmi dobre zložené v jeden kompaktný celok a dosť husto sa občas na tom bavím. Canterbury je lovec. Nedá sa o tom pochybovať. Potrebuje mäso ako tyranosarus rex a práve jeho také primitívne metódy sú výsledkom toho, prečo ma to tak baví. Lundin mi príde ako bývalí veľký milovník ganje, ktorý ctí prírodu a robí veľa, aby si ľudia uvedomili, že tu MI sme pre planétu a nie planéta pre nás... ()

PanPes 

všechny recenze uživatele

Tolik pomatenců, kteří komentují své "survivalové" zkušenosti z dovolené v Chorvatsku, ze sledování Beara a z houbaření za městem, tu už napsalo celkem slušnou řádku vtipných komentářů... :D Mě DS vyhovuje - dva rozdílní lidé s rozdílným názorem na věc - Cody je člověk tvořivý, přizpůsobivý a naproti němu, jako přesný opak Dave - rovně vpřed,ulovit a zabít - proč dělat věci složitýma, když to jde jednoduše. DS je příjemná zábava a pustím si ho radši než cokoliv, co tyto dny běhá v každodenní televizní "hitparádě". Gaučový kult Beara Gryllse se tu nezapře :))) ()

philip.j.fry 

všechny recenze uživatele

Dobrý den s bushcrafťákem. Jakožto vyznavač a praktikant bushracftu (vygůglete si to) nevynechávám ani jednu možnost vidět Codyho hipícké culíky jak se zamotávají do ostružiní.Navíc je to asi o tři třídy lepší počin než slavný Medvěd Gril s Man vs. Wild,kterého tady všichni pětkujou a tady abys kloudné hodnocení pohledal.Vůbec,musím hnedka po tomhle snížit Medvědovo hodnocení o hvezdičku,neb těmhle dvěma sahá maximálně po konec culíků(i když nelze popřít,že dostal pojem survival do širokého povědomí veřejnosti). Jak tady naznačil kolega Lachtan,je to zajímavý střet názorů mírně sjetého hipíka s armádním masožravcem,v tomhle je na ty dva opravdu radost se koukat. I proto jsou názory typu,,Trapné kopírování Beara Gryllse" či ,,Oveľa slabšie ako Bear Grylls" nejmenovaných zdejších mentálů k smíchu,už je proto,že TOHLE PROSTĚ NENÍ BEAR GRYLLS! Jsou to Cody a Dave! Zvykněte si na to. A fandím víc Daveovi. Je lepší. ()

Galerie (59)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno