Reklama

Reklama

Případ Kim Bok-Nam

(festivalový název)
  • Jižní Korea Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Málokteří lidé si uvědomí jak hluboko mohou zasáhnout do životů druhých svou apatií, sobeckostí a přehlížením. Thiller korejského režiséra Chul-soo Yanga vykresluje přetrvávající propastné rozdíly nejen v životní úrovni, ale především v myšlení a v uspořádání hierarchických vazeb mezi obyvateli velkoměst a zapadlých vesnic. Kamarádky z dětství, Hae-won a Bok-nam, jsou představitelkami oněch od sebe vzdálených světů. Svobodná, krásná, nezávislá ale velmi sobecká a bezcitná Hae-won přijíždí strávit dovolenou na ostrov, kam často jezdila v dětství za svými prarodiči. Svým „protipólem“, místní dívkou a kamarádkou z dětství Bok-nam vlastně opovrhuje. Nechápe, proč se nesnaží změnit svůj život vdané ženy a matky, která se však kromě manžela a své dcerky musí starat o zbytek vesnice, tvrdě pracovat na poli, starat se o včely a plnit i další nestandardní požadavky místních obyvatel. Bok-nam ale o lepším životě pro sebe a především pro svou dceru sní už dávno. Příjezd Hae-won v ní opět vzbudí naději na útěk z otrockého sevření. Bohužel, chování Hae-won není až tak propastně odlišné od chování „primitivních“ vesničanů. (Ketri)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Maq 

všechny recenze uživatele

Divák možná neprohloupí, když se k tomuto filmu usadí s nevysokým očekáváním, že uvidí krvák, snad slasher. Pak bude pozitivně překvapený. Na rozdíl od takového Halloweenu, který je pokládán za klasiku a je zcela neambiciózně pitomý, tenhle příběh k vraždění nepospíchá, zabývá se postavami, tyto mají své charakteristiky a vývoj, ba dokonce jsou zde vedlejší (a funkční!) příběhové linie. --- Dvacet minut před koncem jsem si pohrával s půvabnou alternativou, že turistka z ostrova odjede, vražedkyně zmizí, a na ostrově zůstane jen dementní a bláznivý stařík. To by byla pro policii teprve hlína! Však moc nechybělo a mohlo při tom zůstat. Škoda. --- I tak, film zajímavý přinejmenším tím, jak se vymyká zavedeným schématům. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Poriadne drsná dráma hraničiaca s exploitationom o pomeroch na kórejskom vidieku. Nakoniec to celé vyústi do krvavého kúpeľa, ktorý nemá chybu. Z celkovej stopáže 115 minút som sa nudil minimálne, čo v nemalej miere zabezpečilo prekrásne prostredie, ale aj vynikajúce herecké výkony. Film je fakt surový a hlavne voči ženám, takže odporúčam pozerať len silným povahám... 100%. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skoro jistě je to dost roztahané, a jisté zkrácení by tomu neuškodilo, a taky mi trochu vadil ten feministický nátěr. Přesto za sebe musím říct, že se mi to nakonec líbilo - nejpozději od nepodařeného útěku do Soulu mě to do sebe vtáhlo, a byl jsem vyloženě nadšený z toho, jakým směrem se ubíral další děj. Obě hlavní hrdinky jsou velmi zajímavé a jejich osudy mi nebyly lhostejné. Samotný závěr s čtením starých dopisů - které staví předchozí události do nového světla - mi potom přišel velmi dojemný, a přesvědčil mě, že to je dobrý a promyšlený film, který se mi trefil do chuti. Třeba už jen tou krvavostí, která tam vyloženě sedne - byť nechápu, proč je zde ten film označen mj. jako horor, s čímž mám teda dost problém, a rovněž lze mít dobré pochybnosti o věrohodnosti některých finálních momentů (typu jak může někdo stále žít po tom, co schytal několik kulek do břicha a následně mu byla ještě zabodnuta flétna do krku). Přesto jsem rád, že jsem na tento film narazil - byl to pro mě příjemný filmový objev. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Krasne natoceny film o fyzickem nasili a mentalni terorizaci. Prvni hlavni hrdinka z mesta se nese v lehce nihilistickem stylu a druhe hlavni hrdince z vidlakova preskoci, vezme kosu a zacne sklizet. Ve finale z toho vychazi univerzalni moudro - burani a zeny to v hlave nemaji v poradku. 7/10 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze zečátku sice docela nuda, ale od jisté smrti (nebudu spoilerovat) se rozjede exploatační teror, který se prostě musí každému hororovému fandovi líbit. Už se mi dlouho dlouho nestalo, abych tak urputně fandil hlavní hrdince a přes monitor ji nejradši pomohl se vším tím zabíjením. Takže rozhodně 4 - hvězdičkový masakr. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama