Reklama

Reklama

Případ Kim Bok-Nam

(festivalový název)
  • Jižní Korea Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Málokteří lidé si uvědomí jak hluboko mohou zasáhnout do životů druhých svou apatií, sobeckostí a přehlížením. Thiller korejského režiséra Chul-soo Yanga vykresluje přetrvávající propastné rozdíly nejen v životní úrovni, ale především v myšlení a v uspořádání hierarchických vazeb mezi obyvateli velkoměst a zapadlých vesnic. Kamarádky z dětství, Hae-won a Bok-nam, jsou představitelkami oněch od sebe vzdálených světů. Svobodná, krásná, nezávislá ale velmi sobecká a bezcitná Hae-won přijíždí strávit dovolenou na ostrov, kam často jezdila v dětství za svými prarodiči. Svým „protipólem“, místní dívkou a kamarádkou z dětství Bok-nam vlastně opovrhuje. Nechápe, proč se nesnaží změnit svůj život vdané ženy a matky, která se však kromě manžela a své dcerky musí starat o zbytek vesnice, tvrdě pracovat na poli, starat se o včely a plnit i další nestandardní požadavky místních obyvatel. Bok-nam ale o lepším životě pro sebe a především pro svou dceru sní už dávno. Příjezd Hae-won v ní opět vzbudí naději na útěk z otrockého sevření. Bohužel, chování Hae-won není až tak propastně odlišné od chování „primitivních“ vesničanů. (Ketri)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Maq 

všechny recenze uživatele

Divák možná neprohloupí, když se k tomuto filmu usadí s nevysokým očekáváním, že uvidí krvák, snad slasher. Pak bude pozitivně překvapený. Na rozdíl od takového Halloweenu, který je pokládán za klasiku a je zcela neambiciózně pitomý, tenhle příběh k vraždění nepospíchá, zabývá se postavami, tyto mají své charakteristiky a vývoj, ba dokonce jsou zde vedlejší (a funkční!) příběhové linie. --- Dvacet minut před koncem jsem si pohrával s půvabnou alternativou, že turistka z ostrova odjede, vražedkyně zmizí, a na ostrově zůstane jen dementní a bláznivý stařík. To by byla pro policii teprve hlína! Však moc nechybělo a mohlo při tom zůstat. Škoda. --- I tak, film zajímavý přinejmenším tím, jak se vymyká zavedeným schématům. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

S filozofií "hlavní" hrdinky se nedá nesouhlasit "jsi svině, a ubližuješ dobrým lidem, zasloužíš si chcípnout" ... naopak, kdyby se to uzákonilo, život na této planetě by byl o to krásnější. Při sledování tohoto filmu jsem se hlavně první polovinu cítil velmi nepříjemně... mám sice extrémně silný žaludek, ale to, co tady provádělí "hlavní" postavě bylo i na mě moc. Jen korejci umí zobrazit násilí tak, že vypadá skutečně. Takže jen pro opravdu otrlé diváky (a opravdu nenarážim na gore). ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá korejská dramatická podívaná od režiséra, který alespoň podle čsfd natočil zatím pouze tento film. Pokud to byl vážně jeho první pokus, klobouk dolů. Korejci jsou divní, to už je všem známo, ale že to jsou vážně až takovýhle hovada. Bedevilled chytne docela za srdce, a vůbec se nedivím, že to s těmi sviněmi dopadlo, tak jak to dopadlo. Na každou se přeci jen vaří voda. Poslední dobou se také začínám přesvědčovat, že jsou Korejci výtečnými herci a věřila jsem jim každé jejich podivné slovo. :-D Nevidím důvod, proč tomu nedát plný počet, protože si snímek udržel po celou stopáž moji absolutní pozornost a hltala jsem ho každým douškem. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle podanej a zpracovanej brutální exploiťák z korejskýho krutýho venkova a nečinně brutálního města. S perfektně rozehraným brnkáním na nervy a emoce, neúprosně stupňuje v divákovi odpor vůči nepochopitelně konformnímu a zároveň zastřeně brutálnímu chování vesničanů. Zároveň se zde ale nabízí druhý protipól - nečinné přihlížení městského člověka, otupělého vůči okolním podnětům, které se bezprostředně netýkají jeho. Tenhle kontrast, navíc tak velice jemně a zručně vypilovaný se v těhle filmech až tolik nevidí. A jinak teda co se týče zobrazení korejského venkova, jsou rednecks zobrazení snad jako ještě větší hovada než slováci v Hostelu nebo srbové v Život i smrt porno bande. V Koreji jsem nebyl, takže to nebudu nějak posuzovat, ale každopádně i jako použitý výrazový prostředek pro symbolické rozhození kontrastu extrémní pudovost - chladná netečnost to bylo zvoleno skvěle. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Poriadne drsná dráma hraničiaca s exploitationom o pomeroch na kórejskom vidieku. Nakoniec to celé vyústi do krvavého kúpeľa, ktorý nemá chybu. Z celkovej stopáže 115 minút som sa nudil minimálne, čo v nemalej miere zabezpečilo prekrásne prostredie, ale aj vynikajúce herecké výkony. Film je fakt surový a hlavne voči ženám, takže odporúčam pozerať len silným povahám... 100%. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama