Sám ve stěně (festivalový název)

First Ascent - Alone on the Wall

Krátkometrážní / Dokumentární

USA, 2009, 24 min

Perfektné, obdiv za odvahu Alexa Honnolda....(4.5.2011)

Předpokládám, že pokračování Forresta Gumpa by se odehrávalo i za účasti Alexe Honnolda. Asi by se vyrovnal i Forrestovi. Respekt. Skvělé pohledy kamery. Nechápu nejen Alexovu, ale i kameramanovu odvahu snímat známého, jehož život visí doslova na nehtech... (Expediční kamera - jihlavské kino Dukla 23.4.2011)(24.3.2011)

Ty hvězdičky nejsou pro tento dokument, ale věnuju je všem těm lezcům (především Hannoldovi), kteří mají tu odvahu tohle běžně provádět. RESPEKT!(1.6.2011)

A dolů to leze jak?(28.1.2012)

Výkony lidí, nad kterými zůstává rozum stát. Volné lezení je asi největší adrenalin, ale za cenu ztráty vlastního života. Shlédnuto v rámci MFOF Opava 2010.(8.11.2010)

Nejlepší dokument Expediční kamery a hned po něm Asgard project. Jedna chybička a je po vás. Horolezectví mám rád. Ani jsem nedutal.(26.3.2011)

Alex Honnold je blázen - volně vysolovat (vylézt bez jištění) více něž 600 metrů (2000 stop) vysokou trasu Regular Northwest Face na Half Dome v Yosemitech a to za pouhé 2 hodiny a 50 minut.. co dodat.. předtím ještě máme možnost vidět Honnoldovo free solo 365 metrů (1200 stop) vysokého Moonlight Buttress v Zionu v Utahu.. no prostě ten chlápek je šílenec a já smekám současně všechny klobouky a čepice, co mi kdy přišly pod ruku :)(9.2.2011)

Skvělý krátký dokument o free horolezectví, skoro celý film jsem skoro nedýchala. Alexovi patří můj obdiv...(22.6.2011)

• korbitch22

Ano jistě,lze obdivovat jejich fyzickou kondici a tu obdivuhodnou výdrž,za to taky ty 2*,jinak je to banda dementů která nesmyslně riskuje své životy a obdivovat je za to nehodlám.(22.12.2011)

Tak tohle už jde snad i mimo moje chápání.(18.1.2012)

24 minut nebudete prilis dychat.(8.11.2010)

Trpím akrofobií, takže mně ty záběry na NEJIŠTĚNÉHO lezce půl kiláku nad zemí nedělaly vůbec dobře. Je to magor, ale taky kurevskej frajer!!!(4.7.2011)

1165. hodnocený film: Krásný dokument o muži, který jako jediný na světě dokáže sám a bez jištění vyšplhat na stěny okolo 600 metrů vysoké. Dělalo se mi ze záběrů docela nevolno a ještě, když onen horolezec dostal malý záchvat paniky. 5* musím dát, protože jsem tak napínavý dokument dlouho neviděl. 5*(22.1.2012)

Non-stop zimomriavky!(4.10.2011)

Člověk, který sóluje stěny bez jištění lanem zaslouží respekt, obzvlášť když se jedná o stěnu vysokou 610metrů. 60%(15.5.2012)

Totálně neuvěřitelné, opravdový samuraj, hledíci tváří v tvář smrti, hledájící svou vlastní cestu skrze obrovské výzvy. Člověk, o kterém mohu říci to, že asi ví co chce a jde si za tím s klidem a v dnešní době pozoruhodnou jistotou. A nepokrytě mu samozžejmě musím závidět, určitě jako mnoho z vás co to viděli.(4.9.2011)

O tomhle sportu jsem nikdy neslyšela a možná bych ani slyšet nechtěla. Celou dobu jsem si říkala, co je to za idioty :) Každopádně dobře natočeno a přineslo neočekávané emoce. Viděla jsem v rámci filmového festivalu Expediční kamera.(13.3.2011)

Tihle chlápci zkrátka nejsou normální. Jsou to frajeři, ale zároveň opravdoví blázni. Teplice nad Metují - Mezinárodní horolezecký filmový festival 2011.(7.9.2011)

Normálně bych to zařadila pod žánr horor nebo scifi. Je psycho se na to jen dívat!! A kdo má nějaké zkušenosti s lezením, tak si tohle FAKT nedovede představit. That´s life, baby!!!(9.1.2012)

Přes 600 metrů lezen skály bez jištění a to po velmi těžké obtížnosti... Můžou se stát jen dvě věci: 1. Bude z vás mrtvý idiot 2. Bude z vás nesmrtelný hrdina Velký obdiv Alexu Honnoldovi(4.12.2011)