Boy Wonder

Akční / Krimi / Drama / Thriller

USA, 2010, 96 min

Jasný důkaz toho, že se dá drama o pošahaném děcku udělat i jinak než Neuvěřitelně nudně a nesmírně kýčovitě! Žádné jedenácté září, žádný hnusný patos, maminku kupodivu nezavraždí ani zlý tenorista a psychotický spratek si může v klidu hrát po večerech na Charlese Bronsona, aniž by dojil slzné kanálky vdov a sirotků. Plesnivého Sydowa navíc nahradila rozkošná latino prdelka, a tak je verbal spokojen jak s formou, tak obsahem. Tento film je zdravotně nezávadný, neobsahuje žádné Oscarové konzervanty a dá se plně využít jeho nutriční hodnota, protože se u něj nemusíte otráveně převalovat na gauči a plýtvat zbytečně energií.(25.2.2012)

Tak výborně! Konečně zas něco výživného a vcelku kvalitního v oblasti subžánru "urban-revenge-stories", který nepřímo založil kultovní Death Wish (1974) s Charlesem Bronsonem. Každopádně tohle moderní dílko spíš svojí emocionální nestabilitou a mírným tlakem na diváka a hlavního hrdinu připomíná velmi vydařený "hardcore-emotional-revenge-flick" Savage (2009). Mladík štíhlé postavy, mastné vlasy, kdo by to do něj řekl. Jenže jeho trauma z dětství, kdy byl svědkem vraždy své matky ho žene dopředu městem plným +150kg hranatých násilníků. Soubojů je málo a není to o nich. Ale i tak je akce fakt super! Týpek trénuje co to jde a teleskopický obuše s kovovými boxery dokážou přece jen přesvědčit... Bohužel hlava se zdá to týpkovi přestává časem brát a divák získává dojem, že mladík je již docela mimo realitu ... ale je tomu opravdu tak? ... Závěr filmu je naprostá pecka. Doporučuji příznivcům subžánru!!!!(25.2.2012)

,,TENHLE CHLAP MI ZACHRÁNIL ŽIVOT. SESLAL HO BŮH, ABY MĚ ZACHRÁNIL. CHÁPETE, DÍKY NĚMU MÁM DRUHOU ŠANCI. NEBUDU VÁM POMÁHAT V JEHO ZATČENÍ“..... /// Jmenuje se Sean Donovan, testy ve škole dělá na 100 bodů (prostě to není žádnej trotl), z nudy si čte v chemii (z nudy jo?) a je kapku divnej. Možná za to může jeho matka, jejíž hlava mu explodovala před vočima, možná zážitky s fotrem....možná... tož to je fuk...protože, ještě jednu jednu radost Sean má... (neřeknu vole...). Škoda, že to nevzali za jednoduchou strunu. Aby i takovej nevzdělanec, jako já, od začátku zíral na konstruktivní děj s dokonalou zápletkou a nemusel se brodit v tý šlichtě okolo. Samozřejmě, že mě sere, když poldové pátraj po vrahovi zmrdů, (místo aby je (samozřejmě že ty zmrdy) zavírali) – i když maj proporce latinoameričanky. ŘÍKÁ SE TOMU SPRAVEDLIVÝ PROCES! Škoda, že neprodaj líp to shnilý z života Seana Donovana. Ten příběh má v sobě sílu (stejně jako Sean) a přes všechny ,,krkolomnosti“ se mi líbil. Ale 2x to nedám! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Defendor byl blázen, Nakopaná prdel haluzák, Pavouk byl vymyšlenej a já furt hledám opravdovýho hrdinu! 2.) Zjistím, proč bych měl občas vyměnit bouchačku. 3.) Thx za titule ,,U-bozacek“ a ,,Jaryn (borec) Lešek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *(28.2.2012)

Hodnotenie z mojej strany by bolo vyššie, nebyť takého konca a toho, že podobné filmy som už videl.(18.2.2012)

Jako jednohubka poměrně zdařilý.Hlavní hrdina má přesnej ksicht na takovou roli,Zulay je pěkná kost,děj solidně vodsejpá,takže spokojenost.60%.(7.3.2012)

• Hapretor

No, já teda v tomto žádný zázrak ani údiv neshledávám. Hlavní "KickAss" hrdina vypadal jak emo po odbarvení peroxidem, děj je nudný - nechá se pokaždý skopat, pak je odpráskne - co to jako je? Hlavně, že z něj udělali génia. A navíc sršel takovým charismatem, že sexy detektivka mu lezla do zadku. Konec jsem dokoukal jen ze zvědavosti, jak to bylo doopravdy s jeho fotrem. Když ho tolik sral, proč u něj tak dlouho zůstával? Nechápu. V takovémto snímku by logika chybět neměla. Dvě * a sbohem.(13.3.2012)

Začiatok bol trošku rozhádzaný. Ale inak trojhviezdičková dráma....(1.3.2012)

Začátek krapet nepřehledný, ale po půlce to jede. Dobrý závěr. Ovšem hlavní protagonista je fest odpudivý. Celkem slušný film.(27.2.2012)

Mladý chlapec z Brooklynu Sean je svedkom brutálnej vraždy jeho matky, a vyrastá posadnutý s pocitom, že musí nájsť jej vraha. Cez den vypadá jeho život normálne, má čisté jednotky, je tichý, ale v noci sa stáva z neho hrdina. Kto je vlastne pravý hrdina? A kto môže rozhodovať, čo je dobré a čo zlé? Seanov dvojitý život sa začne odrážať na jeho psychike a jeho dva svety sa začnú nebezpečne zrážať.(6.2.2012)

Velice slušný filmeček. Nejdřív to vypadá jako komorní drama o (ne)vyrovnání se chlapce s násilnou smrtí matky a jeho komplikovaném vztahu k otci ex-alkoholikovi. Ale milý chlapec, typický školní outsider s umaštěnými vlasy a hlavou věčně v knížkách, tajně posiluje, trénuje bojová umění, zkoumá policejní registry a po nocích bere spravedlnost do svých rukou. Pak se tu objeví fešná hispánská kriminalistka, která si dá dohromady jedna a jedna a začne se o chlapcovo hobby hlouběji zajímat. Celý film plyne pomalu, v poklidu, jedna rovina střídá druhou a najednou je tu závěr, který to celé posouvá o level výš.(23.4.2012)