Reklama

Reklama

VOD (1)

Chlapec z Brooklynu se stane svědkem brutální vraždy své matky a čím je starší, tím je posedlejší nalezením vraha. Přes den je tichým premiantem ve škole, v noci samozvaným hrdinou. Jenže, co to vlastně znamená být skutečný hrdina? Sean Donovan byl jen školák, když se jeho rodina stala obětí přepadení, které ho připravilo o matku a z jeho otce učinilo trosku. O mnoho let později si na hrůznou událost sedmnáctiletý Sean stále pamatuje a nehodlá se s ní smiřovat. Pravidelně navštěvuje místní oddělení policie a prohlíží fotky zločinců v naději, že najde tvář muže, který vzal jeho matce život. Zatímco jeho otec propadá alkoholismu, tráví Sean noci obcházením těch nejtemnějších zákoutí města a plánuje pomstu. Když se Sean málem stane obětí drogového dealera, poslechne premiant své pudové instinkty a konečně ze sebe vypustí vztek, který se v něm už od dětství hromadil. Detektiv Teresa Ames z oddělení vražd se dozvídá o řádění a chce tomu učinit přítrž. Je možné, že ten tichý mladík, kterého vídá přes den, je onen samozvaný bojovník, kterého se snaží dostat v noci? (HBO Europe)

(více)

Recenze (75)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Dramatický, téměř psychologický thriller o studentovi nesoucí v sobě posttraumatické břímě, které se mění v touhu po pomstě. Potenciál příběhu je vysoký, a i přes nemastné neslané zpracování, mě dokázal zaujmout a v závěru i jemně překvapit svou promyšleností. Herecké obsazení je i přes svou nižší zvučnost celkem dobré. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak výborně! Konečně zas něco výživného a vcelku kvalitního v oblasti subžánru "urban-revenge-stories", který nepřímo založil kultovní Death Wish (1974) s Charlesem Bronsonem. Každopádně tohle moderní dílko spíš svojí emocionální nestabilitou a mírným tlakem na diváka a hlavního hrdinu připomíná velmi vydařený "hardcore-emotional-revenge-flick" Savage (2009). Mladík štíhlé postavy, mastné vlasy, kdo by to do něj řekl. Jenže jeho trauma z dětství, kdy byl svědkem vraždy své matky ho žene dopředu městem plným +150kg hranatých násilníků. Soubojů je málo a není to o nich. Ale i tak je akce fakt super! Týpek trénuje co to jde a teleskopický obušek s kovovými boxery dokážou přece jen přesvědčit... Bohužel hlava se zdá to týpkovi přestává časem brát a divák získává dojem, že mladík je již docela mimo realitu ... ale je tomu opravdu tak? ... Závěr filmu je naprostá pecka. Doporučuji příznivcům subžánru!!!! ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade kombinácia žánrov nenapomáha zdarnému výsledku. Asi by bolo vhodnej rozhodnejšie gesto. Film sa chvíľami tvári ako detektívka a potom zase chvíľu ako rape and revenge, v ktorom sú policajti ale nadbytoční. Boy Wonder mi z hľadiska vytvárania zmysluplného príbehu pripomína váhavú dievčinku, ktorá nevie čo chce a nemá sa k činu. Rozprávanie plynie vo vychádzkovom tempe, kráča si pešo a nudne a vôbec sa nerozbehne. Ponúka veľa miest na zamyslenie a filozofovanie o zločine a treste. Psychologická rovina príbehu funguje takisto striedavo úspešne. Aspoňže hrdinovi som veril, že je do seba uzavretý depresívny sociopat, ktorého drží pri živote túžba po pomste. V závere rozohrá vcelku zaujímavú "šachovú partiu", ale to už je pomerne neskoro. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že se dá drama o pošahaném děcku udělat i jinak než Neuvěřitelně nudně a nesmírně kýčovitě! Žádné jedenácté září, žádný hnusný patos, maminku kupodivu nezavraždí ani zlý tenorista a psychotický spratek si může v klidu hrát po večerech na Charlese Bronsona, aniž by dojil slzné kanálky vdov a sirotků. Plesnivého Sydowa navíc nahradila rozkošná latino prdelka, a tak je verbal spokojen jak s formou, tak obsahem. Tento film je zdravotně nezávadný, neobsahuje žádné Oscarové konzervanty a dá se plně využít jeho nutriční hodnota, protože se u něj nemusíte otráveně převalovat na gauči a plýtvat zbytečně energií. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Povrchní pokus o psychologický thriller střižený sem tam nějakou špatně a mizerně natočenou akční scénou, s pohlednou policajtkou, která by ale měla vrátit diplom, jak je blbá. A mlaďoch je nakonec za největšího génia. divný film, odtažitý a nevstřícný, se spoustou zbytečných scén a podivnou narací. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama