Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pianista Luca má namířeno k mezinárodnímu úspěchu, ale tragická autonehoda změní jeho život. Následkem zranění je Luca ochrnutý od pasu dolů a upoután na invalidní vozík. Přes snahy svého okolí upadá do tíživé deprese a v rehabilitační klinice se pokusí o sebevraždu. Život mu zachrání stejně paralyzovaný Roderick. Oba mladíci se přes úvodní averzi začnou sbližovat a Luca díky temperamentnímu a nekonformnímu Roderickovi nachází odhodlání se handicapu a z něho plynoucím úskalím postavit. Začne tak znovu objevovat chuť do života a posléze se odhodlá navázat na svou hudební kariéru, které se v depresích vzdal. Optimistické melodrama oslavující vůli žít naplno navzdory postižení se vyhýbá prvoplánovému sentimentu a usiluje o věrné vyobrazení překážek spojených s handicapem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Sareen 

všechny recenze uživatele

V životě přicházejí chvíle, které ani trochu nečekáme. Zůstat po nehodě paralyzován a poután na invalidní vozík je pro mladého nesmírně nadaného pianistu velmi těžkou zkouškou. Námět filmu by se mohl na první pohled jevit možná obehraně a unyle, samotné zpracování však dává příběhu nový rozměr. Jeho poklidné tempo až metronomické adagio nevystavuje diváka nikterak nudnému nebo bezemočnímu filmovému zážitku. Na vlnách melancholie, prožitku krásy hudby, melodií Wolframa de Marco a nyvých pohledů hlavního hrdiny doplujeme do toho správného vývaziště. Se sklonem k poetičnosti, musím ohodnotit čtyřmi. Závěrečné kamarádské klišé "ty to dokážeš" odpouštím. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kamera, pokus o neotřelé pohledy a zdařilá televizní výprava. Zaujmou lyrické pasáže podpořené hudebním doprovodem. Ovšem ve chvíli, kdy se posunuje děj, melodramatický příběh přestává fungovat a sled přesně nalinkovaných scén nezapůsobí. Scénárista naprosto nelogicky posunuje děj bez vztahu k času (po nehodě je střih rovnou na vozík..., v závěru hrdina chce využít možnost hrát jako vítěz na festivalu, takže doba jeho léčení a spletitých příběhů netrvala ani "sezonu"???). Charaktery postav zůstávají skryty někde hodně hluboko, i když herci se snaží. Zbytečné množství vedlejších odboček (rozvedení rodiče, na smrt nemocný kamarád...). Vše dorazí údernické kamarádské klišé "ty to dokážeš". ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne prekvapivo dobré televízne spracovanie. Nechcem vyzdvihovať ani zhadzovať rýchly úvod, či klišovitý záver, no mňa chytila práve prostredná časť filmu, kde dochádza k zbližovaniu a kamarátstvu so smrteľne chorým kolegom. Vďaka jeho charizme a hereckému výkonu, v ktorom v mojich očiach ďaleko predčil aj hlavného hrdinu, sa film dral do štvorhviezdičkového hodnotenia. S prižmúrením oka predsa len slabšie štyri, pretože povedzme si na rovinu, sú tu filmy s desaťnásobne vyšším rozpočtom a kvalitou sa tomuto filmu ani nepriblížia. 70%. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Otřepané téma - úspěšný mladík skončí na vozíku. Melodrama. Sladkost z toho místy i kape a já si místy říkala - nemá on se na tom vozíku vlastně dobře? Sluší mu to, vlastně v ničem žádná překážka...a i když mi rozum říká, že by to šlo pěkně strhat, emoce jsou o něčem jiném - moc se mi to líbilo - bylo to jemné, bravurně vybraní hlavní protagonisté a na to, že to bylo německé, paráda. Velmi nečekané překvapení a proto ode mne i tak vysoké hodnocení. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nenechám se vydírat námětem. Jeho zpracování je tak nešťastné, že mu nezbývá téměř žádný hlubší obsah - zůstává jen úhledný prázdný obal, který nedokáže vzbudit opravdové emoce. Vývoj vztahu Lucy a Rodericka je vylíčený poněkud nereálně - jejich dialogy jsou místy až absurdní ... a nevěřím, že za to může český dabing. Ani ostatní postavy příběhu nejsou nijak zvlášť věrohodné - celkový dojem je tak hodně rozpačitý … 2,5* ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama