Reklama

Reklama

Velryba titánských rozměrů hraje ústřední roli v tomto svižně natočeném akčním hororu, ve kterém se pro nějakou tu mrtvolu skutečně nejde daleko. Děj se odehrává v nedaleké budoucnosti. Doktorka Michelle Hermanová (Renée O'Connor) se připojila k posádce ponorky USS Pequod pod velením kapitána Achaba (Barry Bostwick), který chce za každou cenu ulovit obří velrybu. Čím je posádka blíže k cíli, tím se Achabovo nutkavé šílenství zvyšuje. Konečně se podaří ponorce kytovce objevit. Stane se Moby Dick obětí, nebo se kapitánovy plány zhroutí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

maniak.sused 

všechny recenze uživatele

,,Co je to za zvuk?" - - ,,To není zvuk. Spíš neco jako absence zvuku." - - ,,Jako díra ve vode." - - ,,Ano." Gabrielle zo Xeny sem s výzorom Britney Spears za zenitom zapadla pomerne dobre. Scéna, kde sa na monitore premietajú telá obetí veľryby za príhovoru kapitána v zmysle ,,Aj vy môžete byť takíto vojnoví hrdinovia.", je výborná (ťažko opísať, treba vidieť). Inak však Moby Dick neprichádza s ničím novým, Megaveľrybe chýba charizma niektorých iných asylumáckych monštier a celý dej pôsobí až príliš komorne. Herci hrajú síce dostatočne zle, ale v celom kontexte pôsobí väčšina z nich ako komparzisti a tak tradičné kultové dialógy strácajú na údernosti. Ostal by som na jednej hviezde, druhú pridávam za hore uvedený dialóg. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Kapitánovy plány se zhroutí stejně rychle jako celý tento pokus přijít s něčím opravdu COOL. Ještě že jsem si dvd nekoupil, to bych se musel nakopat! Vyrazit z peněženky 99kč za takovou stupiditu s převelikými lacinými triky?! To teda opravdu nee... A už vůbec nebrat Asylum a hardcore dabing od Řitka video!!! ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tento film odporuje zákonům biologie, zákonům fyziky asi i chemie, zákonům zdravého rozumu, možná i pravidlům Strany zdravého rozumu (a to není úplně rozumná strana). Nepatrnými klady je, že se v některých bodech drží knižní předlohy a drobným klade je i účinkování Renee O'Connor. Film je takové Asylum, jako vždy. ()

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Tak opět, ani ta hvězda to nebude. Maličko starší počin od The Asylum a typicky špatný. Neřeknu, že se loď nehne ani když u ní vyskočí obří Moby Dick, či že týpek dokáže převést odlišné typy pásek z jedné na druhou za pár vteřin. Ale aby se závěrečné dějství odehrávalo skoro u břehu a i přesto dokázalo takové obří stvoření vykukovat z hloubi, či jezdit ohromnou rychlostí z jednoho místa na druhé i na souši, to jsem už nerozdýchal. Do toho děj typicky ucouraný, nezáživný. Hlavní (anti)hrdina je chlápek, co se žene za pomstou - a teď se držte - jen proto, že přišel kvůli onomu Moby Dickovi o nohu. A to by jeden řekl, že by po tolika letech mohl zakopat válečnou sekeru. O efektech nemluvě. Abych nezůstával jen u negativ, hodně se mi líbilo zpracování úvodu á la výstřižky z novin a staré záběry (pro Asylum netypická péče), taktéž hudbu bych s přehledem přiřadil i nějakému tomu velkofilmu. Ale bohužel, to všechno je příliš málo na dorovnání zbytku. 14% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

" Velký bílý Otesánek, ponorku si chroustá. Achab šílí, mořský vánek... ztichnul, je tu pomsta!" Když nenažraný kytovec udělá dietní chybu (taky znám) a místo chobotničkami a malými žraloky se začne cpát ponorkami, vrtulníky, lidskými končetinami a jinou nezdravou stravou, jeho Body Mass Index je v háji a stane se z něj nezdravě přerostlý Moby, latinsky Vorvaňa Sylum. Je sice ohrožený vyhynutím, ale má odvážné a velké (aby taky ne) srdce. Se scenáristou (obdařeným inteligencí mořského planktonu) se popral statečně a v rámci asylummožností i zábavně, což oceňuji. Námořní řád, dablhvězdu Hermana Mellvila, mu připínám na jeho velký ocas (Moby's Big Dick), v případě že se jedná o samici (není jasné), samozřejmě jen slušně na hřbetní ploutev. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama