Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rose Hovick (Rosalind Russell) je dominantní matka, posedlá touhou prosadit svou krásnou dceru June na prkna, která znamenají svět. Nezastaví se před ničím a obě své dcery (i starší Louise) vláčí od divadla k divadlu. June (Ann Jillian) se nakonec vzepře a zdrhne se svým milým, což matka považuje za zradu. Rose se obratem soustředí na kariéru Louise (Natalie Wood), jenže svět si v tu dobu zvyká na zvukové filmy, takže lidé méně chodí na živá vystoupení a navíc Louise zase tak moc skvělá tanečnice nebo zpěvačka není. Nakonec vezme Louise zavděk místem striptérky namísto hvězdy a ukáže se, že v této roli je dobrá a začíná si věřit. Jako Gypsy Rose Lee se stává populární a postupně se osvobozuje z vlivu své matky, která to ovšem těžce nese. Jak se jejich vztah vyvine? (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

slunicko87 

všechny recenze uživatele

Muzikál Gypsy se na vlně popularity tohoto žánru v šedesátých letech svezl zcela bez zásluh. Nepřináší nic nového, je vcelku nudný a navíc působí hodně lacině. ()

Reklama

WeeLass 

všechny recenze uživatele

Svérázná, ale v nitru dobrosrdečná Mama Rose vede kočovný "gypsy" život se svými dvěma dcerami, Baby June a Louise. Snaží se je protlačit kde se dá, aby mohli vystupovat ve své vlastní show v čele s mladou hvězdičkou, Baby June. Když děvčata povyrostou, rozhodne se jít Baby June po svém a Mama Rose nezbývá nic jiného, než udělat hvězdu z méně nadané Louise. Když se jí naskytne příležitost vystupovat jako striptérka v burleskním divadle, mamince se to vůbec nepozdává, ale brzy se z Louise stává nejlepší striptérka celého světa, Miss Gypsy Rose Lee. Chce Mama Rose pro svojí dceru to nejlepší nebo chce jen strhnout pozornost na sebe? Méně známý originál remaku z 90. let známý pro legendární finální muzikálové číslo Rose's Turn, kdy Mama Rose využije příležitosti a až s šílenou odhodlaností zpívá na prázdném dceřině pódiu a nad hlavou se jí rozsvěcují poutače s jménem Rose. Tato písnička byla parodováná i pro seriál Crazy Ex-Girlfriend s trefným názvem After Everything I've Done For You (That You Didn't Ask For). / Mé oblíbené písničky - Small World, Some People, Mr. Goldstone I Love You, Everything's Coming Up Roses, You Gotta Have A Gimmick, Rose's Turn / 90% ()

danecek24

všechny recenze uživatele

20. Zlatý Glóbus za rok 1962 - cena (1) - *Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Rosalind Russell + nominace (5) - Nejlepší film (muzikál) Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Natalie Wood Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Karl Malden Nejlepší režie - Mervyn LeRoy Objev roku (herec) - Paul Wallace ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama