Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kitty Brownová (Norma Shearer) se plně věnuje svému manželovi Bobovi (Rod La Rocque) a přestane se starat o sebe samu. Bob si ji přestává vážit, vadí mu šaty, jaké nosí, a začne zahýbat.  Pak se u nich doma objeví Bobova nejnovější přítelkyně Helen, v Kitty se něco zlomí, uteče do pokoje, rozpláče se a pak odmítne Bobovu omluvu, odejde a rozvede se.
O tři roky později je z Kitty velmi atraktivní žena a když ji Bob potká, je uchvácen a chce se k ní a jejich dětem vrátit. Kitty ale flirtuje s muži nalevo, napravo, mluví o manželství pohrdavě a dává jasně najevo, že je šťastně rozvedená. Dostane jejich vztah ještě šanci, nebo je skutečně vše pryč? Dojde k happyendu a pokud ano, co je vlastně v tomto případě šťastný konec? Další film zkušeného režiséra Roberta Z. Leonarda a Normy Shearer. (Peabody)

(více)

Recenze (1)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Let Us Be Gay je hodně zralý materiál na rochnění se v pre-code hollywoodském baroku. Stačilo skutečně málo a MGM už neprodukovalo tak statické talkies jako ještě o rok dříve. Ale ten obsah je prostě perverzní. Norma, která se právě stala hrdinkou Rozvedené, se stává tváří divadelní hry, kterou v Anglii dělala Tallulah Bankhead (a začínám mít vtíraví pocit, že ta dělala před Hollywoodem v Anglii všechno). Klasický oblouk s tématem "byla jednou jedna ženuška, miloučká a pečlivá, její manžel si jí nevážil, načež se jí zhroutil celičký svět a ona se naučila flirtovat..." funguje přesně tak, jak má. Po třech letech bujarého života v Paříži se miloučká zenuška stala atraktivní koketou a její bývalý začal konečně slintat i jejím směrem. A teď je vážení diváci na vás, zda si přejete happy end či nikoli. A zda by případný re-marriage ending nebyl ve vašich očích spíše truchlohrou? Privátní Festival s Normou pokračuje. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama