Reklama

Reklama

11-11-11

  • USA 11-11-11
Trailer

VOD (1)

Joseph Crone je autorem mnoha knižních bestsellerů a člověk bez víry, ztrativší kdysi po velmi bolestné události.Po nečekané autonehodě, jenž nastala v 11 hodin a 11 minut se po několika dnech dozvídá od svého bratra Samuela, že jejich otec brzy skoná. Příliš nenadšen Joseph tedy odjíždí do Barcelony za svou rodinou, se kterou se v minulosti odcizil. Ztracenou víru se v něm snaží probudit jak jeho bratr, kázající nadále v náboženství, tak jeho otec ležící na smrtelné posteli.Joseph po svém krátkém příjezdu začíná vidět cosi podivuhodného a nemožného, co nepatří do našeho světa. Jde o démony mající v úmyslu zabít jeho bratra Samuela.Čím blíže se přibližuje magické datum 11. 11. 2011 jsou útoky démonů horší a Josephovi nezbývá, než svého bratra ochránit, který má sehrát velmi významnou roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý mysteriózny horor. Má výborný príbeh o úspešnom spisovateľovi, ktorý sa ani po rokoch nevyrovnal so smrťou svojej rodiny a preto sa vzdialil aj svojmu silno veriacemu otcovi a bratovi, ale pár dní pred magickým dátumom 11.11.2011 začína byť svedkom podivných udalostí a ohrozujú ho démoni z iného sveta. A uvedomuje si, že tento dátum bude prelomový. Spracovanie ma ale veľmi sklamalo, horšie to už asi ani dopadnúť nemohlo, všetko, čo sa dalo skaziť sa skazilo. Podobnú tématiku mám veľmi rád a kľudne by to mohol byť vynikajúci mysteriózny film, ale to ani omylom. Ešte prvá polhodina je pozerateľná, už táto časť ma sklamala, ale pôsobí to aspoň obstojne a neurážlivo, pár náznakov tajomnosti nie je zlých a pár scén je aj celkom zaujímavých, takže by to stále stačilo na celkom slušnú žánrovku, no príchodom do Barcelony za nábožensky založenou rodinou to upadne snáď na úplné dno. Plno nezmyselných dialógov a hlúpych scén, vôbec ma to nebavilo a aj kvôli krátkej dĺžke som sa prakticky nepretržite nudil a je úplne jedno, či sa deje niečo obyčajné, alebo kľudne aj najdôležitejšie, ani jedno nestojí za nič a každou minútou mi už bolo čím ďalej viac úplne jedno, ako to nakoniec skončí a ani týmto film nesklamal, ten záver je niečo neskutočné, neviem si predstaviť hlúpejší záver, ako je tento. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak tu vôbec nie je o čo stáť, ešte atmosféra hlavne tú prvú tretinu nie je najhoršia, ale potom už ani tá za nič nestojí, o napätí tu nemôže byť vôbec ani reči a obsahovo sú všetky hororové scény neuveriteľne hlúpe, nič nedokáže vyvolať ani trochu rešpektu a už ani tej tajomnosti a ak je nudný ešte aj útok démonov počas noci v takmer opustenom dome, tak určite nie je všetko s filmom v poriadku. Takže ani jedna hororová scéna si nezaslúži ani trochu pozornosti. Herecké obsadenie je aspoň priemerné, síce mi nikto nie je známy, ale hlavný hrdina je bez väčších problémov a pár vedľajších postáv aspoň neurazí. Réžia a technická stránka sú úplne mizerné, absolútne nezvládnuté sú už všetky základné prvky tohto žánru. Kvôli výbornej tématike, ktorá ale aj tak zostala nevyužitá a prvej priemernej polhodine dávam aspoň takéto hodnotenie, ale inak to nestojí absolútne za nič. Strata času. 35% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mám taký pocit, že čím viac sa na nejaký horor teším, tým viac som potom sklamaný. Tento bol dobrý, lenže dobrý znamená v tomto prípade priemer. Je zbytočné riešiť nejaké technické aspekty filmu, pretože všetko - od kamery, cez scenár, hudbu atď. bolo na veľmi dobrej úrovni, dokonca aj atmosféra slušná. Problém je akurát v tom, že som sa počas celého filmu zľakol možno raz, dvakrát? Príliš veľa kecov, málo šokov, málo akcie. Najlepších bolo záverečných 15-20 minút, keď sa konečne objavili nejaké príšerky, ale do tej doby - s výnimkou pár svetlejších momentov, keď mal hlavný hrdina nejakú víziu - nič moc. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Májové, soudný den, apokalypsa. V poslední době je tématika devastace ve spojení s daty poměrně v kurzu. 11-11-11 je průměrný horor, který nabízí pár lekaček a před nástupem finální gradace poměrně ucházející atmosféru. Hloupý scénář a chabé herecké výkony většiny představitelů odsuzují tento snímek do záhuby. Ještě, že tak. Kromě zarytých fanoušků žánru nemá film potenciál oslovit nikoho dalšího. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se silně nepovedlo. Bousman ukázal svou Genetickou operou, že má osobitý styl, cit pro úžasný vizuál a hlavně nápady. Následující cover verze Mather´s Day však nedopadla úplně šťastně, a tahle jeho novinka dokonce potvrdila, že bez dravosti Saw a neomezeného světa Repa se tenhle tvůrce stále víc motá v bludném kruhu. 11-11-11 je totiž až nečekaně nevydařený okultní horor, co sází spíše na nekonečné řečičky o náboženství a ztracené víře, než na budování napětí. Něco jako atmosféra dá o sobě vědět v posledních minutách, jenže to je po hodinové seanci už příliš pozdě. Pokud Bousman pro hororového diváka nenajde atraktivnější téma, jeho kariéře hrozí prudký pád na držku. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nejslabším článkem tohoto thrilleru je samozřejmě zápletka. Tedy ne že by neměla potenciál, naopak, ze začátku má poměrně zajímavý rozjezd a celá ta myšlenka vlastně nebyla původně nejspíš špatná, ovšem postupem času začíná jednak ztrácet na tempu a navíc namísto postupného nabírání na síle se začíná celý příběh čím dál víc utápětt sám v sobě, aby ve výsledku nakonec vygradoval do vážně slaboučkého blábolu, rádobynečekané, překvapující pointy, která je ale přitom tak ..., no nic, mě prostě vůbec nezaujala, nepobavila, nešokovala. Nutno ovšem podotknout, že právě jen postupně slábnoucí a čím dál více pomatenější vývoj příběhu je to jediné, co pro mě v 11-11-11 vyloženě selhalo. Celkově hodně potemnělé vyznění, velice solidní atmosféra a velice přesvědčivé herecké výkony sympatických a neokoukaných herců, to vše na mě zapůsobilo totiž jinak velice funkčním a nenudícím dojmem. Myslím, že Darren Lynn Bousman zkrátka není vůbec špatným tvůrcem, s filmem umí pracovat a dodat mu vlastní ksicht, jen by si měl skutečně vybírat lepší scénáře. Prostě jako stylová podívaná OK, jako šlapající thriller s poutavou zápletkou bohužel ale bída. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu je pochopitelně mnohokrát k vidění číslo 11. Některé jsou ihned viditelná (např. na hodinách). Jiné jsou lehce skrytá, jako například číslo hotelového pokoje hlavního hrdiny Josepha (Timothy Gibbs) je 713 – když čísla jednotlivě sečteme, dostaneme právě číslo 11. (Hovadin)

Reklama

Reklama