Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie Cuba Gooding Jr. (Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jerry Maguire, 1996) se představuje v roli novináře Lewise Hickse, specialisty na brutální vraždy. Když Hicks jednoho dne objeví zohavené tělo své nové přítelkyně a do ruky se mu dostane děsivý deník se jmény dalších plánovaných obětí sériového vraha, musí najít způsob, jak krvavým jatkám zabránit dřív, než bude pozdě. Tikot hodin je napínavý psychologický thriller, který navazuje na tradici filmů Mlčení jehňátek a Sedm. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

djcremo 

všechny recenze uživatele

Takto to nejako vyzerá, keď sa scénar zbúcha narýchlo. Potom aj dej je nelogický a v určitých momentoch vyznieva až trápne. Hlavne v závere filmu som sa nestíhal čudovať nad kde to má nejakú logiku. Samozrejme tomu zodpovedajú aj herecké výkony. A zrejme ani tvorcovia to nebrali nejako vážne, keď si nedokázali všímať pri natáčaní nezrovnalosti. Ako jeden príklad uvádzam, ako sa vyšetrovateľ pri vypočúvaní hlavného hrdinu v dome objavoval striedavo s gumenými rukavicami a bez nich po tom ako si ich dal s rúk dole. A takých kravín je vo filme viac než dosť. To bolo pre mňa asi aj najzaujímavejšie na celom filme, lebo som sa pritom bavil a smial neskutočne. Keď už fakt nebudete vedieť po čom siahnuť tak len kvôli tým nedostatkom sa to oplatí. Schválne, kto ich nájde viac? ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Felicia Carson !! Svobodná, bezdětná.. Zemře dneska !! Vidíš ?? Je to psáno, tak se to musí stát.." Překvapivě dobrá, jak říká Ďurko Červeňák, pizdovina, v níž ta psychologická rovina šlape nepoměrně lépe než vše ostatní, a které ta třetí hvězda unikla snad jen o pinďoura Cubova zaprášeného strejdy Oskárka.. Musím říct, že mě ty vyloženě béčkové projekty režiséra Ernieho Barnabashe až na výjimky hodně baví, vybírá si potenciálně velmi silné a zajímavé příběhy s dost odvážnými motivy, které však téměř vždy doplatí na zhovadilost scénáře, tady John Turman nejspíš sám sobě operoval čelní lalok, nicméně téměř nikdy vyloženě nezklamou.. V případě velmi svižného Tikotu hodin mě ty kiksy tvůrců mrzí jako málokdy, protože ten rozhodně platí za nejsympatičtější sólo snímek Cuby Goodinga Jr. za hodně dlouhou dobu, navíc svou roli si hodně užívající Neal McDonaugh, stejně jako jeho mladší já Austin Abrams, hláškuje jako o život.. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dospělý vrah z budoucnosti si přišel "opravit" za pomoci stroje času, který sám sestavil, svoje nepříliš ideální dětství. A Cuba Gooding v roli investigativního novináře píšícího články o masových vrazích je jediný, který ho dokáže zastavit. Spojení scifi a thrilleru má sice celou řadu nedostatků, ale dívat se na to dalo. Začal bych už nízkým rozpočtem, který způsobil, že po trikové stránce je film žalostný. Rovněž ve scénáři se to hemží logickými lapsusy a do úst herců jsou místy vkládány repliky, které jakoby vypadly z nějaké parodie. Tak třeba vyšetřující detektiv pronese nad rozřezanou mrtvolou ženy repliku "že byla hezká" anebo selže český překlad, který po zobrazení časového určení 9:47 pm oznámí, že je to 19:47 hod.! Prostě chyb by se tady jeden nedopočítal, ale pokud se od nich odkloníme vychází z toho slušný thriller se scifi zápletkou o novináři, který zpočátku pátrá po vrahovi asistentky státního návladního jež byla jeho přítelkyní a kterého sice mohl dopadnout, ale místo toho se zmocnil jeho deníku a začne na vlastní pěst pátrat po tom co mají společného ženy figurující na seznamu dalších obětí. Zpracování je na hranici dobře natočeného televizního filmu a Cuba Gooding po všech těch otřesných komediích zase jednou hraje seriozní postavu, ačkoliv jako držitel Oscara je pro mě nepochopitelný. Do role záporáka mohli klidně vybrat někoho charismastičtějšího než je Neal McDonough. Film má několik originálních nápadů, trochu si pohrává s myšlenkou zda už v dětství budoucí vrah může projevovat sklony k násilí a výsledek je celkově uspokojivý. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rutinní thriller o sériovém vrahovi kombinovaný se scifi motivem cestování časem. Ten ale opravdu není řádně využitý, nejde zkrátka o ten druh s časovým paradoxem, se kterým si vyhrál na poli komediálního žánru Zameckis ve své sérii Návrat do budoucnosti. Průměrný scénář a průměrné herecké obsazení, ze kterého vyčnívá jen Neal McDonough, který dokázal svému záporákovi vtisknout charisma. Vlastně je jediným pozitivem tohoto jinak zapomenutelného filmu. Celkový dojem: 40 %. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasický thriller novinář vs. sériový vrah, ale chyba lávky, tohle je o cestování v čase. Není to sice nic nového a podobná zápletka už byla stokrát vyčerpaná, ale tady to příliš nevadí. Tikot hodin je velmi příjemný filmík, který sice v paměti příliš dlouho neutkví, ale spolehlivě pobaví. Gooding a McDonough jsou dobrá dvojka. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Baton Rouge ve státě Louisiana. (Terva)
  • V kalendári možno vidieť, že 17. apríl 2011 je sobota. V tento deň bola v skutočnosti Kvetná nedeľa. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama