Reklama

Reklama

Fenka dlouhosrsté kolie Lassie (čti Lesi) je po předcích výjimečně inteligentní, krásné a svědomité zvíře. Její přátelství s chlapcem Joem (Roddy McDowall) v rodině Sama Carraclougha (Donald Crisp) však naruší špatná finanční situace jejích majitelů. Po dlouhém a těžkém rozhodování ji nakonec otec prodá mylordu Rudlingovi (Nigel Bruce) do jeho velkého psince. Protože se Lassie nehodlá vzdát SVÉ rodiny, neustále mylordovi utíká a popuzuje tak proti sobě pomstychtivého Hynese (J. Pat O'Malley), který se o ni stará. Když mylord i s vnučkou Priscillou (Elizabeth Taylor) odjedou do Skotska, Lassie uteče znovu a vydá se na mnoho set mil dlouhou cestu ke svým, na které potká hodné i zlé lidi a naučí se něco o světě. (monolog)

(více)

Recenze (32)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Lassie je legenda, o ktere jsem slychal od svych babicek jiz v utlem veku, ale za dob socialismu (jako dite) jsem nemel bohuzel sanci tento slavny rodinny film videt. Napravuji tedy dnes, v tomto predvanocnim obdobi, a musim ocekavane konstatovat, ze film je to hezky a dojemny, a pokud si k nemu uvarite hrnec caje, nakrajite babovku a zalezete do deky, budete spokojeni. Pokud par minut zdrimnete, nevadi... :-) A muzete zde videt malou Elizabeth! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Praotec všech zvířátkových filmů s nejslavnějším psem všech dob. Tenhle žánr jsem moc nemusel už jako dítě, navíc je to šílený kýč, kde většina postav působí jak z pohádky. Na druhou stranu jako dětský film pro dětské publikum to nemá chybu a Lassie sbírá všechny plusy, co ten pes dovede zahrát je neskutečné. Nemám sílu dát míň než 4*. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Pro drtivou vetsinu ceskoslovenskych divaku ocividne kyc, pro me jedno z nejklasictejsich filmovych zpracovani o zvireti. Lze debatovat o kvalite zbyvajicich 10 filmu, ktere postupem casu nasledovaly, ale originalni filmovy zpracovani je proste klenotem kinematografie a nazory dnesniho divaka na tom tezko neco zmeni... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +nádherný příběh, velice fain herci, melodická hudba a nádherná příroda, happy end -v podstatě není, nebo možná Roddy se s Liz mohl více skamarádit/// Opravdu velice smutný a zároveň pěkný film pro všechny generace. V dětství jsem viděl verzi z roku 94, ale bylo příjemné zjistit, že i tato nejstarší verze má své kouzlo a dokáže velmi zaujmout./// Celkem 89%/// ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl dítě, tak by mě Lassie v tomhle provedení asi ještě dojala, je zde i trocha napětí, jsou zde zajímaví herci, navíc je to v barvě, ale v současné době mi to přijde jen jako klasický film se zvířetem, které je sice hodně chytré a pěkné, ale nic víc v tom není. Snad že tenkrát Lassie byla mezi prvními zvířaty, která získala takovou slávu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (9)

  • Hlavní hrdina Pal bývá označován za nejslavnějšího filmového zvířecího hrdinu všech dob. S podobnou oblibou u diváků na celém světě se setkala už jen kosatka Keiko ze snímku Zachraňtě Willyho (1993) a jeho dalších pokračování. (Karlos80)
  • Lassie bola prvým zvieracím hrdinom, ktorý dostal hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy a ktorého uviedli do Zvieracej siene slávy. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)
  • Během několika mála let po premiéře tohoto filmu vzrostl počet kolií ve Spojených státech z 3000 tisíc na zhruba 18 400. (Karlos80)

Reklama

Reklama