Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh popisuje úsilí dvou bratrů stát rockovými hvězdami, zatímco se jejich spolužáci (U2) stanou jednou z nejslavnějších kapel na světě. Film je natočen podle skutečných událostí. (Ant)

Videa (2)

Trailer

Recenze (88)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Něco mezi biografií a prdlou komedií. Je potřeba se na film takto dívat, protože ani jedno samo o sobě to není. Kdo se té kombinaci nebude bránit, užije si moc příjemný a skvěle odvyprávěný příběh. Každé druhé důležité rozhodnutí hlavního hrdiny jsem s ním prožíval a říkal si, že snad konečně... a to mi hlavní hrdina ani moc sympatický nebyl. Když jsem si navíc přečetl, že Ben Barnes vše sám odzpíval, musel jsem uznale pokývat i nad jeho výkony. Jeho hlas na vystoupeních mi hodně připomněl frontmena kapely The Darkness. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem letitým majitelem závislosti na garážovém zvuku rockových kapel a navíc vždy nadšeně zastříhám ušima, když se v jakékoli spojitosti někde v blízkosti písmene U vyskytne zatoulané číslo 2. A ačkoli U2 v tomto snímku představují pouze porovnávací veličinu, kterou bratři McCormickové hodlají hladce zadupat do země již při svém startu na cestě do rockové síně slávy, tak já rozhodně zklamán nejsem. Muzika mne nadchla, naivní souboje nýmandů s papežem či Live Aid pobavily a ten zbytek by neměl pokazit náladu žádnému fandovi irského rocku. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kapela U2 patří mezi mé nejoblíbenější, no je fakt, že z tohoto úhlu pohledu jsem se na ní nikdy nedíval :-) Velmi zajímavý námět, o to víc, že je podle skutečných událostí. Ben Barnes je jako žárlivý, ale o to zapálenější muzikant perfektní, Robert "Misfit" Sheehan i s tím svým retardovaným výrazem nezůstává pozadu a Martin McCann jako samotný Bono v určitých scénách od toho opravdového téměř k nerozeznání. Film nejen pro fanoušky této irské legendy, nebo pro fanoušky rockové hudby, ale i pro ty, co mají rádi komedii "tak trošku jinak". Jen ten konec mě naštval- z Neila se stal uznávaný žurnál, ale jeho bratr Ivan, který teď mohl s U2 obrážet celej svět nebýt silně sobeckého bratříčka, skončil jako druhořadý kytarista regionálního postavení hrající tak maximálně na svatbách- inu ten život je někdy pěkná sviňa... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že tenhle film bude především o U2. O U2 je to hlavně ze začátku a pak se to přátelství kluků z Dublinu rozdělí a film si jde svým tempem a s jinou kapelou, která dostává na frak snad nejhůř, jak to jenom jde. Irové jsou zřejmě humoristé, protože pokud je tenhle film opravdu přesně podle pravdy a biografie tvůrce té kapely, tak si říkám, že i kdyby mě přejelo čtyřikrát stejné auto, pořád bych měl narozdíl od nich docela štěstí. K tomu mě bavili výborné herecké výkony Bena Barnese a Roberta Sheehana. A nejlepší na tom všem bylo, že veškerá hudební čísla si sami odehráli a nazpívali. To opravdu klobouk dolů. Celkově tak musím říct, že to není pětihvězda, ale pořád se jedná o opravdu slušný příběh ze 70. let v Dublinu, který nenudí ani jednu minutu z celého filmu. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem se na tento film podívala hlavně kvůli Robertu Sheehanovi (a díky Misfits) a taky kvůli dlouhovlasému Benu Barnesovi. Rozhodně mě pobavil, v pár místech dokonce rozchechtal, takže svou podobu komedie splnil. Ben Barnes mě v roli pyšného a sobeckého Neila McCormika neuvěřitelně štval, ten opravdu co mohl, to podělal. Robert Sheehan je sympaťák a ukazuje, že umí hrát i bez přehnaného pitvoření a dávky pozérství.... A Bono... jo, tak ten se povedl. Za mě čtyři! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Ben Barnes o sobě říká, že neumí tancovat, a tak je rád, že si mohl zahrát v takovéhle komedii, aby svůj srandovní tanec využil. (veronys)
  • Než byl film natočen, musely být Benu Barnesovi ostříháíny vlasy. Poté si však tvůrci uvědomili, že je třeba natočit také scény, ve kterých bude jeho postava douhovlasá. Některé scény proto Barnes natočil s parukou. (veronys)
  • Ben Barnes písně "Where We Wanna Be" a "The Great Beyond" nazpíval osobně. (skinny)

Reklama

Reklama