Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdo se už asi nikdy nedozví o malé skupince trestanců, která na začátku 2. světové války vykonala obrovský hrdinský čin. A i když byli v té době považováni za vyvrhele, za černé ovce společnosti, dokázali víc než leckterá armáda. Píše se rok 1941 a Němci pokračují ve své invazi do Sovětského svazu. Partě vězňů z ruského trestaneckého tábora se mezitím podařilo dostat na svobodu a usadit se v neznámé vesničce. Nikdo ze sedmi mužů ještě netuší, že místo si již dříve našli fašisté a udělali si zde v jednom domě základnu s municí. Z uštvaných trestanců na útěku se stávají hrdinové, kteří svou statečností ochrání obyvatele vesnice a významnou měrou přibrzdí vpád nacistů do východní Evropy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Řitka video strč si ten dabing do řiti. Když nevíte jak dabovat tak to nedělejte a z polska a ruska si příklad neberte. Když jste chtěli nechat mluvit němce německy tak jste měli vložit titulky a ne je nechat mluvit a přes ně dabéra. Jinak k seriálu, od začátku jsem byl spokojen, no a vydrželo to až do konce. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

To se u nás často nevidí, tak „po rusky“ vyprávěný příběh z války, ale bez příkras a chrabrých gerojů. Chvílemi jste jak v ruské pohádce, ale temné, "kde v každý čas něco zlého stát se může". Takže, vlastně klasika. PS Nejde o seriál, ale o film, natvrdo rozstříhaný na čtyři části. Za prostoduchost elitní německé jednotky (jak to bývalo pravidlem v sovětských filmech) hvězda dolů. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o sedmi uprchlících z ruského trestaneckého tábora, kteří jako sedm statečných ochrání vesnici před německými fašisty a ještě se jim podaří přibrzdit vpád nacistů do východní Evropy. Čtyřdílný seriál už nevyniká typickou syrovou reálnou výpravou, jak jsme od sovětských filmařů zvyklý. Přesto určitá snaha vidět je. Místy je to značně nezáživně ukecané, místy komornější a místy i vcelku napínavé, ale výhra to vyloženě také není. Námět příběhu má zajímavou myšlenku. Jestli by to bylo reálné, nechť posoudí historici. Jako seriálový počin to ale nedopadlo zase až tak zle. Hlavní výsadou je hlavně absence politického oslavování strany a rudé armády. Hned se na to jináč dívá. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Ani mě se bohužel nepodařilo rozšifrovat, co přesně v tomto zapadlém kraji a zablešených vesnicích vlastně bylo, že to přilákalo německého nepřítele a toho sovětského pronásledovatele, oč se vlastně všichni tak hrdinně utkali. Začátek mi byl nesrozumitelný, konec ho měl vysvětlit - chápu to tak, že náš špion - u jehož příbuzných ale měli Němci sklad - věděl a podal hlášení o začátku války i s chlupama, což ale nějaký úřada jen tak založil? A mezitím se prostě utíkalo a bojovalo? Málo logiky, jak americká fantasy, drak chyběl. ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Dálší Ruský seriál v řadě , který se spíš řadí k průměru ( na Trestný prapor a na Likvidaci to rozhodně nemá ) . Děj není nijak objevný , herci jsou dobře vybrání , natočeno je to standartně . Skrátka neškodná válečná podívaná . ()

Joostas 

všechny recenze uživatele

Připomíná Proškinův majstrštyk Chladné léto 1953.Po všech stránkách v nejlepší tradici dobrých ruských filmů o válce. ()

Branicky 

všechny recenze uživatele

Slabý válečný seriál s neurčitou zápletkou. V opuštěné vesnici se potká oddíl parašutistů se skupinou trestanců na útěku. Během všech čtyř dílů jsem vlastně nepochopil, co tam přišli Němci dělat a proč je pro ně ta vesnice tak důležitá a jaké to "rozhodující" akci kriminální hrdinové vlastně zabránili. Za výslovnou blbost považuji možnost, že se uprchlíkům podařilo v hlídané vesnici vykopat dopředu hroby pro všechny Němce - co to mělo být? Za klad série považuji ztvárnění závěrečného boje mezi skupinami. A na závěr malé varování - pozor na Rusa s kládou v ruce! ()

kpt.Johanson 

všechny recenze uživatele

Poměrně nuda. Levný televizní film, který neurazí a ani nenadchne. Ruská televize je podobných námětů a zpracování plná a tolhle nijak nevybočuje z řady. Jen podotknu k dabingu, viz komentáře níže. Rusové sami přímo tvoří filmy už originálně tak, že cizí jazyky jsou v originále a přes ně je jednohlasý lektor dabingový překlad. To není chyba, takhle je to natočené už v originále. Ano, mohlo se to pro CZ dabing udělat líp. třeba jen dabing rovnou, nebo titulky, ale alespoň máte zážitek stejný, jako rodilý pozorovatel. No, dal jsem tomu dvě hvzdy, než jsem to dokoukal. ty poslední scény, hodné pátku třináctého a dalších pubertálních vyvražďovaček mi to hodnocení ještě o hvězdičku shodily. ()

aribari

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem Mr. Bulánka. Český dabing je naprosto otřesný, nejen zmiňovaný dabing Němců. Lituji, že neumím líp rusky. ()

Reklama

Reklama