Reklama

Reklama

Vteřiny před vraždou

(seriál)
  • Německo Countdown - Die Jagd beginnt (více)
Německo, (2010–2012), 18 h (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Anne Diemer, Sebastian Ströbel, Chiara Schoras, Andreas Windhuis, Oliver Stritzel, Philipp Baltus, Johann von Bülow, Hanno Koffler, Catrin Striebeck (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Kde jiné kriminálky končí, Vteřiny před vraždou začínají. Přesně víte, kdy se zločin stane. Až na konci se ale dozvíte, jak k němu dojde a jak to s obětí dopadne... (TV Prima)

Recenze (26)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh seriálu, na který se koukáte, protože už třetí den se povalujete s horečkou, snažíte se prolévat hektolitry čaje, doufáte ve své brzké uzdravení a už skuteční nevíte, co byste roupama dělali. Tak si ze zoufalství pustíte televizi. Když vyselektujete cokoliv z americké provenience, zbudou reklamy, po tisící opakovaný film na CS Filmu, nebo německá kriminálka. Reklamám příliš neholduji. Některé filmy si i přes svoji velmi chatrnou paměť velmi dobře pamatuji, takže je jasná. Neurazilo mě to, nebude mi vadit, když několik desítek dílů neuvidím. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Po 3 dílech, jsem tomu chtěl dát ještě šanci. Bohužel nedám. Nezáživné vyšetřování, kdy každý na koho narazí je označen za vraha a jen čekají kdo se první přizná, je dost otravně nezajímavé. Obě hlavní postavy jsou mi protivné a hlavně ON který je sexistický hovado - toto je ovšem součást každého seriálu. ON ( tedy všeobecně muž ) je vlastně taková ta romantická postava a je v pořádku že má v každém díle ženskou. ONA ( tedy všeobecně jakékoliv ženská ) je jen unylá fiflena, která je považována za kurvu, protože se vyspí s každým na potkání ( toliko o tom jak je vnímána naprosto stejná situace, v případě obou pohlaví ) ()

Reklama

eccola 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů se zdá, že největší problém je s označením "krimi" seriál...já osobně považuju tenhle seriál za slušnou oddechovku, která není hloupá, má slušné dialogy a mezi hlavní dvojici to jiskří. A to, že se v každém díle "řeší" nějaký případ vraždy, je podle mne hlavně dobrým spojujícím prvkem jednotlivých epizod. Když srovnám s některými francouzskými či italskými seriály, nemám co řešit - slušný průměr. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když chvíli po úvodní startovací scéně s nalezením mrtvoly vidíte těsně před úvodními titulky epizody závěrečnou "vraždící" scénu (tedy potenciální vraždu další), nevyhnutelně vám hlavou proběhne kompletní - značně omezený - počet možných rozuzlení. 1) Ten, kdo je ukazován jako vrah, je vrahem původním, a jeho aktuální oběť je v poslední sekundě zachráněna. 2) Totéž, ale další vražda se taky povede. 3) Nejde o původního vraha, ale o oběť nebo komplice, a domnělá oběť je tím původním vrahem - vyústění scény jsou stejná jako v případech 1 a 2. Ano, jsou možné jisté nuance, a nevyhnutelně k nim při vymýšlení dalších a dalších dílů dojde, ale mně osobně to tedy rozhodně nestojí za to, abych čekal přes reklamy před začátkem, a jedny či dokonce dvoje reklamy během dílu. Šokem pro mě bylo zjištění, že ani nejde o původní německé dílo, ale o zakoupenou licenci španělského o dva roky staršího seroše Cuenta Atrás. Ale Němci točí Ingo Lenssena, takže co od nich můžete v ohledu nějaké soudnosti čekat, že?:) Myšlenka "je to něco jako Columbo" je na místě, jenže Columbo měl styl a především stál na deduktivním procesu titulní postavy. Tady sledujeme naprosto normální německou televizní kriminálku, jakých je kýbl (BTW krásné české slovo), ozvláštněnou jen a pouze těmi problesky a odpočítáváním, které je naprosto zbytečné, když znáte myšlenku celého seriálu a umíte hodiny:P Jediné, co je tu pozitivní, je mladá ústřední dvojice, která má šmrnc (byť On je mně celkem nesympatický floutek) a fungující chemii. Rutinní výplň programového vakua, téměř bez chuti a bez zápachu. 50% ()

AweDuckling 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na to koukala jako na oddychovku, nenáročnou kriminálku, od které jsem nečekala zbytečně moc, tak to vůbec nebylo špatné. Ano, není to nic, v čem bych se mohla nimrat a hledat tam "vyšší poslání", superkvalitní speciální efekty, úžasné herecké výkony nebo kdovíco, ale určitě to pro mě není hned žádný odpad. Ústřední herecká dvojice je sympatická a občas "zaperlí" i nějakým tím fajn vtípkem. ()

Galerie (319)

Reklama

Reklama