Reklama

Reklama

Chambre jaune

  • angličtina Yellow Room
Krátkometrážní / Fantasy / Horor
Belgie, 2002, 8 min

Recenze (10)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Úchvatné záběry, precizní režie, dokonalá kamera, působivá práce s detaily. Eroticky-hororový nádech, který jde slyšet (zvuk hlazení po ženském těle koženou rukavicí), vidět (dotýkající se břitva ženského těla) a vnitřně cítit (bolestivý pohled říznutí). Artová dokonalost, která mě dokáže uchvátit v plném rozsahu - tak jako Amer. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Krátký pre-Amer od jeho tvůrčí režisérské dvojice Cattet - Forzani. Je zde jasně vidět, že oba režiséři svůj styl pilují již od začátku tvůrčí kariéry. Tenhle kraťas je vizuálně-sonickou estetickou orgií, která fetišizuje vraždu mladé dívky koženým vrahem do sexuálně vypjaté podoby snového orgasmu. Vše je přivedené skoro do dokonalosti, stejně jako v pozdějším magaopusu. Na plný počet to ale tentokrát nevidím, jelikož přece jen mi na začátku filmu trochu vadil onen skákavý střih, který mi do celkové koncepce zkrátka nějak nesednul a spíš jsem přemýšlel jestli není porucha na mém přijímači :-)))) . Ale to je samozřejmě subjektivní. 8/10 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisérské duo Hélène Cattet a Bruno Forzani neznám, tedy hlavně jejich celovečerní tvorbu. Tento belgický snímek je tak pro mne premiérou a popravdě, mne zprvu moc neokouzlili. Začátek je totiž dost chaotický, hlavně co se kvality kamery týče. Jakmile se však „pár“ začne oddávat dosti zvláštnímu způsobu uspokojení v posteli, kdy nabroušená břitva jezdí po ženském těle a ta jen slastně vzdychá i při říznutí– no zajímavé zpestření by to vážně mohlo být, ale nevím, co by na to řekla moje… ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Úvod zaujímavej kariéry dua Cattet&Forzani. Je vidno, že v tomto filme sa čiastočne ešte len hľadajú, no zároveň je to pre mňa zatiaľ asi najmrazivejší zážitok z ich úctyhodnej tvorby. Prim ako vždy hrajú čierne kožené rukavice a britva. Tentoraz sledujeme dej očami úchylného suseda krásnej ženy, žijúceho v "žltej izbe". Vizuálne aj po zvukovej stránke podmanivé ako vždy, ale dômyselné napätie nie je ešte stopercentne doplňované ich zmyslovou poetikou, ale je prekladané prvkami približujúcimi tento kraťas aj širšiemu (no, to je trochu diskutabilné) publiku. Za mňa plná paľba, pretože tentoraz už ma uchvátili naprosto dokonale. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Perfektný kraťas ! Keď si to porovnám s nasledujúcimi snímkami tak nemôžem inak než vyzdvihovať túto silne umeleckú dvojicu. Režisérske duo : Hélène Cattet a Bruno Forzani od začiatku svojich prác vedeli čo robia. Mali svoje zameranie už od začiatku a ja iba konštatujem že v nasledujúcich dielach sa tak troška..... kopírovali. Proste toto je pre mňa dokonalý Amer v 7 minútach. Dokonalé osvetlenie, kamera, zvuky dokonca ani fotopoviedkové vsuvky mi neprekážali. Podľa mňa sa už v nasledujúcich snímkach nezlepšovali.... nemali čo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama