Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rundskop (v holandštině „hovězí hlava“) je thriller o mafii, která v Belgii vydělává na hovězím masu ze zvířat, kterým podává hormony. Vyšetřovatel Daems je nalezen mrtvý, zatímco jeho BMW zmizelo. Co s tím mají společného maskulinní Jacky, Vlámové a Valoni, hormony a temná atmosféra? (Pevek2)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Trochu divný film musím říct. Ono z té Belgie nic normálního asi nevyleze :) Každopádně film o týpkovi, který se nápadně podobá kravám, které s rodinou chovají. Cpe do sebe podobné sračky jako cpou kravám, aby byly takové větší a lepší. Což je záležitost na pomezí mafie. Nicméně našeho hlavního hrdinu trápí jiné trauma, díky kterému se odváží dokonce do parfumérie. Na jedné straně Vám ho musí být líto, na druhé je to hovado. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vynikající Matthias v roli, kterou by mu žádný chlap nezáviděl, jen by stačila kratší stopáž i když pro psychologickou sondu je někdy zapotřebí delší ponor do hlubin Jackyho duše. Atmosféra byla jak jinak, než tmavá a ponurá a u takových typů filmu jen ještě víc umocnila Jackovu zoufalost, beznaděj a s tím spojené jeho chování. Je škoda, že jsem cítila určitou odtažitost, která byla daná zřejmě scénářem, který mě nenadchnul natolik, abych šla výš, nicméně ta trojka patří mezi ty lepší. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKDY MUSÍME PŘÍRODĚ TROCHU POMOCI“....... /// Véna (v Belgii) krmí bejky, jsou jak sloni velký. Vypadaj jak balony, žerou totiž hormony. Stejně jako Jacky. (omyl kámo, film nebyl zdaleka tak vtipnej jako moje verše!). Historka, jak se Jacky k růstovýmu hormonu dostal není veselej příběh. Sama ovšem celej film neutáhne. A na to, že to má bejt o mafii, je tu málo mafie (,,teploučkej“ bonzák tomu taky moc nepomáhá). Všechen ten dobytek a vitamíny jsou tu jen tak na pozadí vyprávění o chlápkovi, kterej je (nešťastně) zamilovanej, ale taky dokáže vyrobit mentála (z chlapa) na počkání. Není to znepokojující. Teda možná je, ale ne ten film. Třeba já se potkat s Jackym, tak ho ze mě taky udělá. Používám totiž často jedno takové slůvko (ne prcat to není – ale za to by mě asi taky....) - je to slůvko vole. A víte co, ať si mě najde – vole, vole, vole! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když píchat, tak jehlou! 2.) Jak si žije čokoládová kravička už vím. Teď bych rád zjistil, co papá bejček, ze kterýho maminka připravuje stejček. 3.) Thx za titule ,,r t fisch“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě to, krásně se to jmenuje, má to pěkný plakát, hraje v tom chlapík, kterej mě totálně odrovnal v "Na dřeň", takže jsem se na to hodně těšil, ale steklo to po mně jak voda, vůbec nic to ve mně nezanechá, maximálně tak myšlenku na rozmašírovaný koule nějakýho malýho kluka. Ale příběh? Nula. Sympatie k některé z postav? Absolutní, absolutní nula. ()

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Fascinujúce a úprimné dielo mladého tvorcu. Po celý čas sledovania stopáže som chcel, nie! Musel som byť na jeho mieste a mstiť sa. Následne prišiel efekt rozhodnutia a logiky, ktorý mňa zase posadil do kresla. Absolútna nutnosť sledovať, uvažovať a dúfať či riešiť. Som očarený! http://www.youtube.com/watch?v=KCofl1gudy8 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Hlavný predstaviteľ filmu, M. Schoenaerts, študoval pred začatím nakrúcania limburský dialekt. Tento jazyk – limburčina – sa používa v Holandsku, Belgicku a v časti Nemecka, predovšetkým v hraničnej oblasti týchto troch štátov. V Holandsku má štatút regionálneho jazyka. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach po celom Belgicku. Celkovo trvalo len 35 dní. (MikaelSVK)

Související novinky

Belgický býk míří na americký jih

Belgický býk míří na americký jih

02.03.2014

Těžko vyslovitelné jméno Matthias Schoenaerts je stále mnoha lidem neznámé, ale chlapík za ním má již několik let nakročeno k tomu stát se jedním z nejžádanějších evropských herců své generace.… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama