Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Drive

Drive (2011)

Někdy toho není třeba moc říkat a přesto je to silnější než tisíce vyřčených vyznání. Dokonale vykreslené postavy, z každé scény je i beze slov cítit, co se mezi nimi děje. A to všechno nasáváte jako houba, abyste byli okouzleni scénami našlapanými pocity. Pocity, které jsou tak silné, že je lze těžko popsat.... a jsme zase na začátku.... Trešničkou (nebo spíš vlastně pořádně uzrálou sladkou třešní) je hudba...která je nádherná, dokonalá, nejlepší (a už mi hraje v uších:). Pro mě film roku. Jednoznačně.

Křtiny

Křtiny (2010)

Velmi syrové a drsné. Jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděla. Marně vzpomínám, který film se mnou kdy dokázal udělat tohle.. Přesně toto na filmech zbožnuji, když všechny emoce, které tam jsou vecpané prožívám tak, jako by se to dělo přímo mně. Není jich ani moc, ani málo, prostě tak akorát. Navíc zde ta filmařská čistota, lehkost, jednoduchost, kontrasty. Výborní herci, perfektně zvolení typově (radost na ně koukat). Febiofest 2011.

Býčí šíje

Býčí šíje (2011)

Slovo "síla" tento film dokonale definuje po všech stránkách. Film, na který se nezapomíná. [MFFKV 2011]

Blue Valentine: Milostný příběh

Blue Valentine: Milostný příběh (2010)

"Chtěla bych vidět jak přemýšlíš o tom, co říkáš, místo abys říkal to, na co neustále myslíš." Dokonalí Ryan Gosling a Michelle Williams.

Za borovicovým hájem

Za borovicovým hájem (2012)

'If you drive like lighting you're gonna crash like thunder'. Pro mě ve výsledku dokonalé, přestože první část byla naprosto strhujicí a další dvě už se jí nedokázaly zcela vyrovnat pro svůj lehký klišoidní kabátek. Ale i to je vlastně dobře :) Derek Cianfrance je v mých očích jeden z nejlepších režisérů, jeho styl mě fascinuje a doufám, že s panem Goslingem upeče ještě minimálně třetí kousek.

Nezapomeň na mě

Nezapomeň na mě (2010)

Čím dál více mě unavuje srovnávání všech filmů, ve kterých Robert Pattinson hraje s Twilight Sagou. Proč? Co má on jako herec společného se špatným scénářem a špatně odvedenou prací režiséra? Opravdu velmi smutné a pokrytecké. Pattinson je dobrý herec, dokonce si troufám říct, že velmi dobrý herec. Už jen ta jeho úžasná mimika obličeje... Remember Me je výborný film, který zachycuje životní marnost, nicotnost a krutost, přestože místy dokáže diváka inteligentně rozesmát. Závěr, při kterém vám začne šrotovat v hlavě, co strašného se ještě může lidem, kteří toho v životě tolik ztratili, stát, je naprosto strhující. "Ghandi said that whatever you do in life will be insignificant. But it's very important that you do it. I tend to agree with the first part."