La traviata (TV film)

La traviata

Hudební / Drama / Romantický

Německo / Japonsko / Rakousko, 2005, 150 min

Brian Large

Osvědčená Verdiho klasika obsazená skvělými hlasy s hereckými schopnostmi (byť samozřejmě operními;)), tentokrát v naprosto strhující inscenaci ostříleného harcovníka Briana Large. Minimalistická a dokonale funkční scéna dokreslující emoce prýštící z hudby a zpěvu, výborný zážitek - a pro mě osobně i jeden z důkazů oprávněnosti existence veřejnoprávní televize. Kde jinde myslíte, že byste se k záznamu tohoto jedinečného představení dostali? Mezi OVRZem, Onurem, Adamcem, Earlem a dalšími asi ne, že. 80%, byť u záznamů divadelních představení jde hlavně o střih a práci s kamerou, ostatní aspekty už nejsou věcí filmovou, a tudíž z hlediska hodnocení ne úplně férovou;) Pod zorným úhlem kulturního počinu a diváckého prožitku obecně je to určitě devadesátka.(5.3.2011)

no to bola nááááááádhera :)(3.3.2011)

Inscenace superlativů. Jedna z vůbec nejepších za posledních několik let. Opravdu tvůrčí a do posledního detailu propracovaný moderní výklad této opery. Velmi sugestivní, působivé a neokázalé. Výborná práce se sborem. O profesionalitě všech zúčastněných vlastně ani není třeba mluvit - mluví sama za sebe. Netrebko a Villazón je operní pár snů, oba skvěle zpívají, dobře vypadají a velmi dobře hrají.(4.3.2011)

Villazón je skvelý, Netrebko je očarujúca. Hoci La Traviatu považujem za priemernú operu, táto dvojica dokáže zvýšiť rank každému dielu, v ktorom sa objavia.(8.12.2011)

Skvělé zpracování známé opery. Pro mě osobně jedna z nejlepších inscenací, co jsem doteď měla možnost shlédnout...(12.12.2011)

Ako povedala angar....(9.3.2011)

Krásné hlasy,dobré herecké výkony,krásná scéna a vůbec... Nádherné představení .Díky ČT.(4.4.2011)

Na operu velmi netradiční kulisy, které podpořily atmosféru celého příběhu. Dokonalá dvojice Anna Netrebko a Rolando Villazón mají nádherný hlas (ale to všichni vědí). No, prostě vřele doporučuji.(2.8.2011)