Reklama

Reklama

Yamada, samuraj z Ayothaye

  • Thajsko Yamada : The Samurai of Ayothaya (více)
všechny plakáty
Trailer

Jeden bojovník, malá vesnice, velká legenda… Japonský samuraj Yamada je na stopě velké zradě. Spiklenci se ho proto rozhodnou odstranit a on vyvázne jen díky tajemným válečníkům, kteří ho těžce zraněného dopraví do thajské vesnice Ayothaya. Tady se Yamada zotaví ze svých ran a začne se učit zdejšímu bojovému umění. Protože v zápasnické aréně brzy vyniká, je jmenován osobním strážcem vladaře a Ayothaya se stává jeho novým domovem.
Thajský historický film potěší především fanoušky bojových umění. Ukázky bojových technik jsou neuvěřitelně drsné, ale esteticky dokonalé. Předvádějí souboje s katanou i jinou chladnou ocelí, a také potyčky beze zbraně jsou patřičně tvrdé a přesvědčivě realistické.
Snímek líčí skutečný životní příběh japonského dobrodruha Yamady Nagamasiho (1590–1633), který v Thajsku získal výjimečné postavení a za své zásluhy byl jmenován guvernérem jižní provincie Nakornsrithammarat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bum, třísk, švih, prásk, třísk, bum, následně blablabla a hned po tom zase bum třísk, bác, švih. Jestli měl být tohle vrchol Thajského akčního filmu... Hlavní hrdina je mylně svými považován za zrádce, zatímco se lečí kdesi v chrámu, kde se mu také dostane prozření. Minulost a protivníci se ale vždycky znovu objeví. Už tolikrát viděné, tentokrát jen v Thajském provedení. Film skutečně jen pro fanoušky specifických bojových umění, příběh a zápletka jsou tady naprosto zbytečné. ~~~ 1,5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NA TOMTO SVĚTĚ NENÍ NIC NÁHODA. VŠECHNO SE STANE KVŮLI OSUDU.…“ /// Pokojný bojovník na thajskej způsob. Yamada řeší problémy Siamu, problémy svoje (takže problémy Siamu) a všechno to slepujou hovory ,,H“ o jednotě (Siamu vole), hledání cesty a životních hodnot. Ke všemu mi ty souboje připadaj podivně zrychlený, a nebo jednoduchý, jako v těch šikmovokejch komiksech. Víc se kecá než mlátí. Vo tom žádná. Taky je třeba prožít lásku se slečnou, jenž by mohla hrát v reklamě na thajskou manželku a prodělat výcvik, páč samuraj je proti vesničanům sračka vodsouzená k smrti. Alespoň při souboji. Ty výplně mezi řežbou mohli bejt zase smrt moje. A na konci ani nejde říct, co že vlastně ti vopičáci uměj. Jsem z těch thajskej filmů z poslední doby nějakej rozladěnej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy podle skutečnosti. 2.) Zdá si mi bejt frajeřina, vomotat někomu nohu kolem krku a jebnout ho loktem. 3.) Protože boj, to je používání noh, ruk, kolen, loktů… 4.) Thx za titule ,,sniper18“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takže tady máme další Thajskou bojovou řežbu. A zadařilo se! Tedy ... pokud se zaměříme zejména na akční bojové scény a jejich choreografii. Co se týče děje, jedná se o stokrát ohranou písničku, která ovšem příznivce akčních filmů vždy příjemně zahřeje na srdíčku. Samuraj a skvělý bojovník z Japonska se dostane do kmene Thajských bojovníků. Bojový kmen, který téměř všechen svůj denní čas věnuje tréninku bojového umění muai-thai. Samuraj je zraněný, nějaký ten čas se prospí ve svém novém útočisti a pak se zde začne poohlížet. Bojový styl, který nezná, ho zaujme a při konfrontaci svého karate+aikida selhává na plné čáře. Rozhodne se tedy požádat o tréning, je mu vyhověno a dostane k tomuto největšího mistra celého kmene. Chlapík jako z oceli, který drtí oponenty těmi nešílenějšími způsoby. Tonny Jaa zde má skutečně konkurenci... Samuraj se rychle učí a svoje nabyté bojové zkušenosti a styly ještě zkombinuje s muai-thai. Stane se z něj mistr první velikosti, ovšem na svého učitele a přítele evidentně nemá... Vesnice je přepadena japonskými šmejdy, kteří chtějí zavraždit samuraje. Přichází na řadu několik konfrontací, tasí se zbraně (meče, nože, kladiva, ...) a z filmu se stává ještě větší řežba. Krev stříká na všechny strany ... Blíží se finální zúčtování samuraje s japonským zrádným šmejdem a spoustou ninjů. V modrém osvětlení při plápolání ohňů se rozjíždí špičkový martial-arts masakr, který se exponencionálně vybičuje na maximum, když samurajovi příjde na pomoc jeho učitel. Dobrá stovka ninjů se stává oběťmi strašlivého martial-arts pekla!! ... Prostě paráda!! Thajci opět bodují. Akce, atmosféra, prostředí jsou úžasné. Akce je v pohodě srovnatelná téměř s Tonnyho kousky nebo s nedávno vzniklou, ještě lepší Thajskou řežbou, než je tato, Bang Rajan 2 (2010). Souboje jsou tvrdé, kontaktní, brutální, perfektně sesnímané. Opravdu je na co se koukat. Dějově se film zbytečně vleče a chvílemi má opravdu hodně nudné pasáže. Ale i tak se jedná o špičku v tomto subžánru a všem příznivcům bojových martial arts filmům vřele doporučuji!!! ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Úspechy ktoré zaznamenali Bang Rajany, Thajčanov navnadili a ďalší snímok nesúci sa v podobnom duchu na seba nenechal dlho čakať. Je fakt, že si stále držia svoj vysoký štandard, rýchle ruky a vysoké kopy. To že do monoetnickej dediny zakomponovali aj niekoho iného bol kus risk, ale na počudovanie vyšiel. Tak sa vo filmovom boji stretli dosť amatérsky pôsobiaci samurajovia versus siamský dedinčania, ktorí ani neorú ani nelovia len sa cvičia v bojoch. Však načo? Všetku robotu za nich odvedú ženy, a na ovocí sa dá tiež slušne vyžiť. Druhý krok vedľa spravil samotný scenár, ktorý do priamočiareho príbehu prilepil van Dammovskú vložku Súboja cti. Vložka síce zaujímavá no totálne vytrhnutá z kontextu a navyše v skrátenej forme vyznie dosť fušersky. Fakt, že k súbojom v turnaji nakoniec ani nedôjde korunuje tento veleomyl filmu. Strih, a sme opäť pri Japoncoch. A nastupuje tretí najpatetickejší krok vedľa, súboj v uličke. Efektný tak, že nejednému jatkachtivému divákovi zaplesá srdiečko, ale naivita by sa tu dala krájať na kilá. Prvý dojem z filmu bol však na vysokej úrovni, všetko mi to došlo až po projekcii čiže celkový dojem by som klasifikoval do veľmi slušného nadpriemeru hodného ďalšej projekcie. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Mám rád muay thai a páči sa im jeho štýlové zakomponovanie do akčnej kinematografie, ako sa to v ostatných rokoch efektívne darí thajským filmárom. V tvárach fúzatých kráľovských gardistov, ktorí sa na seba podobali ako vajce vajcu sa mi síce občas orientovalo trochu ťažšie, ich protivníci z radov konkurenčného klanu či japonských nepriateľov sa počas súbojov správali na môj vkus príliš pasívne, až to miestami vyzeralo, ako keby odovzdane čakali na smrteľnú ranu a výhrady mám aj k predstaviteľovi hlavného hrdinu Seigimu Ozekimu, ktorý oproti svižným Thajcom pôsobil ako poleno (pochybujem o tom, že tento chlapík niekedy v živote seriózne trénoval bojové umenia), inak je ale Yamada z hľadiska úrovne choreografie bojových scén a celkového vizuálneho dojmu uspokojivá akčná mastenica. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Buakaw Banchamek (Ai-Seua) je profesionálny zápasník štýlov muay thai (thajský box) a kickbox a taktiež je šampión K-1 MAX z rokov 2004 a 2006. (HOMERjeALIEN)
  • Film je natočen podle skutečného příběhu japonského samuraje Yamady Nagamasy, který žil v letech 1590–1630. Ten okolo roku 1612 odjel do tehdejšího království Ayutthaya, kde poté sloužil na dvoře čtyř králů dynastie Sukothai. (Raztubyl)

Reklama

Reklama