Reklama

Reklama

William a Kate: Kráľovský príbeh lásky je príbehom milostného vzťahu princa Williama, druhého v rade následníkov britského kráľovského trónu, a Kate Middletonovej, dcéry príslušníkov vyššej strednej vrstvy. William a Kate sa stretávajú na škole svätého Andreja v prvom ročníku uznávanej univerzity v Škótsku, kde bývajú na rovnakom internáte, obaja so zameraním na rovnaké predmety. Kým randili každý s niekým iným, stali sa z nich blízki priatelia, no veci sa začali meniť až na charitatívnej akcii, na ktorej predvádzala Kate priehľadné šaty, Wiliam ostal ohromený a odvtedy ju začal vnímať inými očami. Film opisuje radosti a strasti ich osemročného vzťahu, ktorý bol komplikovaný tlakom spoločnosti a médií. William bol rozhodnutý nespraviť rovnakú chybu ako jeho otec Charles, ktorý sa vzdal ženy, ktorú miloval, Camilly Parker Bowlesovou a oženil sa s Dianou Spencerovou, aristokratkou, ktorú mu vybrala jeho rodina. V rovnakom čase sa Kate Middletonová musela rozhodnúť, či je ochotná vzdať sa slobody a žiť ako princezná pod prísnych drobnohľadom a v intenzívnej, neutíchajúcej publicite, ktorá zničila Diane život. Potom, ako sa k sebe vrátili po vážnom rozchode, oznamujú William a Kate svoje zasnúbenie, ktoré bolo všetkými radostne prijaté. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dnešní den mi připomněl jeden starý (a univerzální) vtip: Otevřu noviny - Kate a William. Zapnu rádio - Kate a William. Otevřu internetový prohlížeč - Kate a William. Koupil jsem si konzervu a opravdu se ji bojím otevřít… :-) A teď trochu vážně a hlavně k filmu. Není to tak strašné, jak se z ukázek zdálo. Herci jsou… řekněme slušní. Nečekejte zde žádná velká jména, ani žádné nadprůměrné výkony, ale myslím, že to po této stránce bylo vcelku v pohodě. Horší to bylo po stránce scénáře - ten mi přišel opravdu "našroubovaný" (hlavně ze začátku, kdy se Kate bavila s kamarádkami, které jí říkaly, že William si nikdy nevezme obyčejnou dívku…) Tohle mi kazilo dojem z jinak celkem příjemného filmu. Takhle - není to nic, co bych musel vidět podruhé a pevně věřím, že jednou si někdo s tímto sympatickým párem sedne a ten mu řekne i něco víc (co se opravdu v jejich vztahu stalo či nestalo, něco, co nemůžeme znát z novin) tak z toho bude skvělý námět na hollywoodský velkofilm, který by byl hoden velikosti svatby, která dnes proběhla. Uvidíme, jestli se toho někdo chopí… Za sebe hodnotím 60 %. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Asi zbytočne sladké a nakoľko je to "skutočný príbeh" je asi tiež otázka. Mne to trochu pomohlo pochopiť prečo sa môže program všetkých komerčných televízií 2 dni točiť okolo svatby dvoch ľudí, rozoberať od make-upu po to, či si otrú čelo počas príchodu na obrad a či už sú po raňajkách. Ale majú moje sympatie. ()

Reklama

Wienczaa 

všechny recenze uživatele

Sice extrémní kýč, ale ve filmu bylo pár světlých momentů, a pokud jste se dnes někdo díval na zprávy a nasávali jste všechnu tu atmosféru tak s tímto briefingem se to zkouknout dalo. Navíc neznám jinou svatbu kterou by sledovalo 2 miliardy obyvatel naší matičky Země a navíc neznám manželský pár který by dostal gratulace a přání k sňatku až z oběžné dráhy. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Příjemná a možná trochu přeslazená romance o tom, kterak si princ našel svou princeznu. Jenže já (včetně mých holek doma) mám královskou rodinu hodně rád. A proto se mi i tento film prostě líbil. PS: Dobrá byla pasáž v domě Kateiny rodiny. Já osobně bych byl velmi hrdý na to, že u mě doma byl na návštěvě sám člen královské rodiny. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé ... díky neočekávané změně programu v souvislosti s očekávaným narozením "malého prince" v Británii jsem dostala jedinečnou příležitost shlédnout tento vpravdě nepřehlédnutelný "životopisný" (?!?) filmový skvost - neboť jakési nanejvýš trapné nedopatření (způsobené patrně zvýšenou sluneční aktivitou) zapříčinilo, že jsem včas neodešla od televizní obrazovky. Nemůžu říct, že bych měla nějak významně kladný vztah k aristokracii - ale taky nevidím žádný zvláštní důvod k radosti, pokud se snímek bezostyšně (a především dosti uboze) přiživuje na všeobecké pozornosti, které se v roce 2011 dostalo britské královské rodině u příležitosti svatby prince Williama s "neurozenou", leč půvabnou Kate. Ale ... čistě mezi námi: V životě se vám můžou přihodit DALEKO horší věci, než že o vás nějaký (ne)umělec natočí úplně blbý film. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Matku Kate (Camilla Luddingto) hraje Serena Scott Thomas, která si již dříve zahrála princeznu Dianu ve filmu Diana: Her True Story (1993). (R´Hell)
  • V Anglii byl film vysílán v den svatby prince Williama a Kate. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama