Reklama

Reklama

William a Kate: Kráľovský príbeh lásky je príbehom milostného vzťahu princa Williama, druhého v rade následníkov britského kráľovského trónu, a Kate Middletonovej, dcéry príslušníkov vyššej strednej vrstvy. William a Kate sa stretávajú na škole svätého Andreja v prvom ročníku uznávanej univerzity v Škótsku, kde bývajú na rovnakom internáte, obaja so zameraním na rovnaké predmety. Kým randili každý s niekým iným, stali sa z nich blízki priatelia, no veci sa začali meniť až na charitatívnej akcii, na ktorej predvádzala Kate priehľadné šaty, Wiliam ostal ohromený a odvtedy ju začal vnímať inými očami. Film opisuje radosti a strasti ich osemročného vzťahu, ktorý bol komplikovaný tlakom spoločnosti a médií. William bol rozhodnutý nespraviť rovnakú chybu ako jeho otec Charles, ktorý sa vzdal ženy, ktorú miloval, Camilly Parker Bowlesovou a oženil sa s Dianou Spencerovou, aristokratkou, ktorú mu vybrala jeho rodina. V rovnakom čase sa Kate Middletonová musela rozhodnúť, či je ochotná vzdať sa slobody a žiť ako princezná pod prísnych drobnohľadom a v intenzívnej, neutíchajúcej publicite, ktorá zničila Diane život. Potom, ako sa k sebe vrátili po vážnom rozchode, oznamujú William a Kate svoje zasnúbenie, ktoré bolo všetkými radostne prijaté. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

High.Hopes 

všechny recenze uživatele

Prostě rychlokvaška, nikdo si evidentně nedal práci se scénářem, kamerou nebo nedejbože výběrem herců. William je tu toporný frajírek a Kate je neskutečně afektovaná, konstantně mě iritovala její nadměrná mimika a řeč těla, Camilla Luddington nepřednesla snad jedinou repliku bez neustálého pohazování hlavou a koulení očima. Ani jeden představitel (a to nejen hlavní dvojice) nedokázal vnést do výrazu své postavy alespoň trochu grácie a královské elegance, všichni jako by vypadli z nějaké americké teenagerovské komedie. Vlastně není vůbec nic, za co bych mohla dát alespoň jednu hvězdu, i přesto jednu dám, protože nechci být nespravedlivá, na imdb není hodnocení tak špatné jako tady, takže je docela možné, že v originálním znění jsou dialogy na rozdíl od dabované verze třeba i stravitelné. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Drama? Tak tady si z nás zase někdo dělá srandu! Každý soudný člověk přece musí vědět do čeho jde a že film o násled.britského trůnu nemůže být natočený podle reality. Drama se pochopitelně nebude odehrávat ani náhodou, něco méně lichotivého by ani neprošlo přes cenzuru. Je jasné jaká hra se s divákem hraje a některým romantikům může tenhle nejbanálnější curkandl i vyhovovat. ()

Reklama

Riverin 

všechny recenze uživatele

Film natočený čisto len s úmyslom zarobiť na svadbe Williama a Kate, a tak to aj vyzerá. Hneď je jasné že to celé bolo zbúchané narýchlo a každú chvíľu som si hovorila že nie je možné aby to celé v skutočnosti vyzeralo tak telenovelovo. Ale hlavní predstavitelia sa aspoň podobali (teda až na Williamove vlasy:). ()

katuuuska 

všechny recenze uživatele

Svatba byla krásná, škoda že se to samé nedá říct i o tomto "pokusu" o film. Bylo tam pár (jedna, dvě maximálně) scén u kterých jsem se pousmála, ale zbytek nuda i přes docela zajímavý příběh, který mohl být zfilmovaný daleko líp. Jak už tu bylo zmíněno v jinym komentáři, pokud by se film bral bez tohoto reálného základu, byl by to odpad i pro mě. Ale musim uznat, že filmový William se mi líbí přece jenom víc. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé ... díky neočekávané změně programu v souvislosti s očekávaným narozením "malého prince" v Británii jsem dostala jedinečnou příležitost shlédnout tento vpravdě nepřehlédnutelný "životopisný" (?!?) filmový skvost - neboť jakési nanejvýš trapné nedopatření (způsobené patrně zvýšenou sluneční aktivitou) zapříčinilo, že jsem včas neodešla od televizní obrazovky. Nemůžu říct, že bych měla nějak významně kladný vztah k aristokracii - ale taky nevidím žádný zvláštní důvod k radosti, pokud se snímek bezostyšně (a především dosti uboze) přiživuje na všeobecké pozornosti, které se v roce 2011 dostalo britské královské rodině u příležitosti svatby prince Williama s "neurozenou", leč půvabnou Kate. Ale ... čistě mezi námi: V životě se vám můžou přihodit DALEKO horší věci, než že o vás nějaký (ne)umělec natočí úplně blbý film. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V Anglii byl film vysílán v den svatby prince Williama a Kate. (AngelusCZ)
  • Matku Kate (Camilla Luddingto) hraje Serena Scott Thomas, která si již dříve zahrála princeznu Dianu ve filmu Diana: Her True Story (1993). (R´Hell)

Reklama

Reklama