Reklama

Reklama

Snowtown

Trailer

Když se šestnáctiletý Jamie spřátelí s charismatickým mužem, ocitá se jeho okolí v nebezpečí. Člověk, do kterého si Jamie promítl vlastního otce, je John Bunting - nechvalně nejznámější australský sériový vrah. Založeno na případech vražd odhalených v australském Snowtownu v roce 1999. Elizabeth Harveyová vychovává své tři syny na chudém předměstí. Její zatím poslední přítel měl sklony k pedofilii, proto při výběru nového partnera dbala hlavně na bezpečí svých synů. Nevědomky si ale domů přivedla ještě větší stvůru. John Bunting se s pomocí dostatečného množství piva a cigaret stává pro své nové sousedy samozvanou střelkou na pomyslném morálním kompasu. Bunting se svou partou praktikuje na těch, které sám označí za devianty, sadistický vigilantismus. Pod křídla si vezme i jednoho z Elizabethiných synů Jamieho. Film Snowtown Murders nekompromisně popisuje silnou vazbu nejistého teenagera na otce, jehož osobnost může být narušena tím nejhorším způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Ponurá atmosféra, syrové prostředí ve kterém se pohybují postavy na hranici sociální vyloučenosti (chvílemi jsem v nich měl tedy tak trochu guláš), nechutná lidská spodina, kterou "léčí" usměvavé hovado, které je ve svém psychopatickém nitru mnohem horší než jeho oběti a občas nějaký ten popravený domácí mazlíček nebo klokan rozsekaný sekerou. To jsou, spolu s výbornou, byť také poněkud depresivní hudbou, asi hlavní dojmy které si divák z filmu "Snowtown" odnese. Každopádně docela silný zážitek, na který asi jen tak nezapomenu. ()

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jednoznačně nejidiotštějším způsobem natočení film o seriovém vrahovi co jsem zatím viděl a nebylo jich málo. Pojato jako jakési podivné rodinné drama, lidi tam furt sedí za stolem ve vytahaných teplácích a s umaštěnými vlasy, kouří, žerou nějaké blafy, plkají dialogy o ničem, nebo pochlastávají a na sousedských schůzích vymýšlejí, co všechno by udělali homosexuálům a pedofilům - wtf? A hraje to parta tak hnusných škaredých lidí, že horší byli snas jen v Taxidermii nebo Výměně manželek. Jako by si režisér vybral herce výhradně z potomků recidivistů, které do Austrálie vyváželá Británie. A celé se to vleče jak smrad, sáhodlouhé záběry na nic a o ničem - i s přetáčením to bylo veliké utrpení. Ale říkal jsem si, že to přece nemůže být takhle celý, že se to aspoň ke konci nějak rozjede. No bohužel - může... Mimochodem s Kurzelovým Assasínem to bylo to stejný - tomu chlapovi by už neměli dávat kameru do ruky nikdy... ()

Reklama

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka ne tak úžasný a psychotický jak tu o tom všichni mluví... Psycho? Lol, v očekávání Jamu jsem se dostal k dokumentárně střižené sondě do prostřední zkažených karavanových slumů. Co ještě zezačátku dávalo smysl a až do poloviny mě 100% upoutalo se ke konci mění v serii nesmyslných vražd (z odstranění perverzáka a fetny se nakonec stává vraždění postižených a nakonnec vše vyvrcholí úplně nesmyslnou vraždou za kterou radši zavřeme dveře). Tohle není ani z poloviny tak dobrej mindfuck jako by z toho šlo vytřískat. Mě tohle nestačí. ()

decay 

všechny recenze uživatele

Takéto psycho som už dlho nevidel. A že na motívy skutočnej udalosti. Silná káva. Zvyčajne zvyknem pátrať, čo bolo predlohou a podobne, ale u tohoto si nechám zájsť zvedavosť. Aspoň na teraz. V podstate takto nejak si predstavujem definíciu hororu. Výborná kamera, hudba, zvuk, celkovo spracovanie mi miestami prišlo ako inscenovaný dokument. Ak chcete riadny príbeh, ktorý sa Vám zaryje pod necht, tak nie je o čom. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Určitě silné téma a bůh ví, že mám pro skutečné příběhy slabost. Bohužel je tady ale až příliš znát nezkušená ruka režiséra. Místy nepřehledné, jindy zase unáhlené (zapojení Jamieho do samotného ''procesu'' budiž příkladem). Škoda, film na mě nezapůsobil tak, jak mohl. I přesto ale stojí za promítnutí - 60%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu byla původně ještě jedna menší zápletka založená na skutečných událostech, a to že Robert (Aaron Viergever) a Barry (Richard Green) byli v minulosti milenci. Tyto scény byly ale z finální verze filmu vystřiženy. Nicméně je lze nalézt ve vystřižených scénách na DVD. (misuleee)
  • Film je natočen na základě skutečných událostí - Snowtown murders, známých také jako Těla v sudech, které se staly v jižní Austrálii mezi srpnem 1992 a květnem 1999. Bylo nalezeno osm těl v šesti plastových barelech v nepoužívaném bankovním sejfu. Dvě těla byla nalezena pohřbena v zahradě na severu Salisbury. Vraždy byly spáchány takzvanými "Snowtown vrahy." Skupina byla ovlivněna vůdcem Johnem Justingem Buntingem. Na žádost tvůrců filmu nebylo až do počátku roku 2011 hodně detailů zveřejněno. (Qitek)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Austrálii a podporila ho aj tamojšia vláda. (MikaelSVK)

Související novinky

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

20.10.2015

Evropská předpremiéra filmu Macbeth s Michaelem Fassbenderem a Marion Cotillard se uskuteční v unikátním prostoru brněnského Mahenova divadla už 22.října od 18.00 a 21.00. Nenechte si ujít jedinečnou… (více)

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama