Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak to je sranda, protože hrubému Terkelovi pro sprosté puberťáky nebo pošahané dospěláky jsem dal stejně bonbónů, jako snovému příběhu o malé hodné holčičce, která vypráví pohádky skoro líp než moje máma. Na větší úspěch by bylo potřeba, abych byl buď já o pár let mladší anebo Malá princezna o pár let starší. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pohádka u mě zaboduje, pokud má zajímavý příběh, charismatické postavy na obou stranách barikády, dramatický konflikt a nějaké to ponaučení. Pohádky bereme jako žánr pro děti (což mimochodem nebyla nikdy tak úplně pravda a tím méně to platí dnes, kdy pohádky často dospělým slouží jako návrat do zidealizovaného času bezstarostného dětství) a pak by jejich důležitým prvkem měla být příprava na život se všemi jeho nástrahami a riziky. Malá princezna nic z výše uvedených znaků a funkcí nemá. Odehrává se v krásných a dílem i exotických kulisách, přináší špičkové režijní řemeslo a za cíl si klade dojímat, hladit po hlavičce a pěstovat pocit výlučnosti. Je to produkt určený především holčičkám, co si rády hrají s barbínkami, ještě se nezačaly líčit a připravovat na první rande. Hrdinkou je cukrkandlová dívka z prominentní rodiny, kde pojem strádání má úplně jiný rozměr než ve zbytku společnosti. Její nesnáze se dají připodobnit k vyprávění milionářské dcerušky na téma chudoba: "To vám byla jedna strašně chudá rodina. Trpěly všechny služky, kuchařka, zahradník, řidič, ba dokonce majordomus ukrutně trpěl." K dobré výchově patří dítěti vysvětlit, že není a nikdy nebude princezna a že by nemělo spoléhat na prince, ba ani na Kena. Že k životu patří skutečné ztráty, opravdová bolest a že v reálu k rodičovské i partnerské lásce nepatří jen shovívavost, laskavost a mazání medu kolem úst. Patří k ní kladení nároků, uvědomování mezí, rozumně podaná kritika a schopnost probudit toho druhého ze sna. Cuarón natočil přeslazenou a přezdobenou podívanou. Natočil ji ale opravdu hezky, takže pokud vám výše zmíněné nevadí, jejím zhlédnutím nic neriskujete a nějakou tu hvězdičku navíc určitě přihodíte. Já bych s dovolením dal v nejbližší době přednost nějaké bez kompromisů natočené verzi Červené Karkulky. Celkový dojem: 30 %. ()

Reklama

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Malá princezná je odjakživa moja najobľúbenejšia kniha. A film za ňou veľmi nezaostáva. Aj keď ma trochu sklamalo, že tam toho dosť dejovo pomenili, nestráca svoje rozprávkové a zázračné čaro. Výber hercov sa mi veľmi páči, Liesel je ako Sara strašne roztomilá a táto rola jej naozaj sadla, Eleanor ako Miss Minchin je tak isto neznášaniahodná ako v knihe :) Veľmi pekné dielko :) ()

embecka 

všechny recenze uživatele

Tento film si ma vždy sám nájde. Nevyhľadávam ho, napriek tomu som ho videla už toľkokrát! Mám pocit, že vždy, keď ide v telke, striehne na mňa a potom šepká - Mirka, poď, a znova na mňa natraf, znova si ma pozri a jednoducho - buď očarená :) No a ja som. Vždy. O tom, že snívanie nie je a nikdy nebude zakázané a že fantázia je jedna z najcennejších daností, ktoré človek môže mať. ()

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se takhle nevžila do pohádky a zároveň si u ní tolik nepobrečela. Tento jednoduše napsaný, při tom ale nesmírně oduševnělý, příběh malé holčičky mě dostal ,,in so many levels". A. Cuarónovi by měl jeho neobyčejně užitečnou schopnost vcítit se do těch nejmenších diváků, pochopit je a následně vypodobnit jejich dětskou fantazii takto uvěřitelným způsobem, závidět nejeden dospělák. Zde to vyniká ještě o to víc, že se dětmi vysněný svět prolíná s krutou realitou. Vskutku kouzelné. 90% Btw: jak je vidět, tak nejen Cameron vidí statečné bojovníky modře;p ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)

Reklama

Reklama