Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

silentname 

všechny recenze uživatele

Som s filmom veľmi spokojný a je to opäť jeden z rodinných filmov, ktorý je nutno vidieť so svojou rodinou, keď sa dá. A to je v dnešnej dobe veľmi zriedkavé. Človek má často pocit, že do nich scenáristi môžu hodiť čo chcú, lebo deťom bude jedno na čo sa budú pozerať a sú dostatočne hlúpe na to, aby nevideli všetky nekvality zlej scenáristiky. Ale potom sa objavia filmy, ktoré všetky tieto myšlienky búrajú a dokážu presvedčiť aj deti aj dospelých a majú v sebe určité magické elementy, ktoré fantasticky fungujú. Postavy sú symaptické, príjemné, vtipné a majú veľkú dávku charizmy, ktorú film potrebuje. Príbeh nie je neustále len šťastný prešťastný ale prežívame aj skutočne silnú drámu a musím priznať, v jednej scénke mi skutočne vyhŕkli slzy z očí. A hovorím to ako 27-ročný muž. Jediné čo si myslím, že mohlo byť spracované inak je fakt, že nepotrebujeme zloducha v tejto rozprávke. A nechápte ma zle, Eleanor Bron je skvelá, no tiež si myslím, že to nebolo úplne nutné. A môj druhý problém bolo pár efektov, najmä na monstrum, o ktorom Sára rozprávala. Vyzerá to podľa mňa strašne. Ale keď máte dobrý príbeh s dobrými postavami a dobrým srdcom, tak človek dokáže také veci odpustiť. Ak hľadáte film na rodinné posedenie so svojimi deťmi, tak určite si tento film pozrite. Nebudete ľutovať. Hodnotenie: A- ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Nádhera... i když na mův vkus moc dojemný, proto nedávám plný počet. To si takhle jednou ráno pustim bednu, že s dcerkou kouknu na pohádku... Co se to děje, že od toho nemůžu odtrhnout bulvy? Při titulcích už jen zírám a chvilku se vzpamatovávám po takovém tom mrazení a po posledním titulku mi náhle bylo všechno jasný -> Directed by: Alfonso Cuarón. :-) Podobné filmy: Alenka v říši divů, Faunův labyrint. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který zobrazuje problémy dávné společnosti, kdy černí obyvatelé byli považováni za "něco" méněcenného. Vidíme, jak to chodí..dokud je člověk bohatý, je obletován a milován, a pak když se stanete zničehonic chudými všichni se otočí zády a jste pro ně póvl. Tento příběh pro děti, pohádka (i když tak bych to asi nenazvala), je celý krásně barevný (pocitově), herci, především tedy dívky hrály velmi dobře, nepřehrávaly..opravdu dobré obsazení. Vážně skvělý film, který můžu vidět kdykoli znova (viděla jsem ho už 3x a klidně bych si to zopakovala hned teď). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Ramayana: A Morning Raga - Patrick Doyle ,2. A Children Running ,3. A Cristina Elisa Waltz ,4. A The Miss Minchin School for Girls ,5. A Knowing You By Heart ,6. A Breakfast ,7. A Letter To Papa ,8. A Angel Wings ,9. A False Hope ,10. A The Trenches ,11. A Crewe and the Soldier ,12. A Alone ,13. A The Attic ,14. A On Another's Sorrow ,15. A The Shawl ,16. A Tyger Tyger ,17. A Compassion ,18. A For The Princess ,19. A Kindle My Heart ,20. A The Locket Hunt ,21. A Midnight Tiptoe ,22. A I Am A Princess ,23. A Just Make Believe ,24. A Touched By An Angel ,25. A Emilia Elopes ,26. A The Escape ,27. A Papa! ,28. A The Goodbye ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Pustil jsem to dětem, když chtěly neokoukanou nějakou novou pohádku. Měl jsem v plánu něco jiného než koukat na film s názevem malá princezna... Ale hned ten začátek - Indie 1914 a příběh malé Sáry a jejího tatínka - anglického kapitána armády mně přikoval spolehlivě k obrazovce. A ačkoliv se příběh velmi rychle přesouvá pro Sáru do internátní školy v New Yorku a pro jejího tatínka kamsi na bojiště první světové války, neztratil nic z kozelnosti a orientálnosti. Tohle není přímo pohádka, film je spíše pohádkovým příběhem místy celkem dojemným což nejmenší obrečely. Nebudu spoilerovat, ale špatně to nedopadne .-). Dávám za 4 vysněné šaty s diamanty. * * * * ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)

Reklama

Reklama